Kryssning i Medelhavet

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Fler och fler svenskar väljer att resa på kryssning. Konceptet "Fly & Cruise", ett paket där både flyg och kryssning är inkluderat i priset, toppar försäljningen. Mest efterfrågat är Medelhavet.

Här är sommarens mest populära kryssningsdestinationer i Medelhavet.

Istanbul – öst möter väst

Istanbul är en eklektisk mix av Asien och Europa. Här kan du uppleva fantastiska smaker, spännande basarer och ångande turkiska bad. Muséer, kyrkor, palats, moskéer, basarer och det vackra landskapet tar aldrig slut. Istanbul är kanske ett av de mest fascinerande stoppen under din kryssningssemester. Är du sugen på att kryssa härifrån så kan du åka med MSC Cruises.

Barcelona – storslagen harmoni

Barcelona bjuder på storslagen harmoni med vackra stränder och en sofistikerad storstadskänsla. Här kan du låta dig stimuleras av fantastisk konst, arkitektur och kultur. Gillar du shopping ska du besöka La Rambla – Barcelonas längsta shoppingstråk. Här hittar du allt från internationella märkesbutiker till små traditionella souvenirbutiker. Kryssningshamnen i Barcelona ligger i ena änden av La Rambla, och har nio terminaler i hamnen varav sju av dessa är till endast för alla kryssningsfartyg. Kryssningsbolag som utgår från Barcelona är bland annat MSC Cruises och Royal Caribbean Cruise Line.

Rom – fantastiska intryck

Rom bjuder på många fantastiska intryck, som till exempel Colosseum, Spanska trappan och Peterskyrkan. Här hittar du temperamentsfull fotboll, dramatisk opera, utsökta viner och extremt god glass. Roms kryssningshamn ligger i Civitavecchia som är beläget cirka 72 kilometer nordväst om den italienska huvudstaden. Du kan åka med kryssningsbolag som MSC Cruises och Royal Caribbean Cruise Line.

Venedig – romantikens huvudstad

Venedig anses vara en av Italiens mest romantiska städer. Vacker arkitektur, intima gränder och stämningsfulla toner från gondolerna ger en perfekt stämning för nyförälskade par. Markusplatsen, Dogepalatset, Markuskyrkan och Kampanilen är alla väl värda ett besök, men mysig atmosfär och lokal puls finner du bäst på Campo Santa Margarita. I Venedig finns två kryssningshamnar; Marittima som tar emot de största skeppen och San Basilio som kan ta emot mindre skepp. Kryssa med bland annat MSC Cruises och Royal Caribbean Cruise Line.

Dubrovnik – en klassiker vid Adriatiska havet

Dubrovnik var en av de mest populära semesterorterna i Europa på 60- och 70-talet, och är fortfarande en aktuell destination i dag. Här finns det massor av historiska sevärdheter att upptäcka, god mat och inte minst bra möjligheter för sol och bad i det kristallklara vattnet. Dubrovnik är en naturpärla med de höga Biokovobergen i bakgrunden, frodig natur och små vackra öar. Kryssa med till exempel MSC Cruises och Royal Caribbean Cruise Line.

Hitta din kryssningsresa:

- Se alla våra kryssningserbjudanden till Medelhavet.
- Se alla våra kryssningserbjudanden i Europa.
- Se alla våra kryssningserbjudanden.

I Reseguidens sökmotor kan du hitta din resa:

- Flyg
- Charter
- Hotell


Flyg till kryssningsdestinationerna

Publicerad 12 maj 2015

Om Barcelona Spanien

Matupplevelser
Konst
Kultur
Arkitektur
Nattliv
Sandstrand
Omtyckta Barcelona ligger på Spaniens östkust och erbjuder både stad och strand. Stranden Barceloneta är den största och ligger mitt i staden. I Barcelona lockar shopping, fotboll på Camp Nou, sevärdheter som Sagrada Familia och Parc Güell samt alla mysiga tapasrestauranger.

Karta över Barcelona

på väg mot himmelen
3 / 49
Champagnerian på Carrer Reina Christina
6 / 49
Sagrada Familia, Barcelona
9 / 49
Barcelonas gotiska kvarter
14 / 49
Linn älskar palmer
17 / 49
Skorstenar på La Pedrera
18 / 49
Zlatan välkomnas till Barcelona
20 / 49
Skorstenar på La Pedrera.
23 / 49
Parc Güell - Gaudí
25 / 49
Les Rambles
26 / 49
La Sagrada Familia, Barcelona 1977
27 / 49
Casa Batlló
29 / 49
tak spiran Gaudí parken
32 / 49
Utsikt över hamnområdet
34 / 49
Monument a Columbus
36 / 49
En av Gaudis skapelse...
42 / 49
Utsikt från La Sagrada Familia
43 / 49
Triumfbågen
46 / 49
Beach Bogatell
49 / 49