Kas – en turkisk hemlighet

Maria
Medlem sedan 2007

Fantastiska klippbad och bilfria gränder bland 2000 år gamla antika grekiska ruiner. Kas är en turkisk hemlighet man helst vil hålla för sig själv.
Publicerad 5 mars 2014

Kas ligger ungefär mitt mellan Antalya och Fethiye på den turkiska sydkusten. Att ta sig hit tar cirka tre och en halv timme med bil längs slingriga och smala serpentinvägar från Antalya. Just eftersom Kas är så litet och att det inte är helt lätt att komma hit, är denna lilla turkiska pärla förhållandevis oupptäckt av turister. Hit åker turkarna själva för att semestra och slappa.

Härliga klippbad och vykortsvacker stad

I Kas finns inte storshoppande turisthorder, högljudda försäljare eller bullriga bilar. Hit åker du inte om du vill ha Alanyas vilda nattliv eller Antalyas shopping. Heller inte om du vill ha långa mjuka stränder som i Side. Till Kas kommer man istället för utomordentligt härliga klippbad i skön omgivning, den vykortsvackra staden med vitkalkade små hus och de mysiga restaurangerna som kantar byns torg, Cumhuriyet meydani.

Simma med havsskölpaddor

Turer till stränder som Limanagzi och Don Quiote Beach samt den grekiska ön Kastelorizo är populära utflykter från hamnen i Kas. Man kan även hyra bil och ge sig ut på upptäcksfärd på egen hand längs den vackra kuststräckan. Patara Beach, några mil västerut sägs vara en av de vackraste i hela södra Turkiet. Har du lite tur kan du simma med havsskölpaddor och sola med de vita hägrarna som håller till här.

Ta sig till Kas

Apollo har charterresor till Kas. Annars kan man flyga på egen hand till Dalaman eller Antalya och ta sig vidare med buss eller hyrbil. Från Dalaman flygplats tar det cirka två och en halv timma med bil, och från Antalya tar det cirka tre och en halv timma. Vägarna är smala och slingriga och kuststräckan bjuder på otroligt vackra vyer.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du alla resor till Turkiet:

- Charter till Kas
- Flyg till Dalaman och flyg till Antalya
- Hotell i Kas
- Charter till Turkiet


Charter till KasFlyg till TurkietRekommenderade hotell i Kas

Turkiet

Karta över Turkiet