Resor till Gumbet, Turkiet

Resor till Gumbet, Turkiet

Om Gumbet

Gumbet på Bodrum-halvön i Turkiet är en av kustens mest omtyckta badorter. Här finns en lång sandstrand, vitkalkade hus och ett stort utbud av barer. Längs den fina strandpromenaden finns även caféer och restauranger. Bäst väder april-oktober. Läs mer

Flyg till Bodrum-halvön när det är som billigast

Om Gumbet Bodrum-halvön, Turkiet

Den gyllengula sanden lockar nästan lika mycket besökare som vattnet utanför.
Här i turkiska Gumbet kan du dyka, vindsurfa eller testa parasailing.

Den kilometerlånga stranden har härligt gyllene sand och är kantad av restauranger och barer.
Det finns få ställen där det är fritt fram att slänga ut en handduk för en stund i solen. Nästan hela stranden är täckt av stolar och parasoller, några ägs av barer och får användas av gäster.

På kvällarna förvandlas delar av Gumbet till ett livligt partycentrum.

Vattnen här är ofta fyllda av dykbåtar på väg ut till korallreven, vindsurfare, vattenskidåkare och turister som åker bananbåt.

Några kilometer västerut finns ett vattenland, Aquapark Dedeman.
En annan utflykt du kan göra är att ta en promenad eller taxi in till grannorten Bodrum. Här finns många mysiga restauranger och en sevärd medeltida fästning.

Har du 340 000 kronor över? Då kan du boka en (1!) natt på det allra lyxigaste hotellet på Bodrum-halvön, Jumeirah Bodrum Palace, en mil norr om Gumbet. Den lyxiga villan ”The Palace” har en privat hamn, en privat hammam och en stor pool med guldstatyer. En svit på 90 kvadratmeter är rena budgetfyndet: 5 000 kronor/natt.

1 / 5
Thinkstock
2 / 5
Thinkstock
4 / 5
Thinkstock

Läget i Bodrum/Turkiet.

Turkiet Jonny6108, 11 juli 2016
Updaterad av Jonny6108 för 7 år sedan
0
Är det någon som nyligen varit i Bodrum och kan tala om hur läget är, speciellt efter sista attacken på Istanbuls flygplats. Ska åka till Bitez strax utanför Bodrum i augusti. Tar också gärna emot tips på utflykter runt omkring Bodrum. Var i Gumbet för två år sen och gjorde då bara en båtutflykt.

Bodrum, hotell club arinna!

Turkiet Monstertruck, 10 aug. 2014
Updaterad av Monstertruck för 9 år sedan
0
... botten var full med glas. Hotellet ligger i Gumbet som ligger i närheten av Bodrum och där är utelivet verkligen enormt, enorma klubbar som var helt otroliga...Så ett plus:)

Bodrum halvön

Turkiet Kollegan, 1 feb. 2011
Updaterad av Kollegan för 13 år sedan
0
Hej har just bokat resa ner i maj till Turkiet, Bodrum Halvön/Gumbet! Nån som vart där tidigare eller som skall ner i slutet på maj. Vi skall bo på Hotell Serpina . Vore jul & höra lite-:) Om mat & bad, resturangtips..... Hej på en liten stund!

Vart i Turkiet mest solsäkert okt/nov skiftet?

Turkiet Aimee68, 4 aug. 2013
Updaterad av Aimee68 för 10 år sedan
9
... där, vilket jag tycker är alldeles lagomt :-) Gumbet måste jag rekommendera om man åker till Bodrum-halvön!! ... Aimee68: Det blir under v 44 när ungarna har höstov. Förhoppningsvis vill säga... Måste bli av med och bli bra från ett diskbråck. ... Aimee68: Ok:-) Tack för att du svarade. ... ...

Bodrum , vad finns det att göra kulturellt i området.

Turkiet Joakimn, 16 juli 2013
Updaterad av Celik för 10 år sedan
1
... att du ska åka till Bodrum, jag älskar Bodrum/gumbet och har varit där hur många gånger som helst :-) ... turistställen som säljer olika utflykter längst gumbets ''bar street''. Efesos kan man åka till som är en känd antik stad som var en av de största städerna under romarriket. Finns ...

Turkiet älskare se hit, vart ska man åka?

Turkiet Noren, 6 mars 2012
Updaterad av Tima för 11 år sedan
5
... sandstränder, medan vindsurfare brukar föredra Gümbet. På västkusten hittar man bra stränder vid Akyar, Turgutreis, Gümuslük och Yalikavak, som alla är små byar med fiskrestauranger och populära ankringsplatser för seglare. I Karaadaviken finns grottor med varmvattenkällor. Se mer tips i ...