Hitta hyrbil i Antalya

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag - Hertz, Avis, Budget, Alamo, Europcar, Thrifty, Holiday Autos, MrJet, Dollar, Sixt, Mabi, Autoescape...
Sök
Filter
Om Antalya

Antalya är det perfekta resmålet för dig som både vill tillbringa några dagar på en härlig sandstrand men som också vill uppleva lite storstadspuls och se historiska sevärdheter. Antalya är den största staden på den Turkiska rivieran i sydvästra Turkiet och ligger mycket vackert mellan dramatiska berg och det kristallblå Medelhavet.


Rivierans största stad

Med över en miljon invånare är Antalya den största staden på den Turkiska rivieran i sydvästra Turkiet. Det tar ca 4 timmar att flyga hit från Sverige.
Här i Antalya är vädret soligt och varmt under större delen av året med mycket milda vintrar (ca 15 grader). Under sommarmånaderna ligger temperaturen ofta kring 30-35 grader.
Nästan alla charterhotell i Antalya har all inclusive-boende. Det går ofta att hitta mycket prisvärda sista minuten-resor till Antalya.

Långa stränder

De bästa stränderna i Antalya ligger en bit utanför centrum, i väster ligger Konyaalti och i öster ligger sandstranden Lara. Det är också här vid de stora stränderna som de populäraste hotellen ligger. Båda stränderna är mycket långa med ett brett utbud av restauranger och kaféer. Det finns både solstolar, parasoller och dykutrustning att hyra.
Inne i centrala Antalya finns en liten sandstrand men också flera klippor du kan bada från.
I Antalyas hamn finns det hetaste utelivet med massor av restauranger och flera livliga bargator.

Vindlande gator

De mest sevärda delarna av Antalya är den gamla stan, Kaleici, med den vackra romerska stadsporten och de många mysiga vindlande gatorna. Den mest kända byggnaden i gamla stan är minareten Yivli Minare som är stadens symbol.
Den som är historiskt intresserad får inte missa Antalyas mycket imponerande arkeologiska museet och ruinerna efter den romerska teatern.
Den bästa utsikten får du från det 600 meter höga berget Tünektepe där du kan ta det lugnt på en uteservering och beundra staden och havet.

Om Antalya Antalyakusten, Turkiet

Nöjesliv
Vattensport
Prisvärt
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
Antalya är huvudstaden på turkiska sydkusten. Det är en storstad med ett historisk centrum och stort utbud av shopping och nöjen. Det går att bada i staden, men strax utanför staden hittar du flera riktigt bra stränder. Badsäsong maj – oktober.

Karta över Antalya

4tim
Flygtid från Stockholm