Hitta hyrbil i Rhodos stad, Rhodos

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Rhodos stad

Ön Rhodos har 117 000 invånare (2001) och är en av de populäraste öarna för sol och bad i Medelhavet. Ön har många mindre badorter men de flesta besökare bor i öns huvudstad, Rhodos stad. Det finns många historiska byggnader på Rhodos, Gamla stan i Rhodos stad är en av Europa bäst bevarade medeltida städer, det finns också flera tempelruiner.


Flyg till Rhodos
Den enda flygplatsen på ön Rhodos är Rhodes Diagoras Airport.
Flygtrafiken hit är mycket säsongsbetonad och antalet flyg är mycket begränsat under vintersäsongen.
Flygbolaget Ryanair har direktflyg till Rhodos från Sverige.
Alla de stora svenska charterbolagen flyger hit och erbjuder ofta mycket prisvärda sista minuten-resor och billiga flygstolar.

Turism på Rhodos
Ön Rhodos har 117 000 invånare (2001) och är en av de populäraste öarna för sol och bad i Medelhavet. Ön har många mindre badorter men de flesta besökare bor i öns huvudstad, Rhodos stad. Det finns många historiska byggnader på Rhodos, Gamla stan i Rhodos stad är en av Europas bäst bevarade medeltida städer, det finns också flera tempelruiner.

Ta sig runt på Rhodos
Alla öns orter är små och är lämpliga att upptäckta till fots. Vill du göra utflykter till övriga delar av ön så kan du ta lokalbuss eller hyra cykel, motorcykel eller bil.

Nöjesliv på Rhodos
I den gamla delen av Rhodos stad finns många mysiga restauranger och barer. De trendiga barerna finns i kvarteren kring Mandraki-hamnen i Rhodos stad. I byn Faliraki samlas tusentals ungdomar varje kväll för fester på de många diskoteken och nattklubbarna.

Om Rhodos stad Rhodos, Europa

Arkitektur
Genuint
Historia
Nattliv
Romantiskt
Stenstrand

När du promenerar till stranden så går du genom gator som är flera tusen år gamla. Här i Rhodos stad bor du i en miljö som är skapad av medeltidens riddare.

Staden består av två tydliga delar, den gamla stan och den moderna bebyggelsen. I båda finns det massor av butiker, restauranger, tavernor och barer. Men det är den äldre delen som är mest sevärd och den är också skyddad som ett världsarv. Här kan du gå på gator som är flera tusen år gamla, bland hus som är nästan lika gamla. Många av de sevärda byggnaderna, bland annat Stormästarens palats, skapades under medeltiden av riddarna från malteserorden. Längst ut på näset finns en kort och mycket populär strand, Eli, där du kan sola och bada efter promenaderna i gamla stan.

Den mest berömda platsen på Rhodos är den gamla hamnen Mandraki. Här stod en gång i tiden ett av världens sju underverk, kolossen. Tyvärr finns inget kvar av den stora statyn av brons.

Här i Rhodos kan du bo på några av världens äldsta hotell. Det mest spännande boendet på Rhodos finns längs ”Riddargatan”, ”Street of Knights”. Här har värdshusen legat vägg i vägg sedan början av medeltiden. De flesta hotellen här har moderniserats men du kan bo i ett rum där gäster har sovit i kanske 600-700 år.

3 / 6
Thinkstock
5 / 6
Thinkstock