Hitta hyrbil i Bodrum

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Bodrum

I Bodrum kan du njuta av det härligt soliga Medelhavsklimatet på flera olika stränder på dagarna och spana in det spännande utelivet på kvällarna. Här finns också en medeltida borg och ett av antikens sju underverk. Staden Bodrum ligger på den turkiska rivieran i sydvästra delen av Turkiet.


Härligt höstväder

Staden Bodrum ligger på den turkiska rivieran i sydvästra delen av Turkiet. Det tar 4 timmar att flyga hit från Sverige.
Vädret här är mycket behagligt under vår och höst med temperaturer kring 20 grader. Under sommarmånaderna är det ofta 35-40 grader varmt och under vintern är det ca 10-15 grader.
Både Bodrum och Gümbet har många hotell som erbjuder all inclusive-boende. Det finns ofta prisvärda sista minuten-resor till Bodrum.

Sammanväxta städer

Städerna Bodrum och Gümbet är sammanväxta och ibland när man köper en resa till Bodrum hamnar man i stället i den västra grannen Gümbet – och tvärtom.
Centrala Bodrum är hamnen och stadens båda stränder ligger några minuters promenad åt vardera hållet, österut och västerut.
Till den fina stranden i Gümbet är det bara en längre promenad eller en kort busstur.
Det är också mycket billigt och smidigt att ta en buss eller båt till någon av Bodrum-halvön andra vackra stränder.

Jättelikt diskotek

De mysigaste restaurangerna finns i hamnen och i de trånga slingrande gatorna i den äldre delen av Bodrum.
Det finns också restauranger på den långa bargatan vid strandpromenaden. I den östra änden ligger också den galna nattklubben Halikarnas Disco som har plats för 5 000 personer.
De mest populära sevärdheterna i Bodrum är den medeltida St Petrus-borgen vid hamninloppet och ruinerna efter ett av antikens sju underverk – mausoleet i Halikarnassos.

Om Bodrum Bodrum-halvön, Turkiet

Barnvänligt
Historia
Sandstrand
Sol & bad
Stenstrand
Vattensport


Glöm foppatofflorna när du ska till Bodrum, här ligger yachterna på rad i hamnen och lyxhotellen är fyllda med jetset-människor.


Den här trendiga staden har två olika delar, partydelen i öster och lyxdelen i väster.
I marinan trängs de exklusiva segelbåtarna och yachterna om att få de bästa platserna och längs den palmprydda promenaden finns många mycket bra restauranger.

Några hundra meter österut om båthamnen börjar stranden och partygatan Cumhuriyet, eller ”bar street” som den kallas. Här är det i stället barer, klubbar och diskotek som ligger på rad. Det här är några av världens trendigaste klubbar, till exempel Halikarnas som har plats för 4 000 personer.

På den lilla halvö som skiljer de båda världarna åt ligger en av Bodrums mest imponerande sevärdheter – fästningen Bodrum Kalesi. Den här borgen byggdes av malteserorden på 1400-talet och är en av de mest fotograferade byggnaderna i Turkiet.

Vill du få lite omväxling från stranden i centrum så kan du en långpromenad (eller en kort taxitur) till grannorterna Gumbet eller Bitez. Här finns inte bara massor av sand utan även dykning, vindsurfing och massor av andra vattensporter.
Med cykel, lokalbuss eller egen bil kan du gör lite längre utflykter ut på Bodrum-halvön. Här finns ett vackert landskap och flera pittoreska småbyar.

Ruinerna efter världens mest berömda mausoleum finns bara några minuters promenad från hamnen i Bodrum. Här låg den extremt påkostade graven för den lokale pampen Mausollos som dog år 353 f Kr. Det här monumentet var så imponerande att det inte bara var ett av antikens sju underverk, det har också gett namn för den här typen av gravar. I dag finns bara ruiner kvar men på det lilla museet kan du se modeller av hur det såg ut.

4tim
Flygtid från Stockholm