– Jag flyttade till Hawaii

Hawaii
Medlem sedan 2009, besökt 83 länder

Bild: Bo-Göran Lundkvist
Bild: Bo-Göran Lundkvist
Hawaii är ett resmål som många drömmer om att besöka någon gång. Svenska Bo-Göran fastnade för öarnas charm och har nu bott på Hawaii i 21 år.
Publicerad 16 februari 2017

Redan som ung föll Bo-Göran för den vackra naturen och hawaiianska livsstilen och 1995 flyttade han till Hawaii. Där kunde han på allvar ägna sig åt sitt stora intresse för palmer och i flera år drev han en stor palmträdgård med flera tusen träd och en plantskola. Idag är den mera en hobby som han kombinerar med sin stora passion för att resa.

Mångkulturellt och vänligt

Hawaiis befolkning kommer från många delar av världen. Den spännande mixen av olika människor tar sig uttryck i alltifrån språk och matkultur, till hur man umgås.

– Den genuina vänligheten är något som även en tillfällig besökare inte kan undvika att lägga märke till och minnas från sitt besök, menar Bo-Göran.

Planera gärna in tre veckor

De största öarna är Kauai, Oahu, Maui och Hawaii och Bo-Göran tipsar om att nära en vecka på varje ö kan vara lagom. Se därför till att ha gott om tid, gärna två eller tre veckor på plats.

– Kauai är den minsta av de fyra stora öarna, men nog också den vackraste, med Waimea Canyon och Na Palikusten, säger Bo-Göran.

Hawaii, som också kallas The Big Island, är nästan dubbelt så stor som de andra öarna tillsammans och har växlande natur, från tropisk växtlighet til karga lavafält.

– Det finns många otroliga platser att besöka, och till skillnad från Oahu och Maui så är det lätt att komma bort från turistområdena på ön Hawaii, berättar han.


Bo-Göran tipsar om 3 favoriter

1. Waimea Canyon, Kauai
Är som ett Grand Canyon i miniatyr. Ett par kilometer förbi Waimea Canyon tar vägen slut och man har en utsikt som är en av de mest makalösa i världen.

2. Waikiki Beach, Oahu
Är sevärt även om det är mycket turister, mest amerikaner och japaner. Nästan alla de stora hotellen ligger här och det finns massor av restauranger.

3. Hawaii Volcanoes National Park, Hawaii
Ligger en dryg halvtimme med bil från Hilo. En mycket intressant plats, med bland annat en aktiv vulkan, där man defenitivt kan tillbringa en hel dag.


Kika gärna in på Bo-Görans sida på Reseguiden.


Snabbfakta Hawaii

Ta dig hit: Resan till Hawaii från Sverige innebär minst ett flygbyte, snabbast är det att flyga med en direktflight till Los Angeles eller San Francisco för att byta där. Stanna gärna till ett par dagar i USA för att lätta upp resan.
Tidsskillnad: - 11/12 timmar.
Säsong: Du kan åka till Hawaii året om.
Kul att veta: Om du reser kring januari eller februari prickar du in både högsäsongen för valskådning och de vassaste surfvågorna på Hawaiis norra kuster.


Flygbiljetter till HonoluluHotell på HawaiiReseerbjudanden - USA