Här bor du bäst på hotell i Lissabon

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Lissabon är Portugals färgstarka huvudstad och ett populärt weekendresmål för framförallt dig som är intresserad av kultur. Här får du hjälp att välja område och hotell.
Publicerad 26 oktober 2018

Lissabon vilar på sju kullar i Portugal, norr om Tejofloden. Det är en pittoresk hamnstad med slingrande gränder, livligt nattliv, mycket fisk och skaldjur på menyerna och bra shopping. Dessutom är det billigt att bo på ett lyxigt hotell. Här får du tips om vilka områden du ska leta hotell i och bra hotell.

Baixa

Baixa ligger i mitten av centrala Lissabon och är ett elegant och pampigt område från 1800-talet. Gatorna är raka och strukturerade och området är platt. Här hittar du caféer, gatuförsäljare och längst paradgatan Avenida da Liberdade finns stora och internationella modehus. För bäst utsikt över Baixa ska du ta en tur upp i den viktorianska Santa Justa-hissen, till stadsdelen Chiado. Är du intresserad av shopping så passar det här området dig perfekt.
Hotell i Baxia

Alfama

I de östra delarna av centrum hittar du Alfama med sina labyrintliknande och branta kullerstensgator. För att klara backarna hit upp rekommenderas spårvagn nummer 28. Lissabons äldsta stadsdel lockar med ett stort utbud av butiker, källartavernor, barer och sevärdheter. Den populära fästningen Castelo de São Jorge har en hänförande utsikt över hela Lissabon. Det var även här som den sorgsna fadomusiken föddes.
Hotell i Alfama

Bairro Alto

Bairro Alto ligger på en kulle väster om Baixa och lockar framförallt med ett pulserande nattliv och en stor musikscen. Längst de smala gränderna ligger små butiker med bland annat inredning och second hand. Här bor en stor del av stadens unga befolkning, vilket gör området populärt bland yngre turister.
Hotell i Bairro Alto

Belém

Belém är ett populärt turistområde med många museer och monument. Området kallas för Portugals historiska centrum och här finns bland annat den gamla försvarsborgen Torre de Belém och det världsarvsmärkta klostret Mosteiro dos Jerónimos. Leta hotell här om du är ute efter en kulturell weekend.
Hotell i Belém

Bo vid Portugals riviera

Vill du ha nära till stranden kan du välja att bo vid Portugal riviera. Väster om Lissabon, en halvtimmes tågresa bort, hittar du de två badorterna Estoril och Cascais. Förutom fina stränder så finns här ett stort casino, mycket kultur och bra golfbanor.
Hotell i Estoril
Hotell i Cascais

Hotelltips

  • Hotel Britania: Lyxigt och centralt butiquehotell.
  • Hotel Mundial: Modernt hotell i Baixa.
  • Olissippo Castelo: Populärt och prisvärt hotell i Alfama.
  • Bairro Alto Hotel: Populärt och prisvärt hotell i Bairro Alto.
  • Altis Belem Hotel & Spa: Populärt och prisvärt hotell i Belém.


Redo att planera resan? Jämför alla hotell i Lissabon.

Ta sig till Lissabon

Det tar ungefär fyra och en halv timme med direktflyg till Lissabon. Flygplatsen ligger drygt en halvmil utanför Lissabon och det tar ungefär 30 minuter med buss. Flyg hit reguljärt eller boka ett weekendpaket med till exempel Ving eller Airtours.


Weekend i Lissabon

Flygbiljetter till LissabonFler rekommederade hotell i Lissabon

Om Lissabon Portugal, Europa

Nattliv
Arkitektur
Historia
Weekend
Storstad

Beläget i Portugal, där viken Mar del Palha har sitt utlopp i Atlanten, ligger Lissabon. En originell stad med gamla rötter som kombinerar det bästa från två världar.

Befolkningsmässigt är staden en av de mindre i Europa och kanske är det just det som gör Lissabon så avslappnat. På vinterhalvåret ligger temperaturen runt behagliga 18 grader medan sommarmånaderna är desto varmare med värmeböljor upp mot 40 grader. Lissabon är därför ett populärt resmål under höst, vinter och vår då temperaturerna är något lägre.

Som de flesta europeiska städer finns en gammal stadsdel, Lissabons heter Alfama och ligger direkt nedanför den moriska borgen Castelo de São Jorge. Staden bjuder på mycket kultur, museum så som Musea de Marinah (Sjöfartsmuset) och Musea Nacional de Arte Antiga (Konstmuset) är populära bland turister.

I kvarteren runt Avenida da Liberdade ligger många bra restauranger men den som önskar mer traditionell mat bör söka sig till kvarteren i Baixa eller Bairro Alto. Det sistnämnda är också den plats där nattlivet är som bäst! I Bairro Alto är musiken ”fado” dominerande, den inhemska bluesmusiken med toner från mellanöstern. Området är av den anledningen välbesökt av portugiserna själva och ett bra sätt för en besökare att utbyta några ord med lokalbefolkningen. För sol och bad, besök orterna Cascais och Estoril.

Elevador de Gilda
1 / 36
Mosteiro dos Jerónimos
3 / 36
Utsikt över Lissabon
4 / 36
Rundtur i Lissabon
5 / 36
Utsikt över hamnen i Lissabon
7 / 36
Sjöfararmonumentet
8 / 36
Borggården Castelo São Jorge
11 / 36
Utsikt över Baixa från Castelo São Jorge
12 / 36
Costa de Caparica
13 / 36
Lissabonsk Patina
15 / 36
Utsikt över Baixa från Castelo São Jorge
16 / 36
Utsikt från Sao Jorge
18 / 36
Discoveries Monument
19 / 36
Mosteiro Dos Jerónimos
21 / 36
Lissabons sluttningar
22 / 36
Fästning från 1200 talet
23 / 36
Elevador de Santo Justa.
24 / 36
Igreja de Sao Vicente de Fora
25 / 36
Estrela basilikan, Lissabon
28 / 36
Små gränder i lissabon
29 / 36
Parc Eduardo VII
30 / 36
Praca de Comércio
33 / 36
Castelo São Jorge
34 / 36
Utsikt över Lissabon
35 / 36