Här bor du bäst på hotell i Lissabon

Teresen
Reseguiden, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Lissabon är Portugals färgstarka huvudstad och ett populärt weekendresmål för framförallt dig som är intresserad av kultur. Här får du hjälp att välja område och hotell.
Publicerad 26 september 2019

Lissabon vilar på sju kullar i Portugal, norr om Tejofloden. Det är en pittoresk hamnstad med slingrande gränder, livligt nattliv, mycket fisk och skaldjur på menyerna och bra shopping. Dessutom är det billigt att bo på ett lyxigt hotell. Här får du tips om vilka områden du ska leta hotell i och bra hotell.

Baixa

Baixa ligger i mitten av centrala Lissabon och är ett elegant och pampigt område från 1800-talet. Gatorna är raka och strukturerade och området är platt. Här hittar du caféer, gatuförsäljare och längst paradgatan Avenida da Liberdade finns stora och internationella modehus. För bäst utsikt över Baixa ska du ta en tur upp i den viktorianska Santa Justa-hissen, till stadsdelen Chiado. Är du intresserad av shopping så passar det här området dig perfekt.
Hotell i Baixa

Alfama

I de östra delarna av centrum hittar du Alfama med sina labyrintliknande och branta kullerstensgator. För att klara backarna hit upp rekommenderas spårvagn nummer 28. Lissabons äldsta stadsdel lockar med ett stort utbud av butiker, källartavernor, barer och sevärdheter. Den populära fästningen Castelo de São Jorge har en hänförande utsikt över hela Lissabon. Det var även här som den sorgsna fadomusiken föddes.
Hotell i Alfama

Bairro Alto

Bairro Alto ligger på en kulle väster om Baixa och lockar framförallt med ett pulserande nattliv och en stor musikscen. Längst de smala gränderna ligger små butiker med bland annat inredning och second hand. Här bor en stor del av stadens unga befolkning, vilket gör området populärt bland yngre turister.
Hotell i Bairro Alto

Belém

Belém är ett populärt turistområde med många museer och monument. Området kallas för Portugals historiska centrum och här finns bland annat den gamla försvarsborgen Torre de Belém och det världsarvsmärkta klostret Mosteiro dos Jerónimos. Leta hotell här om du är ute efter en kulturell weekend.
Hotell i Belém

Bo vid Portugals riviera

Vill du ha nära till stranden kan du välja att bo vid Portugals riviera. Väster om Lissabon, en halvtimmes tågresa bort, hittar du de två badorterna Estoril och Cascais. Förutom fina stränder så finns här ett stort casino, mycket kultur och bra golfbanor.
Hotell i Estoril
Hotell i Cascais

Hotelltips


Redo att planera resan? Jämför alla hotell i Lissabon. Tips: du kan även söka på specifika områden i vårt hotellsök.

Ta sig till Lissabon

Det tar ungefär fyra och en halv timme med direktflyg till Lissabon. Flygplatsen ligger drygt en halvmil utanför Lissabon och det tar ungefär 30 minuter med buss. Flyg hit reguljärt eller boka ett weekendpaket med till exempel Ving eller Airtours.


Weekend i Lissabon

Flygbiljetter till LissabonFler rekommederade hotell i Lissabon