Här bor du bäst i Prag

Stine
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: The ICON Hotel
Foto: Alchymist Residence Nosticova
Foto: Savic Hotel
Foto: Vintage Design Hotel Sax
Foto: Aria Hotel
Prag är en väldigt populär storstad att besöka på hösten. Här har vi letat fram några hotell som vi gärna vill bo på.
Publicerad 7 oktober 2012

En storstad i Europa fylld med kultur, historia, billig shopping, god mat och kall öl. Det är inte så konstigt att Prag är en av de mest populära storstäderna, och hösten är en av de vackraste årstiderna att besöka staden på. Här har vi letat fram fem hotell som har det lilla extra.

Icon Hotel & Lounge

Stiligt och modernt är några nyckelord som kännetecknar detta designhotell i Prags centrum. Ett hotell för dig som är här på shoppingresa, och som gärna vill bo lite extra bra. Här serveras det á la carte-frukost hela dagen, och du sover sött i de gudomligt sköna Hästens-sängarna. Alla rum har wi-fi, minibar och skönhetsprodukter från spamärket Rituals. I hotellets Lounge Bar serveras fantastisk mat och goda drinkar, och hotellet erbjuder spabehandlingar för trötta shopping-kroppar.
Sök priser till Icon Hotel & Lounge

Alchymist Residence Nosticova

Är du ute efter romantik är detta det perfekta hotellet. Med varma färgtoner i guld och rött är detta ett överdådigt och klassiskt inrett lyxhotell. Hotellet ligger på en lugn kullerstensgata, men det är ändå kort väg gångväg till allt som Prag har att erbjuda. Här bor du i ett av 16 rum som alla är uppkallade efter historiska personer. Den klassiska inredningen är genomgående också i rummen, som trots det ändå är utrustade med alla moderna faciliteter man behöver. Hotellets restaurang har en meny som kombinerar modern och traditionell matkonst, och själva restaurangen är en av de flottaste delarna av hotellet.

Savic Hotel

Med bästa läge på Old Town Square är Savic Hotel ett populärt hotell. Hotellet är omringat av Prags mest kända historiska landmärken, så om du är här för att utforska stadens kultur och historia är detta en kanonplats att bo på. Hotellet har bara 27 rum och de allra flesta har en himmelsäng. Byggnaden är från 1400-talet och många av de gamla detaljerna har de tagit vara på. Som en extra godbit har alla rum en Nespresso-maskin så att du kan få en ordentligt god kopp kaffe på morgonen.

Vintage Design Hotel Sax

Vill du bo på ett annorlunda hotell ska du välja Sax Hotel i Prags Old Town. Här är inredningen inspirerad av 50-, 60- och 70-talet med spännande färger och retro inredning. Hotellet håller en väldigt hög standard och servicenivån är den man kan förvänta sig av ett lyxhotell. Här trivs de allra flesta, oavsett varför man är i Prag, och med kort väg till stadens många sevärdheter är detta de perfekta platsen att bo på. Rummen har gratis wi-fi och endel av dem har även utsikt över den gamla delen av staden. Hotellets restaurang serverar både en överdådig frukostbuffé, eftermiddagskaffe med kakor och det finns ett kafferum som har öppet för hotellets gäster dygnet runt. Pris från 1285 kronor per natt.

Aria Hotel

Här kan du bo på ett av de bästa lyxhotellen i Prag. Bara ett stenkast från Karlsbron och slottet ligger Aria hotell som är inspirerat av musik. Alla de 51 rummen är dedikerade till en speciell musikart, en musiker eller kompositör. Hotellet är populärt för både bröllopsresor och bröllop, och den vackra terassen är perfekt för en romantisk middag. Som gäst här har man gratis wi-fi under hela vistelsen, och alla rum är rökfria och har skönhetsprodukter från Molton Brown. Det finns ett CD- och DVD-bibliotek som är tillgängligt för alla gäster, en stor trädgård och ett stort spa.


Flygbiljetter till PragPopulära hotell i Prag