Här bor du bäst på hotell i Prag

Teresen
Reseguiden, besökt 8 länder

Foto: Golden Well Hotel
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Det är många som vill uppleva Prag och det är en av de hittills mest bokade weekendstäderna i år. Här tipsar vi om bra områden att hitta boende i.
Publicerad 17 september 2019

Prag huskroppar speglar sig vackert i Moldaufloden, som delar staden i två. Tjeckien huvudstad är extra trevlig att besöka under hösten, då vädret fortfarande är milt. Det är nära till det mesta så en promenad mellan sevärdheterna och stadsdelarna är att rekommendera. Hit kommer många turister för en weekend och staden finns ofta med på listor över de fem bästa weekendresmålen. Här får du en av Europa mest välbevarade gamla städer med kyrkor i nästan varje gatuhörn, broar, förgyllda. Det finns många spännande stadsdelar att välja mellan i Prag. Här får du en sammanfattning för att kunna bestämma var du vill bo.

Stare Mestro - Gamla stan från 1200-talet

De gamla kvarteren ligger på östra sidan av Moldaufloden och är Prags äldsta delar. Här kan du fotografera den astronomiska klockan, se Folkets hus, vandra på den gamla gatan Celetná och se Tynkyrkan. De flesta som besöker Prag väljer att bo i Gamla stan, Stare Mestro, mitt bland de historiska sevärdheterna och butikerna. Området är dock bland de dyrare i staden, men svenska kronan är ju fortsatt stark. Det tar runt tio minuter att gå till centrum.
Hitta hotell i Gamla stan

Nya stadsdelen från 1300-talet

De kvarteren som kallas för Nya staden, Nové Mesto, ligger på östra sidan av Moldaufloden. Trots namnet har området anor från 1300-talet. Kolla in sevärdheter som Vaclavplatsen, Nationalmuseet och Stadsoperan. Här hittar du många av Prags budgethotell.
Hitta hotell i New Town

De judiska kvarteren Josefov

På östra sidan av Moldaufloden ligger de gamla judiska kvarteren Josefov. Detta är Prags mest exklusiva område med bland annat den berömda Nygamla synagogan, Staronová synagóga, som är Europas äldsta. Missa inte heller judiska kyrkogården.
Hitta hotell i Josefov (Prag 1)

Lillsidan med Karlsbron

Nedanför Pragborgen på västra sidan av floden ligger Lillsidan, Mala Strana. Vid torget och områdets centrum finns den stora St Nikolauskyrkan. Här ligger även Karlsbron, Petrinparken och tjeckiska parlamentet.
Hitta hotell i Mala Strana

Slottsdistriktet Hradcany

Hradcany ligger på västra sidan av Moldaufloden och kallas även för slottsdistriktet. Här finns stadens högsta punkt och den kända Pragborgen.
Hitta hotell i Hradcany

Exklusiva bostadsområdet Vinohrady

Vill du ha ett annorlunda Prag? Uppe på en kulle strax utanför centrum hittar du stadsdelen Vinohrady, Královské Vinohrady, ett mycket exklusivt och eftertraktat bostadsområde. Här finns en ofördärvad Pragkänsla, snygga caféer, moderna shoppingcenter och eleganta restauranger. Området passar dig som vill slippa undan andra turister och njuta av en stillsammare boendemiljö. Det är enkelt och tar bara några minuter att ta spårvagn in till Gamla stan.
Hitta hoteli Vinohrady

Utvalda hotell i Prag

  • Hotel General: Lyxigt men prisvärt 5-stjärnigt hotell i stadsdelen Smichov. Mysiga rum inredda med inslag från världens militära historia och trevlig personal.
  • Hotel Modra Ruze: Hotell med fyra stjärnor i Nya staden. Här finns stora och smakfulla vindsrum med högt i tak.
  • Residence Retezova: Populärt 4-stjärnigt hotell i Gamla stan med härliga inredningsdetaljer. Här bor du i lägenheter i historisk stil.
  • Golden Well Hotel: Förstaklassigt boutiquehotell som 2011 blev utsedd till världen bästa hotell av Tripadvisor. Hotellet ligger i Lillsidan, är inrett i renässansstil och har bekväma rum med fin utsikt.


Ta sig till Prag

Prag ligger två timmar bort med direktflyg och hit tar du dig med bland annat SAS, Norwegian, Czech Airlines och Lufthansa. Flygplatsen ligger 17 kilometer från centrum och dit tar du dig med buss 119 eller tunnelbana.

Planera din resa till Prag på Reseguiden

Jämför alla hotell i Prag
Jämför paketresor med flyg & hotell till Prag
Läs fler tips och guider om Prag


Weekend i Prag


Flyg till PragPopulära hotell i Prag