Här är USA:s 10 hetaste resmål

Linae
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Det är lätt att missa de där trendigaste resmålen när man åker runt i ett så stort land som USA. Men nu finns den kompletta listan över de 10 allra hetaste resmålen i det stora landet i väst just nu.
Publicerad 1 mars 2015

Det finns inte många länder med så många myllrande storstäder, spännande sevärdheter och dramatiska landskap som USA. När du väl reser omkring i USA så är det svårt att hitta de allra hetaste trenderna eftersom du under resan lätt blir distraherad av nöjesparker, billiga barer, mysiga småstäder och härliga sandstränder. Tyvärr finns det inget mer irriterande än att komma hem från en USA-resa och redan efter någon vecka få höra att man missat det där superheta måste-resmålet. Nu har resejätten Lonely Planet skapat en topplista över årets allra trendigaste sevärdheter och resmål. Här finns platser med stränder, vulkaner, ödemark, snö och jättelika vattenfall.

Queens, New York

Den här hippa förorten till New York är även den största. Här poppar det ständigt upp nya trendiga hotell, mikrobryggerier, restauranger i världsklass och massor av utbud för den som gillar kultur. Köp med dig nybakt bröd och färska frukter och slå dig ner på en filt i parken vid Long Island City. Härifrån har du fantastisk utsikt över Manhattan och det är en perfekt plats att spana och lära känna lokalbefolkningen på. Queens har en skön atmosfär och här trivs de flesta.

Western South Dakota

Få platser i USA ser verkligen ut som vilda västern med cowboys, bufflar, indiankultur, kaktusar och prärie men här i Western South Dakota får du allt. Delstaten som främst är känd för sina presidenter i sten vid Mount Rushmore lockar i år även med 50-årsjubiléet av Custer State Park Buffalo Round Up där cowboys tävlar om att fösa 1400 bufflar från en plats till en annan. Dessutom firar Sturgis Motorcycle Rally 75 år, här träffas över 500 000 motorcykelentusiaster för att tävla, umgås och utbyta erfarenheter.

New Orleans, Louisiana

Medryckande musik, glada människor, goda drinkar, fantastiska skaldjur och en fest som aldrig tycks ta slut. Trots tragedin med orkanen Katrina, som påverkade lokalbefolkningen på många sätt, är atmosfären glad, lättsam och smittande positiv. Här lever man livet och uppskattar det fina och roliga i vardagen. För stadens, och kanske landets, bästa nattliv bör du bege dig till Bourbon Street eller St Claude Avenue. Här skålas det med goda romdrinkar till tonerna av allt från jazz och punkmusik till hiphop och blues.

Colorado River- området

För dig som älskar natur och äventyr är Coloradofloden, och områdena som den flyter igenom, perfekt för dig. Testa på forsränning, beundra vackra vattenfall, vandra i Rocky Mountain National Park eller cykla mountainbike i utmanande terräng. Ta chansen att vara en av de få som kan åka båt nere i djupet av Grand Canyon. Det behövs ett särskilt tillstånd för detta, och de låter inte hur många som helst vara där samtidigt. Därför är upplevelsen verkligen unik och häftig. Passa på nu, vem vet hur det kommer se ut i framtiden?

North Conway, New Hampshire

Den här charmiga byn firar i år sitt 250-årsjubileum och hit ska du åka om du uppskattar en lugn och trevlig atmosfär. Skulle du dock vilja höja pulsen en aning så har North Conway faktiskt New Englands bästa skidåkning, bra klättringsmöjligheter i White Mountains och många bra vandringsleder. Här finns även flertalet vackra broar och Conway Scenic Railway. Skulle du bli sötsugen efter alla aktiviteter rekommenderas byns äppelcider-munkar och pannkakor med lönnsirap.

Indianapolis, Indiana

Den här staden är främst känd för sin förkärlek till bilar, och då menar vi snabba bilar. Testa att köra själv i en mycket realistisk simulator på Dallara IndyCar Factory eller varför inte bege dig till Indianapolis Motor Speedway för att susa fram på den kända banan med en riktig IndyCar-förare vid ratten? Förutom bilsporten är staden även känd för sitt 90 år gamla Children´s Museum of Indianapolis, som är världens största museum dedikerat enbart till barn. Här finns bland annat massor av häftiga dinosaurier för barnen att imponeras av.

Greenville, South Carolina

Den här vackra staden är perfekt för dig som söker något nytt, vackert och som gillar att röra på dig. Mitt i stan finns ett vackert vattenfall och den natursköna parken Falls Park on the Reedy. Förr i tiden låg här industrier, kvarnar och textilfabriker längs vattnet. Nu finner du istället affärer, bra restauranger och fina hotell i samma område. Staden är till skillnad från många amerikanska städer anpassad till gångtrafikanter och cyklister med flera bra stigar och cykelbanor.

Oakland, Kalifornien

De stigande priserna för boende i storstaden San Francisco har gjort att många valt att flytta österut, till staden Oakland istället. Det har blivit så pass populärt att här hittar du nu några av landets absolut bästa och mest intressanta restauranger. Den första fredagen varje månad hålls Oakland´s Art Murmur, då alla gallerier och liknande öppnar sina dörrar. På gatan utanför finns så kallade food trucks och utställningar, och hela området känns som en festival.

Duluth, Minnesota

Bob Dylans och många kända olympiers hemstad, mest snö i hela USA och vandringsleder så långt ögat når. Det finns många anledningar till att besöka Duluth. Bob Dylans hit Highway 61 Revisited handlar bland annat om vägen mellan Duluth och New Orleans, även känd som Blues Highway. I Duluth kan du även paddla kajak i den vackra sjön Lake Superior, åka skidor i Spirit Mountain och vandra på makalöst vackra stigar i till exempel Superior Hiking Trail. Dessutom tar staden sitt ölbryggande på största allvar med alla olika sorters öl som bryggs här.

Mount Shasta-området, Kalifornien

Många som besöker delstaten missar den här vackra delen i nordöstra Kalifornien. Här finns höga snöklädda berg och vulkaner som betytt och betyder mycket för indianerna och lokalbefolkningen. Förutom skidåkning erbjuder området vackra sjöar, vandringsleder och grottor. Här finns något som passar alla och i olika svårighetsgrader. Mount Shasta City som ligger vid Shastabergets fot erbjuder trevliga övernattningsmöjligheter, gallerier och mysiga små kaféer.

I Reseguidens sökmotor kan du hitta resor till USA:

- Flyg till USA
- Hotell i USA
- Semestererbjudanden till USA
- Hyrbil i USA


Flyg till USAHotell i USA

USA Nordamerika

Karta över USA

Monument Valley
1 / 30
Surfing Hawaii/Oahu/North Shore
2 / 30
Vägen ovanför molnen!
8 / 30
Grand Canyon grandview trail
10 / 30
Högst upp på Empire State Building
11 / 30
Avkoppling på Waikuloa Resort, Big Island, Hawaii
12 / 30
Waikiki beach Honolulu
13 / 30
Utsikt längs med Highway 1
14 / 30
New York New York i Las Vegas
15 / 30
Kärleken i Brooklyn
18 / 30
Zions friska grönska och klara källa
22 / 30
Upper Antelope Canyon
23 / 30
Monument Valley i skymningen
24 / 30
Nära John Ford´s Point i Monument Valley
25 / 30
Santa Monica Sunset
26 / 30
Stars and stripes
28 / 30
Venice Beach efter solnedgång
29 / 30