Publicerad 19 oktober 2015

Vi har letat fram resmål med femstjärniga lyxhotell – som kostar under 1000 kronor per person och natt med del i dubbelrum. Här kan du unna dig en riktigt skön vardagslyx med extra guldkant.

Abu Dhabi - en storslagen uppstickare

Från att ha varit en plats för affärsresenärer som söker oljepengar har nu Abu Dhabi äntligen börjat locka till sig turister. Staden fick ett rejält uppsving efter att filmen Sex and the City 2 spelats in här. Hit åker du för sol, värme, ökenutflykter och lyxig shopping. Staden erbjuder ett 20-tal shoppingcenter, där det största, Marina Mall har fler än 400 butiker och 48 restauranger. Förutom shopping i världsklass har Abu Dhabi bland annat ett av världens lyxigaste hotell, Emirates Palace. Den fina strandpromenaden, Corniche, är också värt ett besök.
- Hitta flyg till Abu Dhabi


5-stjärniga hotell i Abu Dhabi


Lyxig storstad och sköna badorter i Thailand

Thailand är ett billigt resmål för oss svenskar, både när det gäller boende, mat och shopping. Många börjar sin Thailandsvistelse i pulserande storstaden Bangkok. Här kan du skämma bort dig rejält med billiga och lyxiga behandlingar, besöka spännande sevärdheter och hitta riktigt bra shopping. Är du mer sugen på en soldränkt sandstrand är både Phuket, Khao Lak och Koh Lanta populära resmål. Här får du garanterat sol, sköna stränder och mycket avkoppling.
- Hitta flyg till Thailand


5-stjärniga hotell i Thailand


Prag är Tjeckiens populäraste stad

I Tjeckien är det huvudstaden Prag som får mest uppmärksamhet. Hit går många weekendresor, inte bara för att boendet är prisvärt, utan för att det är en färgglad och spännande stad. Det är en av Europas mest välbevarade gamla städer, med kyrkor i varje gatuhörn, slingrande gränder och vackra broar. Missa inte Astronomiska klockan, Pragborgen, Karlsbron och att besöka ett ölbryggeri. Ät gott och shoppa mycket för en liten peng.
- Hitta flyg till Prag


5-stjärniga hotell i Prag


Tallinn är mysigast i Estland

Estland huvudstad Tallinn har en stor medeltida stadskärna som lockar oss hit för en weekend. Här får du färgglada hus på kullerstensbelagda gator, mysiga restauranger och en nästan intakt stadsmur. Se staden bäst från Domberget. Det finns mycket shopping med priser som är låga för oss svenskar. Även spa-behandlingarna är riktigt sköna. Tar du färjan hit så är det dessutom gångavstånd mellan färjeterminalen och centrum.
- Hitta flyg till Tallinn


5-stjärniga hotell i Tallinn


Buenos Aires - kött, tango och fotboll

Här är fotboll en religion, och kött, vin och tango en stor passion. Bättre kött än det argentinska köttet är svårt att hitta. Staden består av många charmiga stadsdelar som alla kan erbjuda sina besökare något extra. I Palermo finns hippa restauranger, barer och uteställen. San Telmo bjuder på god mat och dryck, tango och trendiga affärer och boutiquehotell.Ta chansen när du är här och se en spännande fotbollsmatch eller lär dig att dansa tango.
- Hitta flyg till Buenos Aires


5-stjärniga hotell i Buenos Aires


I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du flyg till hela världen och fler prisvärda hotell.