Dubai – mot nya höjder

Robin90
Medlem sedan 2008, besökt 33 länder

Foto: robin90, medlem sedan 2008
Foto: robin90, medlem sedan 2008
Foto: robin90, medlem sedan 2008
Foto: robin90, medlem sedan 2008
Dubai är en helt galen stad som inte lämnar någon besökare oberörd. Reseguidens medlem Robin beskriver sitt första möte med staden som en otrolig upplevelse. Här är hans bästa tips i Mellanösterns Las Vegas.
Publicerad 23 januari 2012

Skyskrapor som reser sig upp genom öknen och palmer som breder ut sig över havet är något som man inte på långa vägar är van vid hemma i Sverige. Just de extrema kontrasterna, från landet lagom till Mellanösterns Las Vegas är vad jag tror gör staden så speciell för oss svenskar. Dessutom har Dubai ett brett utbud för alla slags turister, vare sig man gillar storstad eller sol och bad så finns det något för alla. Dubai är helt klart den häftigaste och galnaste stad jag hittills har besökt!

Fem tips i Dubai


1. Burj Khalifa

Världens högsta byggnad på 828 meter är ett måste när man kommer till Dubai. Passa på att åka upp till observationsdäcket på 124:e våningen. Biljetter köper du enklast i förväg online och blir då också fyra gånger billigare än om du köper på plats. Åk gärna upp både dag och nattetid.

2. Burj Al Arab

Världens enda 7-stjärniga hotell. Det enda sättet att som turist ta sig in i hotellet är via bordsbokning. Jag rekommenderar restaurangen Al Muntaha som ligger 200 meter över havet. Här har man vy över både palmen och världskartan. Bord reserverar du enklast via deras hemsida.

3. Helikoptertur

Att uppleva Dubai på marknivå är en sak, men att uppleva staden från ovan ger en helt ny dimension. En 15 minuters tur går på cirka 1500 kronor och då får man se Palmen, Burj Al Arab, Världskartan, Burj Khalifa med mera. Alpha Tours, som vi åkte med, håller till ute vid Atlantishotellet på palmen. Bokning sker enklast online.

4. Level 43 Bar

Jag vågar påstå att det här kan vara världens kanske allra häftigaste bar. På 43:e våningen på hotellet Four Points by Sheraton har man en spektakulär 360-graders vy över hela Dubai. Varför inte avnjuta en club-sandwich och en drink med hela Dubai i bakgrunden. Hotellet finns på Sheik Sayed Road och man behöver inte boka något i förväg.

5. Dubai Mall

Imponerande galleria med över 1200 butiker fördelade på 350 000 kvadratmeter. Har du väl kommit in i den här gallerian så har du svårt att ta dig ut. Det går verkligen inte att få grepp om dess storlek. Här finns alla kändismärken som Armani, Hugo Boss med flera. Dessutom finns isrink och ett gigantiskt akvarium att beskåda.

Så tar du dig hit

Norwegian kör direktflyg från Stockholm. Med en mellanlandning kan du också välja mellan exempelvis Qatar Airways, Austrian Airlines, KLM och Turkish Airlines. Taxi och metro är väldigt billigt i Dubai. Det är också enkelt och bekvämt. Staden är däremot inte speciellt promenadvänlig.

Bra att veta

- På sommaren kan det bli upp emot 40 – 50 grader varmt, så vinterhalvåret är att rekommendera för ett besök.
- Det är straffbart att visa sig berusad på allmän plats.
- Billigare shopping hittar du i Dubais stadskärna.

Flyg till Dubai

Femstjärnig lyx i Dubai