Flygresor från Göteborg till Dubai

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Dubai

Flygplatsen i Dubai heter Dubai International Airport och ligger 4 km från centrum. Om du har max två väskor kan du ta dig från flygplatsen till centrala Dubai med tunnelbanan (4 kr). Har du fler än två väskor kan du ta flygbussarna RTA till Deira eller Bur Dubai för 6 kronor.

Det här är Dubai

Dubai är ett av de sju emirat som utgör Förenade Arabemiraten och ligger vid Persiska viken i Mellanöstern. Det här är en av världens mest galna turistdestinationer, man har satsat 100-tals miljarder på att bygga sevärdheter som slår alla rekord. Några av attraktionerna här är världens högsta byggnad (829 meter höga Burj Khalifa), världens högsta hotell (333 meter höga Rose Tower) och världens största inomhusskidbacke (60 meter höga Ski Dubai). Vädret i Dubai är extremt varmt och under sommarmånaderna är det ofta mer än 40 grader i skuggan. Den bästa perioden att besöka Dubai är mellan oktober – april då genomsnittstemperaturen är 20 – 25 grader.

Hitta billigt boende i Dubai

Det kan vara svårt att hitta billigt boende i Dubai eftersom nästan alla nya hotell är extrema lyxhotell. I områdena Deira och Bur Dubai finns många billigare hotell där du kan hitta dubbelrum för ca 400 kr/natt. Under de extremt varma sommarmånaderna är det lågsäsong i Dubai och du kan då bo på 5-stjärniga lyxhotell för 700 kr/natt.

Så tar du dig runt i Dubai

Det smidigaste sättet att ta sig runt i Dubai är med taxi, en resa på fem kilometer kostar bara ca 30 kronor. Undvik hotellens egna inofficiella taxibilar och alla andra bilar som saknar taxameter. Om du bor på ett lyxigare hotell så finns det troligen en fri minibuss som kör gästerna till centrum eller stranden.

Så hittar du bästa shoppingen i Dubai

Dubai är ett paradis för den som gillar att shoppa, här finns så många butiker och köpcenter att du inte hinner besöka alla under din semester. Det största köpcentret i Dubai (och världen) är Dubai Mall med över 1 200 butiker. Men det finns många andra, Burjuman Centre, Ibn Battuta Mall, Mall of the Emirates, Mercato, Wafi Mall är bara några exempel. Det finns också två spännande marknader, Gold Souk och Spice Souk som är specialiserade på guld och kryddor. Under de båda superreorna Dubai Shopping Festival (slutet januari) och Dubai Summer Surprise (juni – juli) chocksänker nästan alla Dubais butiker sina priser.

Bästa budgettipset för Dubai

Vid den konstgjorda sjön Burj Dubai Lake kan du varje kväll se en fantastisk fontänshow. Med hjälp av musik, 6 600 lampor och 150 meter höga fontäner skapas en unik show som är den största i världen i sitt slag. Showen är helt gratis.

Lägsta hittade priser till Dubai
Göteborg
jun 2016
2 877 kr
Stockholm
maj 2016
1 909 kr
Köpenhamn
jun 2016
1 960 kr
Norrköping
aug 2016
5 663 kr
Malmö
jul 2016
5 058 kr
Karlstad
jun 2016
5 191 kr
Umeå
aug 2016
6 838 kr
Jönköping
jun 2016
4 578 kr
Östersund
aug 2016
4 612 kr
Sundsvall
jun 2016
24 497 kr

Om Dubai Förenade Arabemiraten

Dubai är ett av sju emirat i Förenade Arabemiraten vid Persiska viken. Här finns lyxhotell, världens högsta byggnad och enorma gallerior för shopping i världsklass. Det här unga och rika resmålet lockar även med långa och soliga stränder.
Golf
Arkitektur
Lyx
Nattliv
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
37°
Klimat i maj
31°
Badtemp i maj