Asiens 7 bästa stränder

Linae
Reseguiden, besökt 38 länder

Foto: Stine Berg
Foto: Thinkstock
Foto: sandra89, medlem sedan 2011
Foto: Thinkstock
Foto: valtras, medlem sedan 2006
Foto: misspiggy, medlem sedan 2006
Vad kännetecknar egentligen en riktigt bra strand? Åsikterna går självklart isär. Stränderna är många och alla har sin egen favorit. Här kan ni läsa mer om våra sju favoriter i Asien.
Publicerad 2 november 2012

Asien är en kontinent som erbjuder fler vackra stränder än man har tid att besöka. De flesta erbjuder kritvit sand, turkost vatten och vajande palmer. Självklart är det oerhört svårt att välja ut så få favoriter bland flera tusen, men här är platserna vi helst spenderar lata dagar på.

Boracay, Filippinerna

Boracay är en tropisk paradisö som ligger söder om Filippinerna och dess huvudstad Manila. Ön har flera gånger blivit framröstad som platsen med världens vackraste stränder. White Beach är den mest kända och det är lätt att förstå varför. Om du inte bara vill ligga på stranden finns aktiviteter som golf, dykning och snorkling. För dig som gillar party finns ett rikt nattliv med bra barer och restauranger. Högsäsongen infaller mellan november och juni.
Läs vad våra medlemmar skriver om detta paradis.

Railay Beach, Thailand

Railey Beach består av fyra stränder – Railey West som är den man ser på alla bilder, Railey East som egentligen bara är ett mangroveträsk, Ton Sai Beach som är förlängningen av Railay West och så den mindre stranden Prah Nang Beach. Solar och badar gör du bäst på Raileys västra och södra sida, medan du som vill skåla i goda drinkar och mingla ska hålla till på den östra sidan där de populära barerna finns. Mest sol får du november till mars.
Boka din resa till Railay här.

Nusa Dua, Bali

Nusa Dua är halvön som sträcker sig utanför den södra spetsen av Bali, och det är här du hittar öns bästa stränder. Det här resmålet passar lika bra för familjer som för förälskade par. Här finns flera vackra vita stränder och ett bra utbud av affärer, restauranger och barer. Nusa Dua är ett vackert område med många lyxiga hotell, en 18-håls golfbana och flera vackra parker. På Bali är det varmt året runt, mest solsäkra månaderna är dock juli till september.
Boka din resa till Nusa Dua här.

Similan islands, Thailand

De här paradisöarna ligger cirka 100 kilometer nordväst om Phuket. Totalt är det nio olika granitöar som täcks av tropisk djungel och kritvita stränder. Hit tar man sig med båt eller helikopter. Då öarna utgör en nationalpark och man inte får övernatta hur som helst bor de flesta besökarna på dykbåtar. Den enda ö som går att övernatta på är Kho Miang där du kan tälta eller hyra en bungalow. I det här dykparadiset kan du förutom färgglada fiskar se leopardhajar, rockor och valhajar. Bästa tiden att resa hit är november till mars.
Läs vad våra medlemmar tycker om dessa paradisöar.

Maya Beach, Koh Phi Phi Ley, Thailand

Koh Phi Phi Ley är den näst största av Phi Phi-öarna, och här ligger den vackra Maya Beach. Den uppmärksammades år 2000 då delar av filmen “The Beach” utspelade sig här. Till Maya Beach går det dagsturer med båt men även arrangerade campingturer , där du får uppleva stranden utan att trängas. Högsäsong är mellan november och mars, men om du inte är rädd för regn så är det varmt året om och i lågsäsong har du paradiset nästan för dig själv.
Läs vad våra medlemmar tycker om Phi Phi-öarna.

Nha Trang, Vietnam

Nha Trang ligger beläget cirka 40 mil norr om Saigon och nära centrum ligger en av de finaste stränderna i området. Här behöver du inte trängas då den är hela 7 kilometer lång. Vill du upptäcka andra stränder finns även Hong Chong, Jungle Beach och Long Beach att välja på. Njut av de vackra stränderna, dyk i det klara vattnet, upplev den vietnamesiska kulturen och smaka de utsökta skaldjuren. Högsäsongen är februari till september, men värmen håller i sig året runt.
Boka din resa till Nha Trang här.

Redang island, Malaysia

Den här vackra ön ligger på Malaysia östkust och är mest känd för sina kritvita stränder, sitt klara vatten och sina tropiska fiskar. Det är inte konstigt att Redang är ett paradis för den som gillar att spendera mycket tid under vattnet. På ön finns flera stränder att välja mellan, där Pasir Panjang Beach är den största och Teluk Dalam den vackraste. Till Redang tar du dig med flyg eller båt och bästa tiden att besöka ön är från april till oktober.
Läs vad våra medlemmar tycker om Redang.

Jämför hotellpriser i vårt stora hotellsök.

Vi inser att du säkert har andra favoriter än de vi har skrivit om. Kommentera gärna guiden och skriv vilken strand i Asien som är din favorit.


FlygCharter