5 paradis i solen med all-inclusive

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: onfire, medlem sedan 2008
Bild: Stine Berg
Foto: dahlstrom, medlem sedan 2007
Foto: zorrito, medlem sedan 2006
Foto: hind, medlem sedan 2009
Det blir bara populärare att åka på en all-inclusive. Här är fem paradis där du njuter bäst av din all-inclusivesemester.
Publicerad 6 augusti 2011

När man bor på all-inclusivehotell så är det mesta gratis. Det är särskilt populärt bland barnfamiljer och barnen älskar det eftersom det på många ställen innebär obegränsad tillgång till glass och läsk. Utflykter och underhållning ingår ofta. Men det varierar mycket från hotell till hotell, så var noga med att kolla upp det innan. Det finns många resmål som passar för en skön semester där plånboken får ligga i fickan. Här är fem som passar extra bra.

Upplev Kuba innan det är för sent

Kritvita stränder och kristallklart vatten. Det får du om du reser till Kuba. Men du får också fantastiska all-inclusivehotell med väldigt hög standard. Hotellen ligger oftast mitt på stranden och passar perfekt både för dig som reser som par eller med familj. Maten på hotellen är internationell med några inslag av det lokala köket. Missa inte att göra utflykter för att uppleva ett land som knappt har förändrat sig sedan 50-talet. Ta gärna en tur till huvudstaden Havanna. Köp kubanska cigarrer, titta på 50-talsbilar och lär dig att dansa salsa.

Så reser du hit: Ving och Apollo har resor hit på vintern.

Äventyr på Riviera Maya

Mexiko har väldigt många all-inclusivehotell och kanske också några av de allra bästa. Det är enorma hotellanläggningar som har allt du kan tänkas vilja ha eller behöva. Det är dessutom ett plus att de ligger vid en av världens vackraste stränder. Maten på hotelllen är baserad på det goda mexikanska köket, som har otroligt mycket mer att erbjuda än den tex mex-mat vi känner till här hemma. Mexiko är perfekt för för dig som vill ha sol och bad men även ta dig ut på äventyr. Dyk vid världens näst största korallrev eller ta en tur ut i djungeln för att se de unika Mayapyramiderna.

Så reser du hit: Fritidsresor, Apollo och Ving har resor hit på vintern.

Mycket för pengarna – perfekt för barnfamiljen i Turkiet

Turkiet har länge varit Europa ledande all-inclusivedestination. Här får du mycket för pengarna. Hotellen är barnvänliga med alla tänkbara faciliteter och aktiviteter för stora och små. Maten är baserad på det turkiska köket som är känt för att vara ett av de godaste i Europa. Men det finns även internationellt kök för den som önskar det.

Så reser du hit: Fritidsresor, Apollo, Ving, Nazar, och Detur reser hit hela sommaren.

Maldiverna

Få ställen på jorden är så romantiska som Maldiverna. Här finns några av världens vackraste stränder och helt magnifika all-inclusivehotell. Du bor i lyxiga bungalowhus. Mat och dryck är inkluderad. Det är också vanligt att aktiviteter ingår, som fiske, dykning och matlagningskurser. Köket är baserat på fisk och skaldjur men hotellen har ofta flera restauranger som erbjuder allt från thai till italienskt och franskt.

Så reser du hit: Apollo, Fritidsresor och Ving har paketresor hit, men du flyger reguljärt.

Aktiv semester i solen

Dominikanska Republiken har riktigt flotta all-inclusivehotell och ett stort utbud av aktiviteter, vilket är väldigt populärt bland unga par som vill göra något mer än att ligga på stranden, även om de är väldigt fina. Här kan du dyka, snorkla, kitesurfa, djuphavsfiska och dansa hela natten till merengue och bachata. Det är också billigt att semestra här och man får mycket för pengarna. Maten på hotellen är en kombination av det lokala köket, som är en mix av spanska och franska smaker, och internationell mat.

Så reser du hit: Apollo har resor hit på vintern.

Charter till Kuba

Charter till Mexico

Charter till Turkiet

Charter till Dominikanska Republiken

Om Maldiverna Asien

Att bo i en bungalow ute på vattnet är rena drömmen för de flesta och här i Maldiverna finns de här stugorna på nästan varenda ö.

Maldiverna består av mer än 1100 korallöar, många med perfekta sandstränder men bara drygt en femtedel är bebodd. Det finns också ett 50-tal öar som ägs av hotell och där bara gästerna har tillgång till stränderna. De många korallreven är perfekta för dykning, här finns både färgglada och exotiska fiskar. Om du är väldigt intresserad av dykning är det slöseri med tid att bo på hotell, det går att bo på många av dykbåtarna.

På Maldiverna finns inte bara en, utan två (!) restauranger som ligger under havsytan. Den ena, Ithaa på ön Rangalifinolhu, ligger fem meter under ytan och har bara plats för 14 gäster. Den andra, Subsix, ligger på den privata ön Niyama, och är en lite större gourmetrestaurang som ligger sex meter under ytan.

Västra sidan av Reethi Beach
1 / 9
Strand på Maldivene
2 / 9
Öde strand på Maldiverna
3 / 9
Det här är jag...
4 / 9
Här var vi på en promenad runt ön.
5 / 9
Det är obeskrivligt!
6 / 9