5 måsten i Dublin

Ellinor
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: inah, medlem sedan 2006
Foto: lotz, medlem sedan 2006
En weekend i Dublin är ett perfekt sätt att förgylla en hösthelg. Vi tipsar om fem måsten i den irländska huvudstaden.
Publicerad 8 oktober 2019

I den gröna öns huvudstad finns det mycket att se och göra – men du hinner se mycket på bara en helg. Här är fem måsten för första-gångsbesökaren:

1. Gå på pubrunda

Pubkulturen på Irland är i allra högsta grad levande och därför är minst ett pubbesök ett måste – även för de som inte vanligen prioriterar öl. I centrum finns många olika slags pubar – alltifrån de traditionellt irländska pubar med exempelvis Temple Bar i spetsen, till barer som moderna The Grand Social och avslappnade The Black Sheep.

2. Lördag i Temple Bar

Temple Bar är inte bara en pub, utan ett helt område, där Dublinbor och turister gärna flanerar sida vid sida. Här händer det mycket under veckans alla dagar – men lördagen med sina marknader är en favorit för många. I Cow's Lane dukar lokala designers upp smycken, kläder och konst mellan 10-17.

3. Fynda på Penneys

Om du är på fyndjakt är ett besök på Dublin motsvarighet till Primark ett måste. De två centrala butikerna ligger norr om floden på Parnell Street och O'Connell Street. Här hittar du kläder, skor, accessoarer och prylar till hemmet – till riktigt bra priser. I området kring de båda Penneys-butikerna ligger generellt de lite billigare affärerna, men om din smak är mer åt det exklusiva hållet behöver du inte deppa – bege dig istället till Grafton Street med omnejd. Där finns bland annat det lyxiga varuhuset Brown Thomas där du kan gå lös på exempelvis Louis Vuitton eller Prada.

4. Guinness Store House

I år firar Guiness Store House 260-årsjubileum och det är ett ypperligt tillfälle för ett besök. Du går runt på egen hand och lär dig mer om framställningen och kan även kika på gamla reklamaffischer eller utforska presentbutiken. Vad sägs om fudge med guinness-smak eller Guinness-senap? När du når toppen av den sju våningar höga byggnaden kan du vila ut med den gratis-Guiness som ingår i entrén. Baren på toppen är inglasad och har en 360-graders vy över Dublin.

5. Kolla in sevärdheter

Det kan låta simpelt, men att hoppa på en guidad busstur runt centrum är riktigt kul. Det finns flera olika bolag som kör turer, men Dublin Bus har en egen busstur där man kan hoppa av och på som man vill. Man kan åka med dem på vanliga dygns- eller flerdagarskort för kollektivtrafiken, perfekt om du vill slippa krångla med olika biljetter. Populära stopp är Trinity College, St. Patrick's Cathedral, Molly Malone-statyn och parken St. Stephen's Green.

Planera din resa till Dublin på Reseguiden

Sök weekendresor till Dublin
Läs mer tips & guider om Dublin


5 måsten i Dublin

Flyg till DublinLäs mer: Dublins resmålssida

Annonser:

Härliga weekenderbjudanden