Publicerad 23 oktober 2018

1. Bahamas

Bahamas är ett riktigt paradis för hela familjen, det är rent och enkelt att ta sig runt. Här kan man kasta sig ut i aktiviteter som dykning, kitesurfing, kajak, delfinsafari, hästridning, vollyboll och mycket, mycket mer. Det finns över 2000 små öar att upptäcka för de som önskar dagsturer. En sevärdhet som är speciellt populär på Bahamas är Pig Beach, där man kan simma med söta grisar i det turkosa vattnet. Förslag på två fantastiska famijehotell är The Beach at Atlantis och The Royal at Atlantis som båda har allt man kan önska sig.
Resor till Bahamas

2. Dominikanska Republiken

Punta Cana-området är speciellt omtyckt av barnfamiljer, ofta jämfört med Cancun i Mexiko. Detta är ett paradis när det gäller avslappning, med en lång och bred sandstrand som är perfekt att spendera lata dagar på. Här finns mer än 30 familjevänliga all inclusive-hotell samt mängder av aktiviteter för barnen, såsom snorklingsturer, golfbilsutflykter, linbana och piratkryssning med middag. För de lite större och tuffare barnen finns det också surflektioner.
Resor till Dominikanska Republiken

3. Aruba

Aruba ligger precis utanför Venezuelas norra kust. Med kritvita stränder som t ex Eagle Beach, där det finns massor av vattenaktiviteter, resorter och restauranger, är Aruba ett bra val när man letar efter det perfekta resmålet för familjen. En av höjdpunkterna är Flamingo Beach, här är det rosa så långt ögat kan nå på grund av alla vackra flamingos som flockar i vattenbrynet. Helt perfekt för ett fint familjeporträtt! Här ligger havet helt stilla vilket gör stranden mycket barnvänlig. En annan barnvänlig strand är Baby Beach med sitt grunda vatten. Vidare har Aruba sin egen Butterfly Farm, en zoologisk trädgård, en strutsfarm, en åsnefarm… you name it! Här finns allt som djurälskande barn kan ha glädje av att se.
Resor till Aruba

4. Barbados

Med massor av familjevänliga stränder och surflektioner för barn trivs man som fisket i vattnet på Barbados. Oavsett var man bor kan man njuta av den finaste korallsand man kan tänka sig, samt av turkos hav och kokospalmer som hämtade ur en resekatalog. Det är lätt att leva här - man kan dricka vattnet rätt från kranen och behöver inte oroa sig över vad som går att äta och inte. För barnen är det extra kul med snorkling då det finns gröna havssköldpaddor i det kristallklara vattnet. Här finns också Atlantis Submarine som är perfekt för de minsta som ännu inte är helt trygga med sina simkunskaper. Vill man upp på land och besöka de små färggranna byarna kan ön enkelt utforskas från cykelsätet. Cyklar går att hyra överallt.
Resor till Barbados

5. Caymanöarna

Seven Mile Beach är toppen för familjer och har stora resorter med mycket aktiviteter för barn. Upplev det marina livet, stingrockor på sandbanken vid Stingray City eller sjöstjärnor på Spotts Beach. Besök prisvinnande Cayman Turtle Center och häng med på en lärorik resa genom historien om en av världens äldsta skapelser. Eller varför inte utforska Crytal Caves, där man kan få guidade turer genom upplysta underjordiska grottor mitt i den tropiska regnskogen?
Resor till Caymanöarna

Bra att veta: Från mitten av december till mitten av april är den bästa tiden att besöka Karibien, med tanke på vädret.

Flyg till Karibien
Erbjudanden till Karibien