Topp 7: Hitta din karibiska ö-favorit

Louisewinberg
Reseguiden, besökt 35 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dröm dig bort till kritvita stränder, vajande palmer och turkosblått vatten. Det finns många sköna öar i Karibien och vi har plockat fram sju att längta till.
Publicerad 17 september 2019

Aruba – en pastellfärgad pärla

Aruba är soldyrkarnas paradis med en fantastisk kust och hit går det att åka året om. Ligger precis norr om Venezuela utanför det så kallade orkanbältet så när vi har vinter har ön sin regnperiod. Det märks dock inte så mycket eftersom regnskurarna oftast kommer nattetid eller tidig förmiddag. Klarast vatten är det i juli till oktober. Huvudstaden heter Oranjestad och är känd för sina pastellfärgade hus och lyxshopping.
Charter till Aruba

Dominikanska republiken - tropisk lyx

Dominikanska republiken är en republik som utgör två tredjedelar av ön Hispaniola. Den västra delen upptas av Haiti. Dominikanska är ett populärt charterresmål och känt som all inclusiveparadiset nummer ett! Perfekt för den som vill ha tropisk lyx och komfort. Ett av de mest populära resmålen i Karibien. Huvustaden heter Santo Domingo och det officiella språket är spanska.
Charter till Dominikanska republiken

Tobago - Karibiens Galapagos

Tobago är lillasyster till den större ön Trinidad, och kallas för Karibiens Galapagos på grund av sin vackra natur, välbevarade regnskog och rika djurliv. Enligt sägnen hade Daniel Dafoe Tobago i tankarna när han skrev Robinson Cruse. Huvudstaden heter Port of Spain och det officiella språket är engelska.
Hitta din resa till Tobago

Kuba - kontrasternas ö

Kuba är ön som svänger av latinorytmer och livsgläjde kombinerat med ett strängt kommunistiskt styre. Det har lett till en särprägel på flera sätt. Det kommunistiska styret har till exempel resulterat i importstoppet, som i sin tur lett till att bilarna som rullar på gatorna är från 50-talet. Det är som att kastas tillbaka i tiden. Kuba är en som går att utforska på flera plan. Ön är stor och många satsar på västra delen med Havanna och Viñalesdalen. Det finns också fina små öar i form av Cayo Largo och Cayo Levisa.
Hitta din resa till Kuba

Guadeloupe - fjärilsön

Guadaloupe är en ö-grupp som tillhör Frankrike och tillhör därför EU. De två största öarna är sammanlänkade av en bro och ser ut som en fjäril från luften. Den västra, Basse-Terre, har både vulkaner och tropisk regnskog, medan den östra Grand Terre mest består av lågland och stränder. Huvudstaden heter Basse-Terre men den största staden är Ponte-à-Pitre. Det officiella språket är franska.
Charter till Guadeloupe

Barbados - milslånga sandstränder

Barbados är den östligaste av de karibiska öarna och en del av De små Antillerna. Här kan du snorkla bland korallreven i Carlisle Bay, njuta på milslånga sandstränder eller stilla shoppinglusten längs Broadstreet i huvudstaden Bridgetown. Det officiella språket på ö-gruppen är engelska.
Hitta din charter till Barbados

Curaçao - eldorado under ytan

Curaçao är den största av ABC-öarna, alltså Aruba, Bonaire, Curaçao. Framför allt är ön känd som ett dyk-eldorado. Runt ön finns 40 fantastiska dyksites, alla med sin särprägel. Huvustaden Willemstad är vacker och med på Unesco:s världsarvslista.
Hitta din resa till Curaçao

Hitta din karibiska ö-favorit