Reseavrådan är nu borttagen

Från den 1 oktober 2021 är avrådan för resor till samtliga länder borttagen, som infördes med anledning av covid-19-pandemin.

Krav på vaccinering och tester samt olika restriktioner gäller fortsatt vid resa till många länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, läs mer här.


Boka tryggt via Reseguiden

Våra anslutna researrangörer erbjuder öppet köp, ombokning, avbokning, ökad trygghet och subventionerade tester. Läs mer här.


Senast uppdaterad: 2021-09-30

Resor till Bahamas, Karibien

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag

Prisexempel på flyg till Bahamas

Bahamas Karibien

Bahamas brukar nästan vara en synonym till paradiset. Turkost vatten, värme året runt och milslånga stränder är något som lockar människor från alla världens hörn till denna karibiska ö.

De som reser till Bahamas gör det oftast av en specifik anledning – sol, värme och bad. Föga förvånande är de mest attraktiva turistmålen stränder. Gorda Cay är en hamn på Bahamas västra sida, känt för att vara stopp för Disneys lyxkryssare. Andra välbesökta stränder är Gold Rock Beach och Pink Sands Beach – kända för det klarblå vattnet och de kritvita sandstråken. Samtidigt erbjuder Bahamas historiska platser. Fort Charlotte i Nassau är ett fort som byggdes under tiden när Storbritannien koloniserade landet, och detta går att besöka dagligen. Även Queen’s Staircase är värt ett besök för den som vill förkovra sig i imperialismens historia. I huvudstaden Nassau känns det nästan som tiden stått stilla. Små mysiga hus i palettfärger som gul, blå och rosa präglar gatorna som kantas av pittoreska butiker, kaféer och barer. Runt om finns även små konstgallerier där historiska verk blandas med moderna influenser.Vanligt är också att besökare tar båtturer runt om bland de mindre öarna som omgärdar huvudöarna. På färden ses ofta sköldpaddor, delfiner och färgglada havsvarelser.