4 trender: Kom i form till Beach 2020

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: iStock
Glöm detox-kurerna och kvällarna på träningscentret för att vara i form till sommaren 2020. Fyra förslag hur du kan kickstarta sommarformen när du är på semester.
Publicerad 9 december 2019

De sista åren har resetrenderna ändrat sig drastiskt. Till skillnad från den vanliga chartersemestern är många postitiva till att uppleva något mer än bara sol och bad. Aktiva resor har blivit populärare än någonsin och många reseföretag har följt med strömmen. Här är 4 tips till både aktiva och lugnare träningsresor.

1. Yoga & fokus på kropp och själ

Reseföretagen märker en stor efterfrågan av speciellt en typ av träningsresor - yoga-resor. Yoga är något alla kan utöva nybörjare som proffs. De bästa yogadestinationerna finner man oftast lite utanför de vanliga turistdestinationerna.

Läs mer om de 6 ultimata yogadestinationerna här

2. Träninghotell + gruppträning

Många önskar att kombinera semestern med träning istället för att bara ligga i solstolen hela semesterveckan. De senaste två åren har gruppträning blivit den mest märkbara trenden.Både stora och små researrangörer har märkt av detta och utbudet med konceptet träning och sund kost ökar för varje år. Idag finns spännande alternativ med exempelvis vattensporter, gruppträning, bootcamp, yoga och pilates, personlig träning och mycket mer.

Läs mer om olika träningshotell

3. Lär dig något nytt - lär dig surfa

De bästa semesterorterna för surfing i Europa ligger utmed Atlantkusten, som exempelvis Portugal, Frankrike eller Fuerteventura. Att surfa är ett enkelt sätt att hålla sig aktiv på semestern och det kanske är något du vill kunna bocka av på din bucket list. Hur läckert hade det inte varit att bemästrat surfbrädan en gång för alla? De finns många surfskolor, både svenska och lokala, som har paket för dig som nybörjare, familj, camp eller bara testa-på. Om du känner dig nyfiken och vill veta mer om surfing så har vi några guider till världens bästa surfspots.

Läs vår guide till Asiens 5 surfspots

Läs vår guide om surfskolor världen runt

4. Vandring i vacker natur

Vill du uppleva vandring i vacker natur, unika bergsbyar och god mat och dryck samtidigt som du kommer i form? Då är vandringresa något för dig. I guiden har vi listat 5 st vandringar som tar dig på allt ifrån romantiska fiskebyar med slående utsikt. Ta med den du håller kär eller en god vän och samla fina minnen till fots.

Läs om 5 romantiska vandringar

Kolla detta inför träningsresan

Se träningshotell

Hitta flyg

Erbjudanden aktiva resor


Erbjudande Aktiva resor