Publicerad 27 december 2015

Om du vill att din semester ska bestå av mer än bara sol och bad är en träningsresa ett bra alternativ. Flera researrangörer har resor med fokus på träning och hälsa. Vi har valt ut några av alla träningshotell som finns hos de största arrangörerna.

Apollos träningsresor

Playitas på Fuerteventura
Apollos största träningsanläggning Playitas ligger på Fuerteventura och har något för alla, oavsett om du är en elitidrottare, hobbymotionär eller barnfamilj. I Playitas finns fyra hotellalternativ för alla smaker. Vissa veckor är temaveckor med fokus på exempel triathlon, löpning, simning eller friidrott med mera. Det finns också veckor med mer fokus mot hälsa och kost och under skolloven finns Kids Sports Academy där barnen kan prova en mängd olika aktiviteter och sporter.
- Mer information om hotellet
- Se priser och boka hotellet

Thanyapura Sport Hotel på Phuket, Thailand
Sporthotell som passar alla nivåer av träning. Här finns en olympisk pool, gym, gruppträning, löparbanor, tennisbanor, cykling och ett hälsocenter. Här finns också barnpool och miniklubb för de minsta.
- Mer information om hotellet
- Se priser och boka hotellet

Levante Beach på Rhodos, Grekland
Hotell för hela familjen med pooler och många möjligheter till träning. Här finns gym, vattensporter, bra miljöer för löpning och cykling och gruppträningspass. Det finns också en lekplats och en multicourt.
- Mer information om hotellet
- Se priser och boka hotellet

Goldcity resort i Alanya, Turkiet
Ett av Turkiets mest välutrustade fitnesscenter beläget på toppen av ett berg. Njut av en bekväm semester med all inclusive. Barnen trivs också här då det finns vattenland och barnpooler. Hotellet har olympisk pool, löparbana, gruppträningspass, gym och en stor spaanläggning.
- Mer information om hotellet
- Se priser och boka hotellet

- Se alla Apollos träningshotell

Träningsresor med Fritidsresor

Club La SantaLanzarote
En perfekt träningsanläggning för dig som vill välja och vraka mellan mängder med aktiviteter och sporter. Friidrottsbanor, simbassäng, yoga, gym, windsurfing och beachvolley är bara några! La Santa ligger precis vid stranden så det går att kombinera en solsemester med roliga sportaktiviteter.

Robinson Club Cala Serena, Mallorca
Detta träningshotell ligger i en lugn bukt där avslappning, god mat och inte minst träning står i fokus. Med sina koncept WellFood och WellFit får du en bra balans mellan träning och kost. På WellFit Spa hittar du många härliga behandlingar, yoga, spa, pilates och avslappning i pool eller bastu, och du kan ta dig en proteindrink i chill out-loungen.
- Mer information om hotellet
- Se priser och boka hotellet

Träningsresor med Ving

På Vings samtliga Sunwing Family Resorts och Sunprime Hotels, som är barnfria hotell, kan du köra träningspass ledda av SATS duktiga instruktörer. Träningen är gratis för alla som bor på hotellet. Ving erbjuder också bland annat skräddarsydda cykelresor, golfresor, skidresor och dykresor.

Ocean Beach Club på Gran Canaria
Detta är ett av flera träningsvänliga Sunwing-hotell hos Ving. I en vik på Gran Canarias västkust hittar du detta nya, barnvänliga hotell som bland annat erbjuder spa, gratis gym och SATS ELIXIA-klasser. Bo i ett rum med trädgårdsutsikt eller i en Ocean Beach Club Suite där du kan gå rätt från terrassen och ut i poolen. Håll igång träningen under semestern med SATS ELIXIA, häng i fullt utrustat gym och fitness, eller slappna av på stranden och njut av en välförtjänt paus.
- Mer information om hotellet
- Se priser och boka hotellet

- Spana in Vings alla träningsresor här

Solresors träningsresor

Solresor har träningsresor där du kan kombinera sol och bad med en aktiv semester. Varför inte följa med på en yoga- och hälsoresa till Madeira?
Läs mer om Solresors träningsresor

Gillar du också att springa lopp? Här är en guide till olika löpartävlingar världen över!