Världens 6 bästa yogadestinationer

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Packa dina yogatights och gör dig redo för en semester i vackra omgivningar där kropp och själ är i fokus.
Publicerad 3 april 2017

Träning och välmående är mer populärt än någonsin och researrangörerna märker ökat intresse för träningsresor och då framförallt yogaresor.
En yogaresa passar både nybörjaren och proffset som önskar lugn och ro på resan. De bästa yoga-destinationerna hittar man lite utanför de vanliga resmålen. Här är våra 6 favoritresmål du ska åka till för att utföra yoga i magiskt vacker natur.

Ubud, Bali

Bali blev verkligen satt på kartan då filmen Eat Pray Love kom ut, och resmålet är ett rent paradis för yoga. Här hittar du långsträckta risfält, tät vegetation och ett rikt djurliv. Det kryllar av duktiga yogautövare i Ubud, och The Yoga Barn är en speciell samlingspunkt för alla yogautövare. Flyg ner, hitta ett idylliskt hotell med naturen tätt inpå och möt upp andra yogautövare på The Yoga Barn de dagar du önskar. Här kan du delta i 8 yogaklasser varje dag hela veckan och samtdigt njuta av utsikten över risfälten. Bästa stället att bo på är på yoga-retreatet Ubud Aura Retreat Centre som ligger precis intill. Ubud är natur, kultur, spiritualitet, konst och kreativitet. Vid sidan av yoga kan du också uppleva Monkey Forest, ta en matlagningskurs, ta naturliga spabehandlingar, äta ekologisk mat och delta på kulturfestivaler. Bali Spirit Festival är en årlig yoga-festival som arrangeras i Ubud i slutet av mars. Om du vill vara nära havet har du Surf Goddess Retreat som ligger i Seminyak och kombinerar yoga med surfing.
Flygbiljetter till Bali
Paketresor till Bali

Kerala, Indien

Åk tillbaka till kärnan, Kerala anses vara yogans huvudstad. Här hittar du kullar med oändliga buskar, tropisk palmskog och en vacker kustlinje. Det finns också många spaanläggningar och berömda Ayurveda resorts där du får dagliga behandlingar med örtmediciner, speciallagad mat, träna yoga, andning och meditation. I Kerala finns det många yogaskolor, kallade ashrams, där du kan bo och få upplärning. På Sivananda Yoga Vedanta Dhanwantari Ashram får du en djupdykning ner i yogans värld. Här tillbringar du en två veckor lång yoga-retreat med alkoholfri dryck och vegetarisk diet samt meditationer, lektioner om yoga och deltagande i karma-yoga. Tanken är att hänge sig helt till yogans värld och uppnå spirituell medvetenhet. Du hittar också många byar i Kerala som är inspirerade av eko-turismen.
Flyg till Kerala

Nicoya Peninsula, Costa Rica

Nicoya Peninsula är känt för dina kritvita stränder, goda surfingmöjligheter, tropiska natur och färgrika djurliv. Kombinationen av detta gör resmålet till ett perfekt ställe för yoga. Nicoya Peninsula ligger i nordvästra Costa Rica. Nosara är staden i Nicoya Peninsula som har satt Costa Rica på karten som en yogadestination. Prova Nosara Yoga Institute eller Harmony Hotel där du kan utöva yoga mitt i djugeln. Nicoya Peninsula är faktiskt ett av fem områden i världen som räknas som en Blue Zone - områden där folk ofta lever mycket längre. Yogacentrena Anamaya Yoga Retrea och Blue Spirit Yoga och Healing Space ligger på bergstoppar med utsikt över havet. Här finns evighetsbassäng och organiska maträtter. Spendera dagarna med yoga, surfing, gröna hälsojuicer och spännande utflykter i djungeln.
Flygbiljetter til Costa Rica.

Sri Lanka

Asien är den världsdel som ger den mest äkta yoga-upplevelsen. Det är trots allt här yoga uppstod för tusen år sedan. Sri Lanka är inget undantag. Ö-riket har bland annat blivit korat till det mest spännande resmålet av Lonely Planet. Åker du hit får du garanterat vita stränder och tropisk natur, vilket skapar en naturligt bra plats för yoga. Ulpotha på västra sidan av ön är en traditionell eko-ort som erbjuder yoga- och spasemestrar nära inpå naturen. Här kan du bland annat ta en 2-dagars yogakurs. Talalla Retreat ligger vid en vit sandstrand på Sri Lankas Sydkust och erbjuder ett 7-dagars uppehåll med yoga, meditation, diskussioner och massage. Detta i kombination med surfing. Mirissa Yoga Retreat hittar du i lugna omgivningar på Sri Lankas östkust, mellan en fiskeby och staden Matara. Retreatet är omringat av en flod och tropisk natur. Maldiverna ligger bara en timmes flygtur från Sri Lanka och resan dit kostar omkring 500 kr per väg.
Flygbiljetter till Sri Lanka
Charter till Sri Lanka

Marocko

Färgrika, mystiska Marocko erbjuder tusen och en natt-känsla i kombination med yoga i dolda trädgårdar mitt i Marrakech, eller vid kustlinjen i Agadir med utsikt över havet. Med 300 soldagar om året är Marocko ett populärt resmål året runt. Marrakech är en labyrint av trånga gator och marknader med kryddor, apor och textilier. Här väntar nya intryck runt varje hörn, men här finns ändå möjlighet att hitta en inre ro. På Le Palais Paysan som ligger 40 minuter utanför Marrakech bor du på ett lyxigt boutique-hotell och får en 7-dagars hälso-, detox- och fitnessemester. Delta i yoga-klasser och anda utomhusaktiviteter, ta spabehandlingar och ät sund gourmetmat i lugna och lantliga omgivningar - men ändå nära till storstadsmyllret. Yoga-retreatet Om Yoga Casablanca ligger mitt på stranden i charmerande Casablanca och erbjuder bland annat en 4-dagars yogavistelse där du äter organiska måltider och har obegränsad tillgång till yoga-klasser med allt från bikram-yoga till power-yoga och pilates.
Flygbiljetter till Marocko
Charter till Marocko

Mexiko

I Tulum hittar du långa, vita sandstränder, Mayamassage och ekologisk mat - ett perfekt ställe för avslappning och yoga. Här kombinerar du enkelt en tropisk semester med yoga-klasser samtidigt som du är omringad av vackra, lugna stränder, surfmöjligheter och Maya-ruiner. New York Times har bland annat skrivit att Tulum är som ett yoga-hot spot. Yogascapes arrangerar bland annat yoga-retreats i det bohemiska paradiset Tulum med sina vita stränder och gröna djungel i bakgrunden. Retreatet Yoga Shala ligger mitt på stranden med orörd och grönskande djungel bakom. Sov under stjärnorna, utöva en mängd olika yoga-klasser på dagarna och få avslappnande massage när du vill. Området på Mexiko östkust mot Karibien är fullt av yoga-retreats, här är det bara att välja och vraka. Tulum är också en skattkista när det kommer till upplevelser. Här kan du åka på utflykter till Maya-ruinerna eller simma i undervattensgrottor. Oavsett kan du hitta total avslappning i detta karibiska paradis.
Flygbiljetter till Mexiko
Charter till Mexico

- Sök flygbiljetter här
- Hitta hotell här
- Jämför charter- och paketresor här


Erbjudanden – Spa & Hälsa