Europas bästa spa-städer

Stine
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: Shutterstock
Är du redo att värma kroppen på ett doftande spa i vinter? Här är våra 6 favoritstäder för spa och avkoppling i Europa - oavsett om du vill ha det naturligt, billigt eller traditionellt.
Publicerad 18 oktober 2019

Med lång tradition i Budapest

Budapest är en av de vackraste huvudstäderna i Europa och det är också den stad som har överlägst flest termalbad och spa. Här finns en lång tradition av spa, och termalbaden med mineralrikt källvatten hittas på nästan var och varannan gata.

Utbudet av offentliga bad är stort likväl som utbudet av privata bad, vilka du främst hittar på de olika spahotellen. Du flyger till Budapest på endast drygt två timmar och avresorna går från många orter i Sverige.
Hitta din resa till Budapest här.

Naturliga källor på Island

Sjunk ner i ett badkarsvarmt källvatten. Här är källorna naturligt varma året om. Den Blå Lagunen är runt 32 grader varm och är bland det första du ser när du flyger in över Island. Det svavelhaltiga vattnet är naturligt vårdande, och efter en halvtimme i vattnet är både hud och hår mjukt och lent.

Det finns också massörer på plats som knådar din uppvärmda kropp på beställning. Kom bara ihåg att boka tid i förväg. I Reykjavik finns flera spahotell med många olika skönhetsbehandlingar och massagemetoder.
Hitta din resa till Island här.

Populärt och prisvärt i Tallinn

Estlands huvudstad Tallinn är mycket vacker och finns, tack vare sin medeltida stadskärna, med på UNESCO:s världsarvslista. Utöver dess intressanta historia är staden också en populär destination för sparesor. Tallinn har ett dussintal spahotell med olika paket, allt från två till sex dagar som inkluderar olika skönhetsbehandlingar.

Det här är ett perfekt resmål för tjejgänget som vill göra något roligt tillsammans, det går smidigt att flyga hit från flera städer i Sverige.
Hitta din resa till Tallinn här.

Sopot - Polens stora spa vid havet

Bara 12 minuter med tåg från populära Gdansk ligger Sopot - Polens stora spa-stad på den polska rivieran. På sommaren frestar Sopot med sina vita sandstränder fyllda med tyska strandkorgar. Här får du spa och mineralbad till ett bra pris. Sopot kallas också Polens St. Tropez.

Staden är Polens sommarhuvudstad och har Europas längsta träbrygga. På vintern virar du in dig i varma badrockar och njuter av ångande spa-behandlingar.
Hitta din resa till Gdansk här.

Wellness och massage i Prag

Tjeckiens spatradition är mycket gammal och känd världen över. Medan ett spabesök för oss svenskar mest handlar om att bli bortskämda med en välbehövlig massage och lyx för själen, så tar tjeckerna själva in på spa ofta en hel vecka och följer både behandlingsprogram och ibland speciella kostrekommendationer. Med andra ord är fokus på välmående överlag, väldigt stort här.

När du besöker staden, passa också på att kolla in den välkända Karlsbron och Gamla stadens torg. Det går direktflyg till Prag från många svenska städer, och det är en mycket prisvärd stad att semestra i.
Hitta din resa till Prag här.

Europas största spaanläggningar i Riga

Riga har varit ett populärt spa-resmål ända sedan den ryska tsarens tid, och fortfarande är det en spastad att räkna med! Du bor ofta en bit utanför staden, vid havet i staden Jurmela. Här finns flera fina hotell som lockar med några av Europa största spaanläggningar. Det går direktflyg hit från flera orter i Sverige och hotellen håller god standard.
Hitta din resa till Riga här.

Resor till Europas bästa SPA-städer

Erbjudanden – Spa & hälsa