Hitta hyrbil i Budapest

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Budapest


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Budapest heter Budapest Ferenc Liszt International Airport och ligger 16 km sydost om centrum. Det bästa sättet att sig från flygplatsen till centrum är med tåg till Nyugati-stationen (enkelbiljett 11 kr).

Det här är Budapest

Den ungerska huvudstaden Budapest delas i mitten av floden Donau och ofta anger hotell och sevärdheter om de ligger i den västra delen Buda eller i den östra delen Pest. Staden är ett av Europa mest besökta resmål med ett spännande restaurang- och nöjesliv. Bland de populäraste sevärdheterna i Budapest finns badet Széchenyi, slottet Királyi Palota och de många vackra broarna över floden Donau.Den bästa perioden för ett besök till Budapest är under de varmare månaderna april – oktober. Under vintern är det ofta kallt med en genomsnittstemperatur på -1 grad i januari.

Hitta billigt boende i Budapest

Det är oftast mycket lätt att hitta billigt boende i Budapest. Du bör dock boka långt i förväg om du planerar att åka hit i augusti eftersom många hotell då är fullbokade, särskilt när den stora Sziget-festivalen pågår. Många hotell ligger mycket centralt i Pest-delen av staden. Ett rum med låg standard på hotell eller hos en privat familj kostar ca 100 kr/natt. Ett dubbelrum på ett hotell med bra standard kostar ca 250 kr/natt. Var beredd på att moms på 18 procent ofta tillkommer när du betalar rummet.

Så tar du dig runt i Budapest

Det bäst sättet att ta sig runt i centrala Budapest är till fots. Många gator är bilfria och mycket fotgängarvänliga. När du ska åka lite längre sträckor kan du använda kollektivtrafiken BKV:s tunnelbana och spårvagnar. Om du planerar att åka mycket kan du köpa ett 24- eller 72-timmarskort (50 / 120 kr).

Så hittar du bästa shoppingen i Budapest

Den bästa shoppinggatan i Budapest är gågatan Váci utca i stadsdelen Pest, här finns framför allt märkesbutiker. Lokala viner och salami kan du köpa på marknaden Nagy Vásárcsarnok.

Bästa budgettipset för Budapest

Den bästa utsikten över Pest får du från berget Castle Hill. Här kan du gå omkring i fästningen Halaszbastya och de övriga byggnaderna helt gratis. För att se Buda slott och museerna behöver du dock betala inträde.

Om Budapest Ungern, Europa

Arkitektur
Genuint
Historia
Konst
Kultur
Nattliv
Prisvärt

Budapest har kommit att bli ett resmål att räkna med. Här kan du besöka saluhallar, se historiska byggnader och landmärken, äta och dricka billigt och såklart uppleva de berömda termalbaden.

I Budapest finns det många sevärdheter som är värda ett besök. Parlamentsbyggnaden vid Donaus kant är både en pampig och mäktig byggnad. Bäst vy får du av den om du tar en båttur på Donau, men missa heller inte insidan av byggnaden där du kan få guidade turer. Sankt Stefanbasilikan är en annan mäktig byggnad, liksom slottet på Budasidan. Ta dig också till minnesmonumentet “Skorna”, som ligger i närheten av parlamentsbyggnaden som ett minne för dem som förlorade livet i andra världskriget.

Termalbad är en av de saker som Budapest är mest känt för. I dessa varma bad flockas turister och lokalbefolkningen dagligen. Ett av de mest kända är Széchenyi, där du också kan boka in olika behandlingar för ett överkomligt pris. Efter badet kan du unna dig lyxig mat och dryck till ett pris som är betydligt lägre än vad du är van att betala. I Budapest får du verkligen valuta för pengarna.