Hitta hyrbil i Zagreb, Kroatien

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Zagreb


Så tar du dig hit

Flygplatsen Zagreb Airport heter Zračna luka Zagreb på kroatiska och den ligger 16 km söder om centrum. Det smidigaste sättet att ta sig från flygplatsen är med flygbuss (enkelbiljett 40 kr). Bussarna går till busstationen Autobusni kolodvor och härifrån kan du ta en taxi eller promenera.

Det här är Zagreb

Den kroatiska huvudstaden Zagreb har ungefär en miljon invånare och har de senaste åren blivit en allt populärare weekendstad. Här finns massor av restauranger, festivaler, museer och historiska byggnader. Stadens sevärdheter finns framför allt i de två stora stadsdelarna i centrum: Gornji grad (övre staden) med den medeltida stadskärnan och Donji grad (nedre staden) med flera grönskande parker. De bästa årstiderna för ett besök till Zagreb är våren och hösten.

Hitta billigt boende i Zagreb

Du måste vara ute i god tid om du vill hitta billigt boende i Zagreb, då kan du hitta dubbelrum för ca 400-600 kr/natt. Många hotell är 4- eller 5-stjärniga affärshotell med priser på över 1 000 kr/natt under vardagar.

Så tar du dig runt i Zagreb

Med turistkortet Zagreb Card kan du åka hur mycket du vill med stadens många bra spårvagnslinjer under 72 timmar. Kortet kostar ca 120 kronor och ger också gratis eller rabatterat inträde till stadens museer.

Så hittar du bästa shoppingen i Zagreb

Den stora marknaden i Zagreb är Dolac som ligger vid Trg Jelačić-torget mitt i centrum. Här har de lokala fiskarna och bönderna sålt sina varor sedan 1926. Om du vill pruta så var beredd på språkproblem eftersom många av handlarna inte kan engelska. Om du vill fynda i ett modernt köpcenter så leta upp Branimir Center, Kaptol Center eller King Cross.

Bästa budgettipset för Zagreb

Passa på att gå på bio när du är i Zagreb om det visas en film på ett språk du förstår bra. Filmerna är inte dubbade men textningen är på kroatiska. Det kostar bara ca 30-50 kronor att gå på bio.