Hitta hyrbil i Belgrad

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Belgrad


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Belgrad heter Belgrade Nikola Tesla Airport och ligger 12 km väster om centrum. Det billigaste sättet att sig från flygplatsen till centrum är med busslinje 72 (enkelbiljett 12 kr).

Det här är Belgrad

Den serbiska huvudstaden Belgrad har lite mer än 1,5 miljoner invånare och är ett mycket populärt resmål. Många besökare kommer hit för det hektiska nöjeslivet med nattklubbar som inte stänger förrän långt in på förmiddagen, under sommaren flyttar festerna till partybåtarna ”splavovi”. Under dagarna finns det så många fullsatta kaféer att det ser ut som om varenda Belgrad-bo är ute på stan och fikar, de trendigaste kaféerna ligger på gatan Strahinjica Bana. Några av de mest populära sevärdheterna i Belgrad är Nationalmuseet, torget Republiktorget, Kalemegdan-fästningen och djurparken Belgrad Zoo. Den bästa perioden för ett besök till Belgrad är de varmare månaderna april – oktober. Det kan dock vara mycket varmt i Belgrad, i genomsnitt så är det varmare än 30 grader under 31 dagar varje år. Under vintermånaderna är temperaturen ofta under nollstrecket.

Hitta billigt boende i Belgrad

Det är oftast mycket lätt att hitta billigt boende i Belgrad men vissa hotell är bara öppna under sommarmånaderna. Runt Centralstationen finns många av stadens budgethotell samlade. Belgrad har många vandrarhem och en bädd kostar ca 90 kr/natt. Ett dubbelrum på ett hotell med bra standard kostar ca 300 kr/natt.

Så tar du dig runt i Belgrad

Det bästa sättet att ta sig fram i centrala Belgrad är till fots. För längre utflykter är kollektivtrafiken GSP bäst. Du kan välja mellan ett stort antal olika bussar, spårvagnar och rälsbussar. Det kostar 5 kronor att göra en enkelresa med kollektivtrafiken.

Så hittar du bästa shoppingen i Belgrad

Den bästa shoppingen i Belgrad hittar du i de två stora köpcentren USCE Shopping Center och Delta City. Det finns också ett tiotal mindre köpcenter, bland annat Block 70, Immo Center, Merkur Karaburma och Zira Center. Räkna inte med att fynda märkesvaror eftersom höga tullar gör framför allt kläder och skor mycket dyra. Den stora loppmarknaden i Belgrad är OTC Novi Beograd med 100-tals små marknadsstånd där du kan köpa allt från teknikprylar och jeans till skruvar och tandborstar.

Bästa budgettipset för Belgrad

Planerar du att ta med dig datorn eller smartmobilen till Belgrad? Boka då in din semester på ett hotell där fritt internet ingår i rumspriset.

Belgrad Serbien, Europa

Belgrad, ”den vita staden”, är Serbien huvudstad och en av Europa äldsta huvudstäder. Det kallas för den vita staden tack vare sin vackra, vita arkitektur.

Belgrad är känt för sitt nattliv. Här kan du dansa till gryningen om du vill, utbudet av både klubbar och barer är enormt och det finns något för alla smaker. På sommaren flyttar en del nattklubbar ut på vattnet från stadens centrum, och det dyker ständigt upp nya spännande alternativ. Många ställen har klädkod men har du inte hunnit packa ner de rätta kläderna är shoppingen i Belgrad fantastisk för detta ändamål. Här hittar du allt från exklusiva designbutiker till mysiga marknader. Det finns mycket att titta på när du promenerar runt i staden och det är så du upplever Belgrad på bästa sätt. Ta en tur till Belgrade Fortress för att känna historiens vingslag och uppleva vackra miljöer med fin utsikt. På Knez Mihailova – stadens huvudgata – finner du imponerande byggnader och många spännande affärer.
Efter shopping och promenerande blir du hungrig, besök någon av alla de fantastiska restauranger som finns i staden till bra priser och få en gastronomisk upplevelse som du avslutar med en klassisk baklava.