Hitta hyrbil i Belgrad

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag - Hertz, Avis, Budget, Alamo, Europcar, Thrifty, Dollar, Sixt, Mabi...
Sök
Filter
Om Belgrad


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Belgrad heter Belgrade Nikola Tesla Airport och ligger 12 km väster om centrum. Det billigaste sättet att sig från flygplatsen till centrum är med busslinje 72 (enkelbiljett 12 kr).

Det här är Belgrad

Den serbiska huvudstaden Belgrad har lite mer än 1,5 miljoner invånare och är ett mycket populärt resmål. Många besökare kommer hit för det hektiska nöjeslivet med nattklubbar som inte stänger förrän långt in på förmiddagen, under sommaren flyttar festerna till partybåtarna ”splavovi”. Under dagarna finns det så många fullsatta kaféer att det ser ut som om varenda Belgrad-bo är ute på stan och fikar, de trendigaste kaféerna ligger på gatan Strahinjica Bana. Några av de mest populära sevärdheterna i Belgrad är Nationalmuseet, torget Republiktorget, Kalemegdan-fästningen och djurparken Belgrad Zoo. Den bästa perioden för ett besök till Belgrad är de varmare månaderna april – oktober. Det kan dock vara mycket varmt i Belgrad, i genomsnitt så är det varmare än 30 grader under 31 dagar varje år. Under vintermånaderna är temperaturen ofta under nollstrecket.

Hitta billigt boende i Belgrad

Det är oftast mycket lätt att hitta billigt boende i Belgrad men vissa hotell är bara öppna under sommarmånaderna. Runt Centralstationen finns många av stadens budgethotell samlade. Belgrad har många vandrarhem och en bädd kostar ca 90 kr/natt. Ett dubbelrum på ett hotell med bra standard kostar ca 300 kr/natt.

Så tar du dig runt i Belgrad

Det bästa sättet att ta sig fram i centrala Belgrad är till fots. För längre utflykter är kollektivtrafiken GSP bäst. Du kan välja mellan ett stort antal olika bussar, spårvagnar och rälsbussar. Det kostar 5 kronor att göra en enkelresa med kollektivtrafiken.

Så hittar du bästa shoppingen i Belgrad

Den bästa shoppingen i Belgrad hittar du i de två stora köpcentren USCE Shopping Center och Delta City. Det finns också ett tiotal mindre köpcenter, bland annat Block 70, Immo Center, Merkur Karaburma och Zira Center. Räkna inte med att fynda märkesvaror eftersom höga tullar gör framför allt kläder och skor mycket dyra. Den stora loppmarknaden i Belgrad är OTC Novi Beograd med 100-tals små marknadsstånd där du kan köpa allt från teknikprylar och jeans till skruvar och tandborstar.

Bästa budgettipset för Belgrad

Planerar du att ta med dig datorn eller smartmobilen till Belgrad? Boka då in din semester på ett hotell där fritt internet ingår i rumspriset.

Belgrad Serbien, Europa

Karta över Belgrad