Halkidiki

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag

Halkidiki Grekland, Europa

Barnvänligt
Begränsat nattliv
Nöjesliv
Sandstrand
Sol & bad

Varför sitta fast på en liten trång medelhavs-ö med tusentals andra turister?
Här i Halkidiki på grekiska fastlandet finns så gott om stränder att du kan ha en helt för dig själv.

Här ligger två halvöar, Kassandra och Sithonia, som har kuster som är täckta med bra sandstränder.
Trots att det finns både stora och små badorter så är stränderna så många att det är lätt att få en helt för sig själv.

De är enkelt att ta sig hit med flyg eftersom det bara är någon timme till flygplatsen i Thessaloniki. Men området här är mycket bergigt så det kan ta lite längre tid att ta sig längre ut på någon av halvöarna.

Området är fyllt av sevärda antika ruiner, bland annat i Agios Pavlos, Olynthos, Toroni och Kallithea.

Det här är en lite galen del av Grekland där du hittar det mesta: djupa tallskogar, mysiga tavernor och kaféer, lyxiga femstjärniga hotell, stora trendiga span, moderna strandbarer och små traditionella fiskebyar.

På östra gränsen till Halkidiki ligger det självstyrande området Athos. På den här sex mil långa halvön ligger ett 20-tal kloster som skött sig själva sedan romarna styrde i Medelhavet. För att få besöka Athos krävs det specialtillstånd – och att du är man. Kvinnor är förbjudna här.

Barnvänligt boende i Halkidiki

Grekland Citronpaj, 22 maj 2019
Updaterad av Stobbart för 20 veckor sedan
1
Hej:) Vi har tänkt åka till Halkidiki men ingen charter. Vi är ute efter en ort med vackert hav och barnvänlig strand. Gärna centrum nära med restauranger och roligt för barnen. Har ni tips på något riktigt bra ställe? Och boende på orten? Vi vill gärna ha lekplats någonstans i närheten. ...

Shopping, mat, priser på Halkidiki?

Grekland Saraline, 16 jan. 2016
Updaterad av Lallarebecca för 3 år sedan
2
Hej! Bokade en spontanresa till Halkidiki i Maj utan att ens veta någonting, så hur är shoppingen och maten? Priser osv? ... Lallarebecca: Har varit där, men det är längesen, vi bodde i en underbar by som hette Pefkohori. Halkidiki är ju ett namn för de 3 halvöarna så det varierar lite var ...

Någon som varit i Halkidiki?

Grekland Brigitta, 20 jan. 2014
Updaterad av Mila82 för 5 år sedan
1
Funderar på att åka till Halkidiki, Sithonia i sommar. Anthemus Sea Beach ligger vid en fin sandstrand. Någon som varit där? Jag vill ha en veckas sol och bad. Jag gillar att bada i havet och sandstrand och sandbotten tycker jag bäst om. ... Mila82: Hej. Halkidiki är väldigt fint och stränderna ...

Thessaloniki / Halkidiki Vad se? Vad göra? Vad äta?

Grekland Sun, 4 maj 2009
Updaterad av Norie för 9 år sedan
1
... . hälsn Marie i Jönköping Ta bussen ut till Halkídiki,Kallithe är min favoritby. Där finns att göra men lagom lugnt ändå.

Halkidiki

Grekland Cickie, 31 maj 2010
Updaterad av Norie för 9 år sedan
1
Bokade hastigt och lustigt en sista minuten till Halkidiki häromdagen. Känner inte till någonting om området, så jag skulle uppskatta mycket om ni har några tips att ge på vad som är sevärt, mysigt eller bara värt att uppleva där. Vet ju inte var vi hamnar, men är det värt besväret att ta sig ...

Halkidiki - Istion Club

Grekland Kajjo, 29 juli 2008
Updaterad av Kajjo för 11 år sedan
0
Jag och min sambo har bokat en resa till Halkidiki och ska bo på Istion Club. Undrar om någon har varit där och hur ni upplevde eran vistelse? Samt om det va en bra strand :)
None
Foto: Thinkstock
None
Foto: Thinkstock
None
Foto: Thinkstock
None
Foto: Thinkstock

Planerar du en resa till Halkidiki?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.

Resmål som liknar Halkidiki