Tips på resrutt 3 v med utgångspunkt från Phuket

11 jan. 2010 20:22
Visningar: 835
Hej
Har köpt flygstol till Phuket i mitten av mars och 3 v framåt. Vi har inte tänkt stanna på Phuket utan tänkt resa runt. Vi tar tacksamt emot tips på lagom resrutt, vilka öar/platser är inom lagom avstånd o värda o bo några dagar på? Hur tog ni er dit? Tips på sevärdheter och boende? Vi är inte intresserade av party, fylla och allt för "turistigt" utan gärna vackra stränder, möjlighet att snorkla, vacker natur o göra utflykter i omgivningarna. Mvh Ida
11 jan. 2010 22:01
Hej

Varför inte ta nån natt på Phuket, sedan tar ni en båt till Phi Phi o stanna även där någon dag.
Från Phi Phi åker ni sedan med båt till Ao Nang utanför Ao Nang finns det gott om många fina öar.....missa inte Railey West.
På alla ställen jag tipsar om finns det bra snorkel vatten och fin natur, med mycket fina stränder.

BOENDE TIPS

Phuket:http://www.sawadee.com/hotel/676297/
http://www.sawadee.com/hotel/676430/

Phi Phi:http://www.sawadee.com/hotel/krabi/ppbanyan/
http://www.sawadee.com/hotel/krabi/pphotel/

Ao Nang:http://www.sawadee.com/hotel/krabi/wannasplace/
http://www.sawadee.com/hotel/krabi/banaonang/

Railey West:http://www.railay.se/hotell-railay-beach.html

Alla båtresor fixar ni på plats, gå bara in på nån thailändsk resebyrå, så hjälper dom dig.
http://www.krabiguiden.se/kohphiphi/

Hör av er om ni funderar över nått mera/Mvh Siam
Av Karten
12 jan. 2010 13:28
Hej, vill ni uppleva lugnet så ska ni tar er upp till Kho Phayam som ligger ca 27 mil norrut från Phuket Airport. Bra boende där är http://www.buffalobayclub.com/ eller Vijit Bungalows. Ön är som Lanta för 15 år sedan. Dimitri som äger BuffaloBayClub är förhandlingsbar. Vi bokade långt i förväginför semester i feb 2009 och fick pris på 2300 bht inkl. frukost istället för 4000 bht som då var priset enl. hemsidan. Är ni bara två kan ni välja en mindre bungalow. Vijit som ligger granne såg också mysigt. Vi bara åt där och maten var bra. Båtarna till Phayam går från Ranong.

Sedan kan jag inte riktigt hålla med Siam om snorklingen runt Phuket, Phi-Phi, Krabi osv. Vill ni ha riktigt bra snorkling ska ni unna er en resa ut till Similand Island som ligger en timma med speedboat utanför Khaolak. Det går att boka resor dit de flesta ställen runt Phuket och norr ut. De flesta reven runt de numera stora turist öarna är tyvärr förstörda.
Nere runt Lipe finns en del bra rev kvar annars så är det dykning som gäller om man ska få se de fina korallerna.

En utflykt till Khao Sok nationpark kan jag rekommendera. Där kan man också bo på en sjö (Rachabapadam) samt göra många typer av dagsutflykter eller med övernatting. Khao Sok ligger ca 10 km väster Khaolak.

Sedan är väl en standar rutt med Phuket som utgång Phi-Phi / Kho Lanta / Krabi (Railey Beach och inte Ao Nang). Ao Nang som ligger före Railey har inga fina stränder utan då måste ni varje dag ut i Longtailbåt till Chicken Island och Poda Island osv. Men boendet på Railey är pga lite yta begränsat och ligger också något högre i pris. Bokning i förväg rekommenderas.

lycka till
joakim
12 jan. 2010 15:19
Det låter härligt!
Jag tycker jättemycket om Phi phi island, som fler har rekomenderat men där hittar ni party och det är väldigt exploaterat. Om ni är ute efter lite lugnare öar vill jag rekomendera Kho Lipe! det var en fantastiskt vacker ö. Jag har inte varit där sedan 2007 men då fanns det inte ens en ATM på ön men gott om bra restauranger. Vi åkte färja och speedboat från phi phi via Kho muk (pärl ön som också var väldigt vacker men nästan lite för liten för oss). På hemvägen åkte vi speedboat till Trang och flög därifrån till bangkok, antar att man kan flyga till Phuket därifrån också.
Vad ni än gör: stanna inte i Phuket!
Av Karten
12 jan. 2010 15:48
Ja vi gjorde resan till Lipe och Bulone för två år sedan och det är två riktigt lugna och charmiga öar. Lipe hade tyvärr redan hunnit växa en del och som jag har läst så har det inte stannat av men det är nog trots allt värt ett besök.
Bulone är lugnet själv och kan inte pga brist på vatten växa mer. Det finns några få resorter på ön varav Pansand resort är att rekommendera. Maten på ön är fantastiskt och där finns det faktiskt bra snorkling direkt från stranden utanför Bulone resort.

//joakim