Tips på boende i Rom!

19 sep. 2010 16:55
Visningar: 3252
Hej! Önskar tips på hotell centralt i Rom. Vi ska åka 5 vuxna och tre barn!
Av Walle74
23 sep. 2010 18:49
Vi, jag och min fästmö, bodde på Hotel Rimini
41.90229, 12.50354
Foto av Hotel Rimini, Rom Via Marghera 17

Det ligger 5min från Roma Termini och busstationen. Helt ok hotell med bra frukost, middag åt vi ute. För det ska man i Rom :)
Ett annat tips är Roma pass

http://www.romapass.it/?l=en

Ett kort som man sparar mycket pengar på och som ger en entré till 3 stora turistattraktioner som tex Colosseum. Sen åker man fritt på bussarna mm. Finns att köpa på centralen och andra ställen.
Är som stockholms / göteborgs kortet och sparade oss både tid å pengar, för man går före i kön på Colosseum :)

En pizzeria ni måste besöka är Da Ricci, eller Est Est Est som den också kallas. Den ligger på Via Genova, 32, och kan vara Roms äldsta pizzeria. Otroligt goda pizzor i härlig kvarterkrogs miljö, bara romare som går det .
Sen har ni Roms äldsta glassmakare på Via Princioe Eugenio 65, kanske den bästa glassen i världen!?

Hoppas ni får en härlig vistelse :)
25 sep. 2010 16:24
Bodde på San Remo som låg på en liten gata i närheten av Termini. Man kunde gå till de flesta sevärdheterna eller ta buss. Har också bott på Nazionale alldeles vid Parlamentet på Plaza Nazionale. Ett lite dyrare alternativ.
8 nov. 2010 21:16
Hej! Varför inte kolla med lgh istället? Ni kan tex ta en fyra-rumslgh så får ni plats, att det sedan finns möjlighet att fixa ngn måltid hemma kan vara helmysigt! Tänk er att handla på marknaden så fräscha råvaror som man bara kan drömma om, solmogna frukter och grönsaker, kött hos slaktar´n eller bara en pastasås med solmogna tomater...Vi mixar alltid våra resor med hotell och lägenheter eftersom vi brukar resa runt lite. Trattorior är supermysigt men även att laga till maten själv. Finns massor av hemsidor för olika typ av boende. Nu vet jag inte hur gamla barnen är men bor ni en liten bit utanför centrum finns mkt att välja på, tex Trastevere, lycka till!
Av Mandys
12 nov. 2010 00:59
Vi bodde på Best Western President Hotel, jättebra läge vi kunde promenera till alla sevärdheter. Låg närmast Colosseum. Bo inte vid Termini, slumområde, dåliga restauranger.

Bästa pizzan hittar du i Trastevere där romarna själv äter, annars är Pizzeria Baffetto jättepopulärt, det ligger nära Piazza Navona fråga runt alla vet var det ligger! ;)

Om du ska äta i Trastevere eller på Baffetto måste du se till att komma i tid, det är alltid jättelång kö, restaurangerna öppnar ca 18.30 - 19.00 där.

Kan rekommendera en dagstur till Euroma 2 eller Castel Romano Designer Outlet om ni har tid över och vill shoppa!

http://www.mcarthurglen.it/castelromano/home/home.php?lang=en
http://www.euroma2.it/

Det går direktbussar från Termini dit.