Tips om Lissabon och dagsutflykt till Sintra samt annat matnyttig info emottages tacksamt

1 okt. 2017 21:00
Visningar: 2687
Vi åker för första gången till Lissabon i slutet av oktober (inte resvana, tredje äventyret) och behöver lite tips på t.ex. kommunikationer, restauranger & caféer, toaletter ute på stan (hur funkar det?) samt sist men inte minst - hur gör man för att uppleva Sintra på bästa sätt (dagstur)? Vi kommer att åka tåg, är det långt att gå sen? hur kommer man vidare till Pena och Regaleira? Hur funkar spårvagn/tunnelbana?
Av Desires
5 okt. 2017 19:35
Var där f 3 år sedan, tog tåget t Sintra o besökte Pena - riktigt fint sagoslott både interiört o exteriört!
Här mina tips m många foton från den resan! http://www.desires.se/#post185
Av Lizi1
20 okt. 2017 11:16
Ett tips är att ta färja från Cais do sodré till Cacilhas, tar ca 15 min med vacker vy över Lissabon, finns gott om fiskrestauranger där till humana priser. Ett annat tips är att ta tåg från Cais do Sodré till Estoril och gå den vackra strandpromenaden till Cascais. Priserna på restaurangerna är dyrare än i Cacilhas, men tågresan har också vackra vyer,

Trevlig resa!
Av Tintani
23 okt. 2017 17:39
Har skrivit ganska mycket om Lissabon på min blogg. Länkar till ett inlägg med mina favoriter nedan och i det inlägget finns ny länk till en utflykt till Sintra.
I Lissabon kan man gå till det mests man hill se. Spårvagnarna är trevliga men ofta ganska fulla. Tunnelbana finns och pendeltåg om du vill tex till Sintra eller Cascais. Taxi är prisvärt. Gott om fikaställe där portugisernas Pastis de Nata rekommenderas. Mat finns överallt, specifika tips finns i bloggen.
Älskar Lissabon!
Trevlig resa
http://cathinkaingman.se/lissabon-tips/