Lissabon

Av My53
6 mars 2015 12:24
Visningar: 6343
Hej! Ska på en långhelg till Lissabon och undrar om ngn kan tipsa om vilken del av stan det är bäst att bo i. Ev. också tips om hotel. Vi vill gärna gå omkring i trevliga stadsdelar, kanske åka spårvagn o ta en tur till havet. Någon som varit där o kan ge något tips om stadsdelar? Hälsningar My
6 mars 2015 14:40
Hall Chiado har jag också hört gott om! Det ligger också mycket bra och är lite billigare.
Av Gevalia
6 mars 2015 18:57
Hello Lisbon Santa Apolónia är ett rent och modernt boende i stadsdelen Alfama. Rekommenderas!

En tur till Sintra är något jag ochså vill tipsa om. Medttag lite varmare ytterplagg, då detta ligger i höglänt terräng. Googla så får du mer info.

Belem är också värt ett besök, men det kända bakverket är som ett omvänt wienerbröd. Mycket vaniljkräm och lite bröd.

En varning! I de mysiga gamla spårvagnarna är det lätt att bli bestulen. Ficktjuvarna omringar någon och sen är plånboken borta. (Vi klarade oss, denna gång.)
Av Trea
6 mars 2015 20:09
Vi var i Lissabon tidigare i år, och det är en väldigt trevlig stad att promenera runt i. Stan är inte så stor, så man tar sig lätt mellan de olika stadsdelarna. Det finns flera fina utsiktsplatser, parker och så kan man ju åka runt med spårvagnen. Från vår resa i år:
http://www.freedomtravel.se/2015/01/lissabon/

Man kan åka till Cascais eller stranden i Carcavelos. Man kan också besöka Cabo da Roca, Europa västligaste punkt:
http://www.freedomtravel.se/2015/01/vid-europas-vastligaste-punkt/
Av Desires
7 mars 2015 13:33
Ja, ska ni ta er till havet från Lissabon är Cascais nog den trevligaste orten! 40 minuter med pendeltåg från Lissabons centralstation Cais do Sodré.

Eller så tar ni er till Cascais EFTER att ni spenderat en dag vid det underbara Törnrosaslottet Pena - det vackraste sagoslott jag har sett! Slottet ligger utanför byn Sintra (som också är sevärd), hit tar ni er en med tåg från Lissabon (ca en halvtimme). Man kan alltså åka Lissabon - Sintra - Cascais - Lissabon vad jag förstått...

Vi bodde i en lägenhet (hyrde via booking.com) i de charmigaste kvarteren i Alfama, som är Lissabons äldsta stadsdel – och den mysigaste! Med sina trånga gränder, gamla byggnader, bohemiska tavernor påminde denna stadsdel om Stockholms söder, tyckte vi. Högst upp Castelo de Sao Jorge med fin utsikt över staden (hit bör ni ta er!).Vi promenerade omkring mestadels i denna stad med mycket uppförsbackar, trappor och många kullar, så mycket motion fick vi.

Foton på vårt boende, slottet och mer Lissabon-tips här http://www.desires.se/#post185
Av My53
7 mars 2015 19:55
Toppentips! Tyvärr är rekommenderade boenden fullbokade de datum vi ska åka så när det gäller det får vi leta vidare. Men har fått mer info nu om vilka stadsdelar som verkar trevliga att bo i.
Av Funchal
8 mars 2015 10:00
Hej! Vi bodde i ett mycket fräscht dubbelrum på Downtown Guest House i maj förra året för 500 kr natten med privat badrum. Hotellet ligger centralt precis intill ett av Lissabons mest kända cafeer; Cafe Nicola, med gångavstånd till det mesta. Det är bara 50 m till närmaste metrostation. Det finns gott om bagerier runtomkring där man kan köpa rykande färsk frukost till ett mycket billigt pris och det finns trevliga restauranger precis utanför dörren.
Av Lizi1
9 mars 2015 11:28
Hej, vi hat varit många gånger i Lissabon. För en långhelg skulle vi rekommendra att bo centralt nere i Baixa.
Har bokat genom Booking och te.x bott på Hotel Mundial o haft tur med rum, stor balkong, toppenfrukost osv. Finns enklare pensionat i området också. En trevlig kort tur med färja är från Cais Do Sodre till Cacilhas med vacker vy över Lissabon och sedan kanske skaldjursrestaurang där. Utanför Mundial vid torget Martim Monitz går spårvagn 28 runt i Lissabon. Trevlig resa!
Av My53
9 mars 2015 18:14
Tack för tips! Även detta hotell var fullbokat när vi ska åka. Tyckte jag var tidigt ute men börjar nu tro att det händer något speciellt i Lissabon den 6:e juni...det där med färjan var ett nytt tips! Tack!
Av Lizi1
10 mars 2015 10:55
Lite enklare men ganska trevligt är Residencial Florescente, har fransk balkong och enklare frukost, går också att boka genom Booking till hyggligt pris. Vi reser till Lissabon på lördag, ska bo på Pensao Geres, rum med balkong bra pris, ingen frukost men kan inte uttala oss om pesionatet ännu. Om ni reser över til Cacilhas, färden tar ca 10-15 min. gå gärna upp några kvarter för bättre priser på restaurang. Tex Restaurante O Peralta på Rua Candido Ds Reis n 41.
10 mars 2015 16:18
Hotel Britania ligger en liten promenad från "mitt i" men den är kort och fin och inget som borde vara ett hinder. Den ligger inte vackert till och har inte rooms with a view men är i sig så himla mysigt och supertrevligt:

http://www.hotel-britania.com/
Av My53
11 mars 2015 21:53
Tack för infon. Det är inte helt rätt att hitta hotell som både ligger bra till, har frukost och inte kostar en förmögenhet.
11 mars 2015 22:04
Sök via en hotellbokningssajt och kolla omdömen på t ex TripAdvisor så får ni det som är både billigast och bäst omtyckt.
11 mars 2015 23:44
Hej,

Vi bodde här och var väldigt nöjda med allt, läge, frukost, nespresso på rummet, roligt designade rum.

http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g189158-d239358-Reviews-Internacional_Design_Hotel-Lisbon_Lisbon_District_Central_Portugal.html

Det var innan renoveringen och hotellet hade billiga specialpriser. Ser att priserna har gått upp, men kanske ändå värt att kolla upp.
Ibland har de promotions bara på hemsida:
http://www.idesignhotel.com/hotel/
16 feb. 2016 08:35
(Skriver ett svar här trots att ursprungsfrågan är gammal. Ämnet är fortfarande aktuell och om någon söker info om Lissabon så hoppas jag att mina lite nyare svar/tips är till hjälp)

Lissabon är en underbar stad - vi tyckte det var vår bästa resa 2015 - och i kombination med exempelvis Cascais som bara ligger 45 minuter bort med tåget så har man både storstad och badort i ett.

Maten tyckte jag var fantastisk. Det är en stor fokus på den nya portugisiska matlagningen där man blandar gamla recept med nya metoder och råvaror. Ett måste (om man är matintresserad) är att besöka Mercado da Ribeira nere vid vattnet (hållplats Cais do Sodre - där även tåget till Cascais avgår). Det är en saluhall som även har blivit mattempel med massor av restauranger och barer. Man sitter i mitten av lokalen på långbord och kan därför köpa mat från alla olika ställen och testa vid samma bord.

Mer bilder och tips finns här: http://runtklotet.com/2015/07/28/lissabon/