Lissabon i november?

19 aug. 2013 11:17
Visningar: 7669
Hej! Jag och min man funderar på att åka till Lissabon i november. Hur är vädret där då? Man vill ju inte ha bara regn hela veckan.
19 aug. 2013 23:23
Hej!
Var i Lissabon för några år sen under höstlovs veckan, dvs första dagarna i November. Vi hade strålande sol och varmt, over 20 grader varmt. Men personalen på hotellet sa till oss när vi checkade ut: "Tur att ni inte kom vecka innan, oh vad det regnade. De sa också att det var ovanligt att det regnade flera dagar i rad.
För övrigt är Lissabon klart sevärd stad och billigt att turista i. Tips -Ta tåg ut till Sintra och se sagoslottet där.
21 aug. 2013 01:10
Tack för svar! Det låter ju inte allt för illa. :-)
31 aug. 2013 17:45
Jag tackar också för svar:-D
Jag och min man har också tänkt åka i november en långhelg och undrade över vädret. Jag undrar även om det är någon del av Lissabon som är att föredra när det gäller boende?
Av Gabjac
31 aug. 2013 23:03
var i lissabon nu i sommras! riktigt fin stad! Gillar staden väldigt mycket, som sagt väldigt biligt att turista i! Eriksdotter, dom flesta ställen har sin charm att bo i, men sök inte boende nära "oriente" det gjorde vi, sure jättefin stadsdel men ligger totalt off! Dom sa att man kunde gå in till centrum, vilket vi testade, men det tog 2 timmar! ställen jag inte skulle rekommendera att bo på är centralt! Närheten av bierra alto och så vidare.. blir välidgt livat där på kvällarna så om du vill ha en god natts sömn undvik att bo centralt! men som sagt, varje del i sig har sin charm i lissabon! Tycker man trivs nästan var som i den staden!
Av Gabjac
31 aug. 2013 23:09
nu känns det dock som att jag framställde bierra alto som ett skit ställe! det är det inte :)! Mycket trevligt ställe med mycket folk kvällstid. massa barer och så vidare, lät och gå vilse där dock haha
1 sep. 2013 15:15
Hej,
Vet inte vilket område är bäst att bo. Vi bodde vid Rossio torget, nära gågatan rua Augusta, och vi var jättenöjda med läget. Det är området mittemmelan Bairro Alto och Castello som är kuperat. Hotellet International var ett design hotel med olika tema på varje våning. Min tonårsdotter var förtjust I det rosa rummet vi fick, t o m toa papper var rosa och I koridoren luktade det bubbbelgum. Vi fick ett billigt erbjudande då de höll på med renovering. Idag ser jag att rummen där kostar det dubbla. Kom ihåg att vi tog flygbuss (billigt) från flygplatsen som stannade nära hotellet. Det gick spårvagn nära, både moderna men även de gamla som alla turister åker upp till Castello området. Där uppe kunde man se hela Lissabon och efteråt var det mysigt att sitta på en uteservering med utsikt over havet.
Vi tog även spårvagn till ett kloster som var sevärt (Jeronimos monastery) nära Belem tornet vid havet. Shoppade på Vasco da Gama shoppingcenter, dit vi tog metro (oriente).