Snälla, lite tips om Aruba

Av Maja
18 juli 2006 21:43
Visningar: 7852
Tjenixen alla restokiga...

Jag sticker till Aruba i december med man och två små barn, och undrar om det finns någon som kan ge några bra tips. Vad ska man se?, ställen att besöka?, hur ta sig till Venezuela. Vi är borta i 17 dagar.

Tacksam för svar
Maja
4 aug. 2006 22:23
Jag var på Aruba 1999. Gjorde en kryssning och vi hade ett stopp där. Ön är vacker med underbara stränder och stenformationer. Huvudstaden på ön har små färgglada hus. Jag skulle hyra en bil och åka runt ön. Mitt på ön ( som inte är stor) finns ett utsiktstorn.
Av Cayza
11 aug. 2006 17:59
Hej Maja,

Jag var i Venezuela november 2005 och reste då bland annat till staden Coro. I den staden finns en liten flygplats med små flygplan till och från Aruba. Det har väl också till och från varit tal om någon båtförbindelse. Naturligtvis går det även att flyga till Caracas. Jag kan dock inte rekommendera Venezuela som resmål. Jag har själv bara positiva upplevelser av staden Merida som ligger uppe i Anderna. Resten av resan bestod i ett letande efter guldkorn som aldrig hittades. Jag tror dock att man kan ha en riktigt bra resa i Venezuela om man ger sig ut på expedition i canaima och möter urbefolkning, sover i hängmatta och upplever regnskog/ djungel på nära håll.

/Cayza
30 nov. 2006 20:39
Hej!

Jag bor för tillfället i Aruba, det finaste med Aruba är nog stränderna.
Om du har småbarn är det ett måste att besöka Baby Beach som är en långgrund
lagun där barnen kan bada sig utan problem med strömmer eller liknande.

Även Eagle Beach är väldigt fin. Jag kommer att lägga upp mina tips och annat
www.enjoycaribbean.com under Aruba, kommande vecka.

Hoppas det kan hjälpa er att ha det lika underbart som jag har det just nu. :)

Mvh
Ernesto Rios
www.enjoycaribbean.com
Av Natasa
26 sep. 2007 10:33
Hej

jag kommer att gifta mig på Aruba i november. Någon som kan dela denna upplevelse med mig? Lite tips och råd?
Av Illern
19 okt. 2007 20:43
Hej Maja! (Oj ser nu att ditt inlägg är från 2006 , postar detta i alla fall då det kan vara av intresse för någon annan.)
Nu är det ett och ett halvt år sedan vi var på Aruba. Vi har två små barn och vi anser att det är mycket lätt att resa till Aruba med barn 5, 9 år var de.
Det bästa: Vattnet - både i havet och i kranen. Det är inte till många ställen man kan åka där man kan dricka vatten direkt ur kranen. Det påstods att vattenkvaliteten var bra pga holländarnas krav på bra öl. Vilket gjort att bryggeriet renar vatten för sin och för öns räkning. Om det var sant ? Vet inte. Kvaliteten på vattnet var däremot bra, jag brukar bli dålig i magen bara jag passerar Danmark.
Hyr en bil och åk runt lite , Vi hyrde en liten bil på Avis som nästan inte kostade något.
Ta en sväng ner till Palm Island, en ö dit man betalar sig för att avnjuta en dag. Där fanns fantastiska fiskar, även ett badpalats där barn kan leka. (Räkna inte med att maten på ön ska smaka som på hotellen.)
Vi bodde på Tamarijn ett superställe för barn . Hotellet är samlokaliserat med Divi och man nyttjar varandras strand, pool och restauranger
Annars ska man bara lata sig på Aruba. Känna sig som en amerikan med holländska rötter, vifta på tårna och beställa ännu en gratisdrink på allinclusive hotellet.
Om du tittar på min sida så finns det ett antal bilder på ett par bra beacher. ps ( vi prövar Sunscape beach Punta Cana DK 27/10 två v, via västindienspecialisten )