Sista besöket i Orlando

15 jan. 2019 10:17
Visningar: 560
Nyss hemkommen från Florida så var semester över för denna gången, aldrig kul..

Efter några resor till Florida har vi nu konstaterat att det inte blir några fler resor till Orlando.. Valde att unna oss något speciellt under nyår, bokade Loews Royal Pacific under två nätter och två dagars entré till Universal studios / Island of adventure. Vi hade varit på nöjesparkerna 1 gång förut men det var några år sedan - såg fram emot att åter uppleva allt var Harry Potter hade att erbjuda.

Så här i efterhand hade vi valt en helt annan upplevelse istället för Universal som denna gång kändes som en stor besvikelse. Idel 3D-attraktioner som iofs är bra gjorda men inget går väl upp mot en fysisk nervpirrande attration som utsätter kroppen för lite påfrestning. Parkerna är fina och fantastiska att uppleva men inte till det fasionabla priset av nästan 9000 kr för två dagars entré (ej park to park) för 4 vuxna (barnen 13 och 15 år). Lägg därtill till 8000 kr för hotell, 200 kr / dygn för parkering och 250 kr /pers/dygn för frukost etc etc.. ExpressPass som ingår i priset för hotellet i all ära men 20.000 kr för två dagar är ingen park och boende värt, lägg därtill de kostnader som tillkommer för mat/dryck/godis/souvenirer i parken..

Tidigare år har vi alltid besökt Buschgardens i Tampa som mer specialiserat sig på berg och dal-banor och djurpark. De har ett bra vaccation pakage (som det berättats på forumet om tidigare) som går loss på ca 700 USD för hotell i 3 nätter, entré till parken i 3 eller 4 dagar inkl parkering. Inte lika fancy som Universal och hotellen håller inte samma höga standard men i mina ögon betydligt mer prisvärt (och roligare).

För övrigt håller framför allt Floridas västkust lika hög klass som vanligt. Spenderade några dagar i Sarasota och kan där rekommendera ett nyöppnat fräscht och trevligt hotell; Homewood Suites by Hilton Sarasota-Lakewood Ranch. Bokstavligt talat ett stenkast från shopping och med ett stort parkområde utanför, bla en konstgjord sjö där många roddarlag från universiteten har träningsläger och bor på hotellet. Kvällsmat, alkohol/läsk ingår i priset mån-tors vilket kan vara uppskattat för plånboken efter en dags shopping. :-)
Av Birgere
15 jan. 2019 11:15
Måste tyvärr hålla med dig om att 5000kr/pers för 2 dagar i Universal är för mycket, men du visste ju redan innan vad det skulle kosta och även att nyår nog är den absolut dyraste tidpunkten att bo o besöka Universal.
Visst är high-tech attraktionerna häftiga men vill man ha fart så är det ju som du är inne på SeaWorldparkerna man ska besöka och där kan man komma undan riktigt billigt och en kombo med 2-4 parker blir väldigt prisvärt.
När det kommer till boendet så finns det ju en massa fördelar med att bo on-site på något av dom finare Universalhotellen och bor man 4 pers en natt inkl expresspass så är det ofta jämfört med andra alternativ en bra lösning då expresspassen ingår.
Själva väljer vi att hyra privat istället med självhushåll då det ger så mycket större frihet o komfort plus att man sparar massor med pengar...jag menar frukost för 250kr pp o dag är ju löjligt dyrt.
När frustrationen över kostnaderna har lagt sig så kommer ni att vilja återvända igen och om ni planerar lite annorlunda så kommer det kännas mycket bättre nästa gång.
15 jan. 2019 12:00
Jo, det är som du säger - vi visste om kostnaderna. Men, vi mindes nog att det var en smula "bättre" än vad verkligheten visade sig vara. Hade det varit så bra som vi tänkte hade det varit lättare att svälja kostnaden men - tyvärr. Ville unna oss lite när det var nyår och allt..

Men, mindre än halva priset på Buschgardens så jag tror nog ändå att vi är klara med Orlando. Dessutom finns det nog trevligare ställen att åka till i Florida, om man då inte ska besöka parkerna.
15 jan. 2019 13:00
Intressant inlägg. Vi ska dit i april, två familjer med två 14-åringar. Planerar besök på Universal studios / Island of adventure. Men shit vad dyrt! Alla säger det är ett måste och så bra men ingen snackar om priset. Är det värt priset? Ja, det är frågan. Hursomhelst, bra inlägg.
15 jan. 2019 14:05
Sitter på Arlanda nu efter 1 månad i Forida med omnejd + 9 dagars södra Karibienkryssning med Holland/America Line. Som några vet är jag van USA resenär och tycker det är bra att denna tråd skapats för tyckande hur det var istf den vanliga frågan "Vad får jag inte missa". Min 60-års dag var anledningen för resan så hela familjen 6 pers var med första 2 veckorna. Jag hade trots kanske 7 tidigare Florida resor aldrig varit på Bush Gardens eller Seaworld, men nu skulle vi ta dem och jag blev positivt överraskad. för halva priset ca 50$/dag får man otroligt häftiga åkatraktioner med max 20 min kö veckan före jul iallafall. Vi bodde på Air b&b mellan Orlando å Kissimmee som inte blir dyrare än ett billigt hotell om man har vuxna barn som inte vill dela rum med föräldrarna. efter 5 nätter i Orlando med 2x Universal + BG/ Seaworld gav vi oss iväg med 2 bilar på en 10 dagars roadtrip Orlando/ Tallahasse/ New Orleans 3 nätter/ Montgomery 2 nätter/ Savannah 2 nätter/ Daytona Beach/ Orlando. Första gången för oss med sydstaterna utanför Florida så stor förväntan hade vi.
300 mil blev det och eftersom många här inne är intresserad av liknande rutt är min spontana svar: Flyg till New Orleans. Bättre istället att bila 4h till Savannah som var en mycket positiv upplevelse, faktiskt mer besökvärt än New Orleans.
Höjdpunkten för mig var besöket i den fiktiva staden Spectre utanför Montgomery från filmen Big Fish som kom 2003 https://www.countryliving.com/life/entertainment/a37949/big-fish-spectre/

Många mil blev det, visst det är ingen sak att köra 50 mil per dag varannan dag men jag var helt slut tillbaka till Orlando/Kissimmee. så med facit i hand blev det tufft att bila ända till New Orleans men ni vet hur det är "Man är ju ändå såpass nära"........ Vi var en bil kort första nätterna i Orlando, så då tog vi Uber istället till Universal som blir samma kostnad som parkeringen + att det kan vara bekvämt att inte köra.
Sammanfattningsvis så tänk till var ni lägger pengarna på för som trådskaparen skrev det blir groteska pengar om man ska räkna in fast pass osv. Nej fundera på Bush + Seaworld som nöjesparker å lägg till en kryssning istället. Under 1000:-/dag med boende å all mat + upplevelser på strandhuggen.
15 jan. 2019 14:41
Citerat från Atjarnlund:
Intressant inlägg. Vi ska dit i april, två familjer med två 14-åringar. Planerar besök på Universal studios / Island of adventure. Men shit vad dyrt! Alla säger det är ett måste och så bra men ingen snackar om priset. Är det värt priset? Ja, det är frågan. Hursomhelst, bra inlägg.
Var där i oktober, fyra pers som valde kombibiljetter Universal + Island of Adventure (Park-to-park) + Volcano Bay. Kostnad 313 USD/person till ca 9 kr/USD. Viss skillnad. Kan till viss del hålla med: Det var mkt 3D på Universals parker, dock tyckte alla verkligen om Volcano Bay. Väljer man sedan högsäsong, fastpass eller **** hotell springer pengarna iväg.
Nästa gång blir det Seaworld+Busch Gardens+Aquatica som kostar ca 120 USD/person.
Av Lotta29
15 jan. 2019 16:22
Vi var på Universal 3 dagar från den 1/1, vi köpte park to park och hade planerat 2 dagar. Men när vi skulle köpa hade de erbjudande för 4 dagar ( hade inte möjlighet att utnyttja den 4:e dagen) för 7200kr för 3 personer. Vi tyckte det var väldigt lite folk den 1/1 och kunde åka alla attraktioner med ca 15 min väntetid, vi älskar 3D, de andra dagarna var det smockfullt, Stod 2 timmar i kö till king kong. Men det var värt allt, nu har vi varit både i LA och i Orlando så nu blir det nog inte fler gg.
15 jan. 2019 19:49
Precis det jag skrev i en annan tråd, mycket 3D nu och saknar lite de vanliga berg och dalbanorna. Men de kan jag ju få på Bush Gardens och Sea World. De nyaste 3D var inte så bra heller, lite besviken på både Fast& furious och Jimmy Fallon. Tänker också att har man gjort det innan så blir det inte lika mycket Aha-upplevelser längre, kanske var det ni kände?

Vi besökte Universal nu i julas och priserna på inträde och expresspass var helt galna, vi bodde inte på Royal Pacific denna gången som vi brukar, så då köpte vi passen. Vi hade redan boende på ett Disney Resort. Men vilka köer, vi hade inte haft en chans att hinna åka hälften utan passen, det var köer där med.

Vi brukar ta parkerna när vi är där i April/maj och september, en stor skillnad på både antal besökare och kostnad, men det visste vi innan. Så jag tycker inte att man ska skippa parkerna om man åker under lågsäsong, eller i alla fall skippar just högtider och då främst jul.. Det är ju så speciellt ändå.

Nu ligger ju BG inte i det bästa området i Tampa men får man ett bra paketpris med hotel så kanske det uppväger. Det är lätt så att man glömmer Bush Gardens för parkerna i Orlando lockar mer, men jag vill ändå slå ett slag för både BG, Sea World och Aquatica, där kan man verkligen få bra paketpriser och bra upplevelser.

Det är fortfarande skillnad på priserna för turister och Florida residents, men det har blivit dyrt även för dem som bor där nu. Jag vet att vi just undrade vad intäkterna var för en dag under julen...

Hoppas att det inte gjorde så ni tröttnade på Florida, det finns så mycket annat att se och göra precis som ni sa, än ett fåtal parker.
15 jan. 2019 19:50
Inte alls lika dyrt i april och definitivt inte lika långa köer så kör på bara, ni kommer att ångra er annars tror jag.>Citerat från Atjarnlund:
Intressant inlägg. Vi ska dit i april, två familjer med två 14-åringar. Planerar besök på Universal studios / Island of adventure. Men shit vad dyrt! Alla säger det är ett måste och så bra men ingen snackar om priset. Är det värt priset? Ja, det är frågan. Hursomhelst, bra inlägg.
16 jan. 2019 09:41
Citerat från Lotta29:
Vi var på Universal 3 dagar från den 1/1, vi köpte park to park och hade planerat 2 dagar. Men när vi skulle köpa hade de erbjudande för 4 dagar ( hade inte möjlighet att utnyttja den 4:e dagen) för 7200kr för 3 personer. Vi tyckte det var väldigt lite folk den 1/1 och kunde åka alla attraktioner med ca 15 min väntetid, vi älskar 3D, de andra dagarna var det smockfullt, Stod 2 timmar i kö till king kong. Men det var värt allt, nu har vi varit både i LA och i Orlando så nu blir det nog inte fler gg.
Köpte ni biljetter på plats eller på nätet, isf var?
16 jan. 2019 09:43
Citerat från Dalton17:
Inte alls lika dyrt i april och definitivt inte lika långa köer så kör på bara, ni kommer att ångra er annars tror jag.>Citerat från Atjarnlund:
Intressant inlägg. Vi ska dit i april, två familjer med två 14-åringar. Planerar besök på Universal studios / Island of adventure. Men shit vad dyrt! Alla säger det är ett måste och så bra men ingen snackar om priset. Är det värt priset? Ja, det är frågan. Hursomhelst, bra inlägg.
Tack för svar. Vi får hoppas på lite bättre pris i april. Vi är i Orlando 3–8 april. Nu vet jag inte exakt när deras springbreak är, hoppas innerligt inte att det är då. Antar också att det är mer folk under lör-sön.
16 jan. 2019 12:48
Finns det någonting som är prisvärt i USA för svensken, bortsett från bensin....numera?
Av Birgere
16 jan. 2019 13:33
Citerat från Elcanario93:
Finns det någonting som är prisvärt i USA för svensken, bortsett från bensin....numera?
ja
17 jan. 2019 20:28
Citerat från Atjarnlund:
Citerat från Dalton17:
Inte alls lika dyrt i april och definitivt inte lika långa köer så kör på bara, ni kommer att ångra er annars tror jag.>Citerat från Atjarnlund:
Intressant inlägg. Vi ska dit i april, två familjer med två 14-åringar. Planerar besök på Universal studios / Island of adventure. Men shit vad dyrt! Alla säger det är ett måste och så bra men ingen snackar om priset. Är det värt priset? Ja, det är frågan. Hursomhelst, bra inlägg.
Tack för svar. Vi får hoppas på lite bättre pris i april. Vi är i Orlando 3–8 april. Nu vet jag inte exakt när deras springbreak är, hoppas innerligt inte att det är då. Antar också att det är mer folk under lör-sön.
Det stämmer att det är fler besökare under helgerna, försök att förlägga besöket till tis-torsdag. På eftermiddagen/ tidig kväll när de flesta skolklasser och de som rest dit med bokade turistbussar har åkt så blir det direkt lugnare. Kolla även vilken tid parkerna stänger för det varierar under veckorna. För det mesta stänger ena parken 1 timme innan den andra så har ni park to park biljetter så kolla så ni är i rätt park på kvällen.
Vad det gäller spring break så är det olika datum i hela USA och många reser just till Florida när "deras" spring break är så det är mycket besökare där under hela våren. Men inte som på sommaren. Vi har varit där många gånger i april- maj och det har aldrig känt som om det har varit hysteriskt, som det gjorde nu i julas. Från andra veckan i mars tror jag det är spring break. Påsken ligger sent i år så det klarar ni när ni är där tidigare, man brukar säga att 2 veckor innan och 2 veckor efter ökar besökarantalet mycket. Påsken är vad jag förstått det som kommer 2:a efter jul i antalet turister i Florida, just för att många amerikaner reser till FL under våren. Sommaren försöker vi undvika, mer regn och fler turister. Kan vara idé att boka hotell i Orlando, gärna med fri avbokning även om det kostar lite mer.
17 jan. 2019 21:17
Vi köper alltid tennis/löparskor, jeans och märkeströjor.. Är man ute efter ex CK-skjortor så brukar det finnas "prisvärda" sådana i outletbutikerna, kostar fortfarande några hundra men är billigare i FL än i Sverige.
Citerat från Elcanario93:
Finns det någonting som är prisvärt i USA för svensken, bortsett från bensin....numera?
18 jan. 2019 09:24
Kul att ni hittat till Lakewood Ranch/UTC. Det är i det området vi har vårt lilla andrahus. Bra läge för upplevelser/utflykter men inget kag hade rekommenderat för en förstagångsresenär eller Sol-/Bad semester.
18 jan. 2019 09:27
Citerat från Dalton17:
Precis det jag skrev i en annan tråd, mycket 3D nu och saknar lite de vanliga berg och dalbanorna. Men de kan jag ju få på Bush Gardens och Sea World. De nyaste 3D var inte så bra heller, lite besviken på både Fast& furious och Jimmy Fallon. Tänker också att har man gjort det innan så blir det inte lika mycket Aha-upplevelser längre, kanske var det ni kände?

Vi besökte Universal nu i julas och priserna på inträde och expresspass var helt galna, vi bodde inte på Royal Pacific denna gången som vi brukar, så då köpte vi passen. Vi hade redan boende på ett Disney Resort. Men vilka köer, vi hade inte haft en chans att hinna åka hälften utan passen, det var köer där med.

Vi brukar ta parkerna när vi är där i April/maj och september, en stor skillnad på både antal besökare och kostnad, men det visste vi innan. Så jag tycker inte att man ska skippa parkerna om man åker under lågsäsong, eller i alla fall skippar just högtider och då främst jul.. Det är ju så speciellt ändå.

Nu ligger ju BG inte i det bästa området i Tampa men får man ett bra paketpris med hotel så kanske det uppväger. Det är lätt så att man glömmer Bush Gardens för parkerna i Orlando lockar mer, men jag vill ändå slå ett slag för både BG, Sea World och Aquatica, där kan man verkligen få bra paketpriser och bra upplevelser.

Det är fortfarande skillnad på priserna för turister och Florida residents, men det har blivit dyrt även för dem som bor där nu. Jag vet att vi just undrade vad intäkterna var för en dag under julen...

Hoppas att det inte gjorde så ni tröttnade på Florida, det finns så mycket annat att se och göra precis som ni sa, än ett fåtal parker.
BG unlimited express 120 usd under julveckorna....
18 jan. 2019 09:38
Citerat från Brycecanyon:
Sitter på Arlanda nu efter 1 månad i Forida med omnejd + 9 dagars södra Karibienkryssning med Holland/America Line. Som några vet är jag van USA resenär och tycker det är bra att denna tråd skapats för tyckande hur det var istf den vanliga frågan "Vad får jag inte missa". Min 60-års dag var anledningen för resan så hela familjen 6 pers var med första 2 veckorna. Jag hade trots kanske 7 tidigare Florida resor aldrig varit på Bush Gardens eller Seaworld, men nu skulle vi ta dem och jag blev positivt överraskad. för halva priset ca 50$/dag får man otroligt häftiga åkatraktioner med max 20 min kö veckan före jul iallafall. Vi bodde på Air b&b mellan Orlando å Kissimmee som inte blir dyrare än ett billigt hotell om man har vuxna barn som inte vill dela rum med föräldrarna. efter 5 nätter i Orlando med 2x Universal + BG/ Seaworld gav vi oss iväg med 2 bilar på en 10 dagars roadtrip Orlando/ Tallahasse/ New Orleans 3 nätter/ Montgomery 2 nätter/ Savannah 2 nätter/ Daytona Beach/ Orlando. Första gången för oss med sydstaterna utanför Florida så stor förväntan hade vi.
300 mil blev det och eftersom många här inne är intresserad av liknande rutt är min spontana svar: Flyg till New Orleans. Bättre istället att bila 4h till Savannah som var en mycket positiv upplevelse, faktiskt mer besökvärt än New Orleans.
Höjdpunkten för mig var besöket i den fiktiva staden Spectre utanför Montgomery från filmen Big Fish som kom 2003 https://www.countryliving.com/life/entertainment/a37949/big-fish-spectre/

Många mil blev det, visst det är ingen sak att köra 50 mil per dag varannan dag men jag var helt slut tillbaka till Orlando/Kissimmee. så med facit i hand blev det tufft att bila ända till New Orleans men ni vet hur det är "Man är ju ändå såpass nära"........ Vi var en bil kort första nätterna i Orlando, så då tog vi Uber istället till Universal som blir samma kostnad som parkeringen + att det kan vara bekvämt att inte köra.
Sammanfattningsvis så tänk till var ni lägger pengarna på för som trådskaparen skrev det blir groteska pengar om man ska räkna in fast pass osv. Nej fundera på Bush + Seaworld som nöjesparker å lägg till en kryssning istället. Under 1000:-/dag med boende å all mat + upplevelser på strandhuggen.
Håller med om att 5h i bll är gränsen med familj för en bra upplevelse.

Vi stannade halvvägs utmed kusten på väg upp till New Orleans. Tallahasee på en hållet och några dagar utmed kusten på
andra hållet. NOLA var lite väl mkt run-down partytown för vår del med familj, men ett besök på WWII museet med ena grabben och grymma golfbanan TPC Louisiana med den andra lyfte ändå helhetsupplevelsen.

Håller med dig om att Savannah har en härlig stadskärna och denna tur bör kombineras med fantastiska Charleston och några nätters stopp på Hilton Head för en perfekt getaway.