Parkbiljetter orlando

17 mars 2017 19:42
Visningar: 563
Hej!
Helt ny på reseguiden men har lusläst massor av bra trådar gällande Florida, dit vi beger oss för första gången i oktober. "Vi" är 2 vuxna och 2 grabbar på 11 och 5 år. Vi har rest ganska mycket både med och utan barn, och brukar alltid boka egna resor vilket vi gör även nu.
Vill först rikta ett stort tack till alla er som delar med er av era tips och erfarenheter!
Utifrån era tips tänkte vi följande upplägg:
22/10 flyg m swiss till tampa. Hyrbil hela tiden ( jeep Grand cherokee)
22-26/10 clearwater beach. Bor på Barefoot beach resort i lgh ( 4 ntr) en dag besöka Busch gardens.
26-29/10 (3 ntr), outrigger beach resort ft myers Beach, på vägen ned stanna över dagen på siesta key.
29/10 till winter haven o 1 natt på legolands temahotell, med besök Legoland 30/10( early access vis hotellet)
30/10 (kväll)-7/11 Orlando
(8 ntr) boende bahama bay
7-10/11 Miami
south beach 3 ntr). Hotell SAN Juan (?)Besöka everglades o softa sista dagarna. Hem m flyg från Miami, lämnar hyrbilen där
Frågor:
1) synpunkter på upplägget? Vissa saker bokade men med fri avbokning, bokar via floridabeachrentsls, vrbo samt bookin/hotels.com. Våra barn är som sagt resvana, brukar sällan bo mer än 3-4 dgr per hotell när vi är ute o reser ( mest Asien)
2) ang biljetter till parker... fastade för Discovery coves ultimata package ( utan delfinsimn då yngre sonen ej får delta och det är en konflikt jag vill undvika😄), där både Busch gardens ( i början av resan), Sea world, dc samt aquaria ingår, samt fri parkering! Tänkte boka dessa via undercovertourist.com. Jag skulle sedan gärna till animal kingdom ( för avatar), samt magic kingdom bör man väl se... Epcot låter också intressant. frågan hur mkt man orkar? Vi har 7 heldagar ( samt även 7/11 innan resan till sobe), där Sea world, dc och aquaria tar 3 dgr ( minst). Universal har vi redan uteslutit, det blir nästa resa då barnen är lite äldre. På undercovertourist står det att wdw slutat med kombobiljetter ( de tidigare ultimate package), och då måste vi köpa 1,2 el 3dagarsbiljetter. Däremot finns fortfarande mkt förmånliga biljetter via ex americanattractions.com, bl.a. Combo Legoland+obegränsade wdwbesök inkl vattenparker+minigolf under 14 dgr ( till nästan billigare pris än 3dgr wdw utan Legoland på undercovertourist). Vågar man köpa dessa, dvs funkar de när man väl är vid entrén? . Det står att de gäller till 31dec 2017. Har även kollat ex mousesavers men de skriver också att wdw slutat m kombobiljetter.
Jättetacksam för tips hur vi ska tänka gällande biljetter!! Vill gärna boka biljetterna hemifrån så att vi också kan boka fastpass-rides till mk, samt andra wdwparker.

Långt inlägg, hoppas att ni uppfattade frågorna!
Av Birgere
17 mars 2017 23:41
Jo det var ett långt inlägg

Ni vill mycket och det förstår jag men först o främst så börjar jag med generalfelet som många förstagångsresenärer gör när dom kommer till Florida.... för många hotellbyten. Du är nog rätt på varför, det är ett beteende som Asienresenärer tar med sig, men i Florida så är avstånden så korta i tid och flexibla tider tack vare bilen att det inte finns någon anledning att flytta så mycket på sig, man gör utflykter med bilen istället.
Välj 1 ställe på västkusten, ett i Orlando och i Miami Beach. Det kommer att spara er en massa tid och bök.

Angående biljetterna så ska det vara billigare att köpa dom i UK om man ska besöka många parker vad jag förstått. Även så ska UK biljetterna vara sponsrade lite av parkerna för att inte totalt tappa dom parktokiga britterna som knäcktes av Brexit genomslaget på pundet. Du kan definitivt lita på att biljetterna där är OK, finns flera biljettsidor i UK att handla ifrån. Om amerikanska sidor påstår att dom inte får sälja vissa typer av biljetter så betyder det inte att dom inte får säljas i England. Däremot får inte Engelska biljetter köpas av Amerikanare utan jag tror bara Europeer o kanske några till.

Sedan kan man ju undra hur mycket ni hinner och orkar med av parkerna. Man brukar ju säga att man kan köra 2 parker i 2 dagar men sedan behöver man en vilodag. Visst kan Discovery Cove och till viss del Aquatica ses som vilodagar men ändå inte riktigt.

Noterade även att ni ska bo på vårt favoritställe i Orlando, Bahama Bay, utmärkt val o ni kanske tom har bokat hos samma svenska familj som vi brukar göra :-)
27 mars 2017 00:12
Tack för snabbt och informativt svar! Tittade på Disneys uk-sida och såg att de hade samma biljetter till salu, med sista köpdatum nu 29/3. Kändes genast lite tryggare! Då får man 14 dgr obegränsad tillgång till alla wdw-parker inkl vattenland. Vi kommer definitivt inte besöka alla dessa, men tänkte att man kanske kan vara lite mer flexibel, ex endast åka till en park på kvällen för några timmar, om man slappat lite under dagen. Det är också samma pris som en 3-dagars biljett utan möjlighet till parkhopping kostar. Hur mkt brukar en endagarsbiljett till ex magic kingdom el animal kingdom kosta på plats, läser att det kan vara billigare om man bara vill till ett par parker. Stämmer?
Vi bor alla nätter i Orlando på bahama bay utom de 2 sista, då de var bokade redan. Tittade lite på Disneys value resorts, ex allstars sports el pop century. Även tittat på marriotts renaissance resort uppe vid Sea world. Ngn som har några erfarenheter av dessa, el tips? Kravet är fri parkering o shuttle till parkerna. Alla tips mottages tacksamt!
Av Birgere
27 mars 2017 07:02
Tänk på att parkeringen kostar typ $20 så korta parkbesök blir lite extra dyra.
Disney har varierande priser för sina endagsbiljetter, kolla på deras amerikanska hemsida.
7 apr. 2017 21:01
Tack, vilken jättefin recension ni gjort av hotellet! Fråga: fick ni magic bands vid incheckning eller hade ni egna sedan tidigare? Vi tänkte också boka via hotels. Com, men vet inte hur det då funkar m magic bands. Bokar man via Disneys hemsida verkar det som om man får armbanden hemskickade, och då kan man även logga in och boka ex fastpass rides 60d innan ( jmfr med 30d för de som ej bor på Disneys resorts). Har man samma möjligheter om man bokar via hotels.com?
7 apr. 2017 21:34
Kul att du gillade recensionen! När vi var där så fungerade det så här: Jag bokade först via Hotels.com men hittade senare ett billigare pris på MrJet så jag avbokade på Hotels.com och bokade med MrJet istället. Några dagar efter att jag hade bokat så kontaktade jag MrJet och bad dom om Disneys eget bokningsnummer för hotellbokningen (dvs inte det bokningsnummer jag hade fått från MrJet). När jag väl hade fått det så kunde jag logga in på mitt konto hos Disneyworld (som jag hade skapat sedan tidigare) och koppla det här speciella Disney-bokningsnumret till mitt konto och på så vis få tillgång till alla funktioner på Disneys hemsida. Då kunde jag tex boka fastpass 60 dagar i förväg samt boka restauranger osv och även checka in på hotellet i förväg, helt enkelt samma funktioner som man får om man bokar på Disneys egen hemsida. Med reservation för att det kan ha ändrats sedan vi var där så brukar detta Disney-bokningsnummer vara tolv siffror långt och börja på en fyra.

När det gäller magic bands så hade jag i förväg gått in på mitt Disney-konto och där valt färg på våra respektive magic bands samt valt vilket namn som skulle printas på insidan av dom. Eftersom de inte (i alla fall inte när vi var där) skickar dom utomlands så fick vi våra magic bands vid incheckningen på hotellet.
8 apr. 2017 15:04
Perfekt! Precis vad jag ville veta, hade tänkt kontakta hotellet men det verkar enklare att kontakta hotels.com direkt. Har redan disneykontot klart! Tänkte passa på att fråga, vilka parker besökte ni och har du några bra resturangtips? Tänkte definitivt besöka animal kingdom ( rainforest café) och magic kingdom ( ev lunch på be our guest el gastons tavern). Troligen även besöka epcot en kväll för att se fyrverkerierna där...
23 apr. 2017 20:51
Ledsen att det tog mig lite tid att svara. Vi besökte Hollywood studios, Magic Kingdom, Animal Kingdom och Epcot under tre dagar. Dag 1 ägnade vi förmiddagen åt Hollywood studios och eftermiddagen åt Epcot. Dag 2 var vi först på Animal Kingdom och sedan Magic Kingdom och dag 3 var vi hela dagen på Hollywood Studios. Att vi var så mycket på Hollywood studios berodde på att det var Star Wars weekends när vi var där och sonen ville inte missa en sekund av det.
Vi var på Rainforest café i Disney springs och åt middag en kväll, på Rainforest café vid Animal Kingdom tog vi bara en drink. Rainforest café är ett kul ställe för barn och ett måste för vår son att besöka. Inne på Animal Kingdom åt vi character breakfast på Tusker House vilket var toppen. På Hollywood studios åt vi character dinner på Hollywood and vine, men då det var Star Wars weekends så då var det andra characters än vad det vanligtvis är. Vi tyckte i alla fall att maten där var bra. I Magic Kingdom hade vi tänkt äta på Crystal Palace men avbokade i sista stund för att vi kände att vi inte riktigt hann med något annat än snabbmat när vi var där :-) Jag åt dock på Crystal Palace för 17 år sedan och då tyckte jag det var bra i alla fall.