Resa vart i augusti för att inte ha det för varmt

17 feb. 2013 16:32
Visningar: 4366
Hejsan

Jag och min man tänkte åka någonstans runt medelhavet vecka 34, men vill inte ha för varmt.
Har kollat lite på grekland eller italien men när jag läser på forum så står det att det kan bli riktigt varmt runt 35-40 grader. Vi vill ha runt 25-30 och inte för fuktigt.

Kom gärna med tips om resmål..
Tack på förhand!!
17 feb. 2013 16:52
Håller med om Azorerna med vilket de flesta menar den största ön Sao miguel även om Azorena består av totalt nio öar som ligger i atlanten, eller varför inte Madeira? även den förvisso i atlanten men likväl är det sanslöst vackra platser med ganska lagomt klimat.
17 feb. 2013 17:31
Portugal som ligger mot Atlanten är inte heller supervarmt även om det inte är kallt :)
Av Desires
18 feb. 2013 14:14
Azorerna sägs ha bästa tiden i juni-augusti. Vädret där kan växla snabbt, men det blir nog aldrig lika hett som runt Medelhavet i augusti. (......Medeltemperatur på mellan 21 och 24 grader, vattentemperaturen denna tid 17 – 23 grader tack vare golfströmmen. Under augusti ligger vattentemperaturen på 22-23 grader.)
Är ni inte helt beroende av solsken hela tiden är nog både Azorerna o Madeira OK den tiden. Vi var på Azorerna i juli 2 veckor för några år sedan. Hade skön temperatur hela tiden, ca 20-25 grader, bara någon regnskur och dimmigt en dag, ca 20-23 grader i havet.

Till Azorerna åker man väl mest för att uppleva den vackra naturen, men det går även utmärkt att bada där. (i havsvattenbassänger). Vi hade bil hela tiden, eftersom det finns så många platser att upptäcka. Att bara vara i Ponta Delgada är inte så intressant tyckte vi. Vandra kan du göra i denna fina miljö, eller åka runt med bil/buss och se platser som de två kratersjöarna, tvillingsjöarna, Caldeiras vattenfall och andra små idylliska platser som brudslöjans vattenfall mm. Här lite foton från min resa http://www.desires.se/#post79

En annan sida med mycket info om Azorerna http://www.azorerna.net
Av Annl
18 feb. 2013 17:48
Håller med Laplander om att Madeira är ett riktigt bra tips - där är väldigt vackert och borde funka klimatmässigt.
19 feb. 2013 08:21
Tack för alla tips

Har inte alls tänkt på azorerna eller madeira men när jag kollar på de länkarna ni skickat är det så vackert.
Ska på resemässa i mars så ska absolut kolla upp lite mer om portugal.

Vi är inget par som ligger på stranden utan vi vill vandra runt och upptäcka.
Kom gärna med fler förslag tycker det är roligt att läsa om nya resmål jag aldrig tänkt på...
Av Hkn
19 feb. 2013 10:23
Bretagne.

Jag har tidigare promotat en liten sömnig fiskeby som heter Le Pouliguen ungefär i 'hörnet' där Bretagne börjar sticka ut från Frankrike som en trubbig näbb. Den håller väldigt lagom temperatur och ett väldigt lagom tempo. Jag hyrde hus här under flera sommarsemestrar.
Några stämningsbilder från Google: http://bit.ly/WKlgba

Stället är ganska okänt men ligger granne med det mer mondäna La Baule (som kan jämföras med Båstad, ungefär). Ställen i närheten som har lite samma sömiga stil är t ex Le Croisic och Batz-sur-Mer.
Lite mer finns att läsa här: http://www.tourisme-lepouliguen.fr/

Du når den här delen av Frankrike genom att ta TGV-tågen (går hela vägen men inte så snabbt sista biten) eller hyra bil (rekommenderas).

Har även kamrater som varmt rekommenderar La Rochelle lite längre söderut längs kusten.

Hope it helps!

:: h ::
Av Sierra
19 feb. 2013 10:50
Ön Terceira på Azorerna kan vara ett trevligt och annorlunda alternativ. Jag har varit där några gånger och det är en spännande ö dit inte många turister kommer. De flesta besöker, som Laplander säger ovan Sao Miguel, men jag kan lova att Terceira är värt ett besök. Jag har bott i staden Angra do Heroismo och i Praia da Vitoria. Den bästa pepparsteken jag käkat någonstans var på en genuin krog i en gränd i Angra. Gott vin var det också :-)

Flyg med TAP från Köpenhamn via Lissabon till Lajes Airport på Terceira kostar 17-24/8 totalt 3319 kr.
http://www.flytap.com/Sverige/sv/Homepage
Av Annl
19 feb. 2013 17:57
Atlantkusten med Frankrike och Spanien kunde ju vara något som borde funka klimatmässigt för er. Jag tänker San Sebastian och/eller Biarittz.
1 mars 2013 22:50
Tack för alla intressanta resmål!