Nya Zeeland..

2 dec. 2006 23:14
Visningar: 1152
Har länge velat åka till Nya Zeeland och åka skidor och jobba på en sådan anläggning.. Någon som har någon erfarenhet av detta och kan tipsa mig om hur man kan gå till väga för att komma dit, vad man bör tänka på m.m?
Av Annalee
2 jan. 2007 11:25
Hej Emma!

Ett tips är att ansöka om ett workingholiday visum, då får du tillstånd att jobba i landet under ett års tid. Året börjar gälla från din första inresa i landet och ett år framåt oavsett om du åker ut från landet under tiden.
Ingen begränsning finns i hur länge du kan jobba för en och samma arbetsgivare under året. Visumet kostar 65 euro/ca 600SEK och kan sökas direkt på den nya zealändka immigrationsmyndighetens sajt: http://www.immigration.govt.nz.
Att tänka på är att du vid ankomst till landet måste att du har tillräckligt mycket pengar (antingen kontant, i resecheckar eller via ett kontoutdrag) att klara dig den första tiden i landet (minst 4200 NZD/ ca 21000 SEK) och om du inte redan har en biljett hem också pengar att täcka den.

Säsongsarbete av alla de slag i Nya Zealand hittas på: http://www.seasonalwork.co.nz/jobs.bsp

Om du inte har möjlighet att få boende via jobbet är enklast är att boka boende hemifrån för den första veckan och sedan leta på plats. Att dela hus med andra säsongsarbetare är både billigast och roligast. Väl på plats brukar det finnas gott om lappar om "housesharing" på hostelens anslagstavlor.

Lycka till! /anneli