Svenskt körkort i nya Zeeland

Av Asdfgh
14 nov. 2018 15:57
Visningar: 2094
Hej ju mer jag googlar desto otydligare blir det.

Behövs det eller är det bara bortkastade pengar? Kommer hyra bil i ca 25 dagar. Åker om 2 veckor så lite orolig
14 nov. 2018 23:29
Är det internationellt körkort du funderar över?

Det krävs ju officiellt ett sådant (som egentligen är en översättning, inget körkort) eller en vidimerad översättning av det svenska, kanske t.o.m. av godkänd översättare (ett tag sen jag läste om det).
Om det sen behövs i praktiken är nog svårt att svara på, kanske någon här har erfarenhet av bilhyra och att bli kollad av polis, ändå kan man ju inte veta att resultatet blir samma för alla, alla gånger.
Tror jag kommar ta besväret att skaffa ett int. körkort iallafall.
Av Asdfgh
15 nov. 2018 06:40
Jo internationellt körkort jag menar

Kanske chansar och testar utan
15 nov. 2018 08:33 (redigerad)
Om du inte får hyra är det ju tur att det finns bra möjligheter att ta sig runt med buss på Nya Zeeland.
15 nov. 2018 12:58
Körde hyrbil i augusti i Nya Zeeland. Hyrde i förväg via internet och blev lite förvånad när det stod att det var nya regler och internationellt körkort numera krävs. Hann få ett sådant men väl på plats behövde jag ej visa det. Hyr du på plats är det säkert inga problem med bara svenskt körkort eftersom man kan prova en annan uthyrare om den första nekar. Sen vad som händer om man måste visa körkort i en poliskontroll kan man ju undra. Det tar bara några dagar att få internationellt körkort och det kostar några hundra beroende på hur lång giltighetstid man vill ha.
17 jan. 2019 12:55
Hej! Från och med 2018 kräver alla uthyrningsfirmor i Nya Zeeland internationell körkort. Vi hade läst innan att man aldrig behöver visa det, så skippade att fixa det.
Tji fick vi, $ 50 per person fick vi betala på plats för att få det fixat. Utan översatt körkort fick vi inte ut bilen. Missa inte detta!
Av Saar
2 feb. 2019 00:11
Hej. Vi hade inga problem att hyra bil för 1,5 vecka sedan när vi besökte Nya Zeeland. Varken på den södra eller norra ön. De frågade inte efter ett internationellt körkort.