Visningar: 1999

Krävs vaccinering mot Gula Febern?

Jag ska resa till Zanizibar och Kenya i sommar. Försöker nu reda ut om det krävs vaccination mot Gula Febern. Jag har fått information om att kravet nu har slopats i Kenya och Zanzibar men att det kan bli problem på hemvägen vid flyplansbyte i Dubai och London. Är det någon som har erfarenheter kring detta?
Anmäl
Under min resa genom Afrika så behövde jag endast visa mitt gula kort i Zimbabwe.... men jag vet faktiskt inte hur de officiella kraven är, och om de kollar eller ej kan ju variera från dag till dag. 2005 behövde jag i alla fall inte visa kortet i Kenya eller Tanzania, och inte heller på Zanzibars lilla imigration-kontor...
Kolla med ambasaderna, är ju tråkigt om du skulle få problem...
Anmäl
Det finns inget botemedel för sjukdomen, därför är vaccinering viktigt. Man kan dock behandla symptomen, till exempel genom blodtransfusion.
Om man skall resa till tropiska områden i Afrika eller Sydamerika bör man vaccinera sig, även om landet inte formellt skulle kräva detta – de krav många länder har om vaccination före inresa tar mera fasta på att skydda landet, inte resenären som sådan.

Läs mer på http://www.smittskyddsinstitutet.se/sjukdomar/gula-febern/
Anmäl