Köpenhamnstips

Av Mad
24 okt. 2008 20:42
Visningar: 4817
Hej allihopa!
Jag och en kompis åker till Köpenhamn nästa helg.
Skulle därför vilja ha lite tips om staden. Shoppingtips, nattliv, restauranger och tips om sevärdigheter mottages tacksamt!

Tips om prisvärda, trevliga resturanger och pubar som man kan spendera kvällen på innan utgång är också av stort intresse!
Av Candy
24 okt. 2008 20:48
Kanske vi ses då. Jag skall oxå till Kph nästa helg och tänkte fråga om någon hade bra tips. Nu inväntar jag dina tips och tar del av dom:-)
Av Chilli
24 okt. 2008 20:53
Hej, på Vesterbrogade (Västerbrogatan) finns där en Indisk-Pakistansk restaurang som ni har på vänster sida om ni har tågstationen i ryggen denna rest är helt kanon och väldigt poppis,runt hela vesterbro har ni mycket att välja mellan .Dagtid skall ni bara gå på Ströget en lååång gågata det är bara att fråga sig fram ,ni får säkert skitkul.

Lycka till.
Av Mpc
25 okt. 2008 14:02
Ett måste vara gå till Jazzhouse på Niels Hemmingsens Gade 10 när det gäller dans

Kiin Kiin thailändska gourmetrestaurangen som ska var toppen säger bengta
Guldbergsgade 21, 2200 København N
Är nyfiken på stället

Om ni nu ska gå på någon fin så gå Kong Hans Kælder
Vingaardsstræde 6, Köpenhamn K
Är en först klassig restaurang

Men det fins många bra o biliga restauranger i Köpenhamn kolla in om inte det fins några konserter ni kan gå på
Av Mayalin
25 okt. 2008 17:59
Hej
Här får du ett par shoppingtips kolla www.fields.dk . Fields är skandinaviens största shoppingcenter ligger nästan ända ut vid Kastrup.
Fisketorvet är också ett stort shoppingcenter www.fisketorvet.dk som ligger närmare centrum. Det är enkelt att ta sig till båda ställena med kollektivtrafiken. Här får du länken till Köpenhamns kollektivtrafik www.rejseplanen.dk
Nästa helg är det "långhelg" i Köpenhamn dvs affärerna har öppet även på söndag 11-17.
Vil du shoppa outlet så finns det några butiker på Langelinie kai och alldeles bredvid finns Köpenshamns mest berömda dam Den lille havfrun.
På Vesterbrogade finns även en turkisk resturang Ankara som har en enormt prisvärd buffet 49:- danska till 16.00 därefter 79:- www.resturant-ankara.dk

www.aok.dk finns det massor av bra tips

Ha en trevlig helg i Köpenhamn
26 okt. 2008 15:21
(Illums) Bolighuset är en stor inredningsbutik med allt - jag gillar att gå där utan att handla =)
(Ligger efter ströget)

Mama Rosa ligger oxå vid ströget och har schysst tex-mex mat till rimliga priser =)
Jensens Böfhus (rest kedja) har supergod favoritsås och whiskysås till köttet!

Försök dock att inte bara trava längst Ströget!Hitta parallellgatorna!

Nu är det några år sedan jag var där så jag vet inte barer och ställen som gäller. Om de som jag gick på ens finns kvar.
Av Pelle77
16 okt. 2012 20:32
Jag dammar av en gammal tråd. Åker till Köpenhamn i slutet av november och söker främst restaurangtips. I Cph verkar det dugga tätt med bra restauranger. Om man lägger sig under Noma i priskass, vad rekommenderas då? Vi är fyra st grabbar som åker.

Bokar hotell snart men det lutar år Marriott, 1000 kr natten utan frulle. Något annat tips?
Av Hkn
16 okt. 2012 21:59
Hej Pelle,

min senaste sejour i CPH gav mager utdelning. Kan tipsa om en hygglig restaurang och ett helt OK hotell.

- - - - -

Hotellet först:

Andersen Hotel – någorlunda modernt, mycket trevlig och hjälpsam personal. Ganska perfekt läge (tre kvarter från centralstationen). Inte överdrivet hög prislapp. http://www.andersen-hotel.dk

- -

Tidigare har jag bott på:
Skt Petri – antagligen ett ganska bra val för fyra grabbar eftersom det förvandlas till AW hangout för locals och även har nattklubbstendenser. Min egen review här: http://www.guidebook.se/archives/472

- - - - -

Så över till restaurangerna:

Mikkel & Hurtigkarl – ambitiöst och emellanåt väldigt gott, men aningen ofokuserat. Svajig servis inledningsvis men de repade sig efter ett par serveringar. Att de kör 10 år gamla trix i stil med servera på svart stenskiva eller i en polerad metallskål i form av ett löv bidrar till old school-upplevelsen. http://www.mhcph.com
http://www.aok.dk/restaurant-og-cafe/mielcke-hurtigkarl

- -

Andra restaurangfavoriter sedan förr:
Era-Ora – italienare som var fantastisk första gången jag var där och riktigt bra andra gången. Inte lika omsusat som förr. Galet bra vinkällare. En stjärna i Guide Michelin. http://www.era-ora.dk

Umami – sushiställe med snygga människor. Maten är över genomsnittet men ändå inte anledningen till att man går hit. http://www.restaurantumami.dk/index.htm

Le Sommelier – franskt kök, som namnet antyder. Duktiga på viner, som namnet också antyder. Lät bli att imponera på mig första gången jag var där. Fick chansen igen men fick inte till det. Källor jag litar på, säger dock att de ryckt upp sig och blivit riktigt bra. http://www.lesommelier.dk/default.asp

Mina kamrater, som är foodies på heltid, hyllar förbehållslöst:
Relæ – http://restaurant-relae.dk
Radio – http://restaurantradio.dk
Fiskebaren – http://fiskebaren.dk

Mina kamrater, som är foodies på heltid, avråder bestämt från:
Kiin Kiin – med en stjärna i Guide Michelin rekommenderas ikke.
Paté Paté – absurd service med ibland direkt hotfull personal
Geist – dyrt och oinspirerat

- - - - -

Så. Det är vad jag har i nivån under Noma. Har fler hotell – http://bit.ly/RQrFOd – men har anpassat tipsen till målgruppen fyra grabbar.

Hope it helps!

:: hkn ::
Av Pelle77
16 okt. 2012 23:22
Vad kul att du tipsade om Andersens. Har mailat dem utan svar Fick samma tips på TA o sen en liten varning om red light districts i närheten. Är inte så känslig o det ser fint ut. Får ringa imorgon. Kikar annars på kanske trista Scandic Webers som dock ser nyrenoverat ut.

Massor m bra restaurangtips. Har du varit på Geranium?

Sambon åker på herrclub/ skolåterträff så jag missar ju inte en chans att snika med till Köpenhamn när det blev ojämna par för dubbelrum o äta god mat. :)
Av Hkn
17 okt. 2012 00:59
Citerat från pelle77:
Vad kul att du tipsade om Andersens. Har mailat dem utan svar Fick samma tips på TA o sen en liten varning om red light districts i närheten. Är inte så känslig o det ser fint ut. Får ringa imorgon. Kikar annars på kanske trista Scandic Webers som dock ser nyrenoverat ut.
Inte så farligt.
Visst finns det butiker som säljer gummidräkter, come-fuck-me-shoes och andra nyttoplagg, men det är inte just värre än på Drottninggatan. Det dräller förresten av hotell i området, så det cirkulerar massor av folk.
Massor m bra restaurangtips. Har du varit på Geranium?
Tackar. Nej, har hört lite blandade omdömen om Geranium. Skulle jag åka till CPH själv, så skulle jag kriga till mig bord på Relæe och Radio i första hand.

Ett relativt nytt ställe är Louise, som är fine dining-restaurangen på Nimb. Deras ambitioner är absolut en stjärna (den tidigare restaurangen Herman hade en), vilket borde borga för hög nivå på kokkonsten.
Sambon åker på herrclub/ skolåterträff så jag missar ju inte en chans att snika med till Köpenhamn när det blev ojämna par för dubbelrum o äta god mat. :)
Jo, Köpenhamn är i det närmaste idealisk som foodie destination för oss. Fick förresten nyss reda på att det hänt en del på Paté Paté på senare tid – positiva saker, that is.

Cheers,

:: hkn ::
Av Pelle77
17 okt. 2012 19:51
Har mailat bokningsförfrågningar till Radio och Relae. Sverige ligger lite efter danskarna känns det som när det handlar om restauranger.

Vill passa på o tacka Håkan för dina alltid välgenomtänkta rekommendationer.
17 okt. 2012 21:15
Sist jag var i CPH (Börjar bli många år sen...) bodde jag på Ascot
http://www.ascot-hotel.dk/forside.aspx
Det ligger perfekt nära till Rådmanstorget och jag skulle bo där igen om jag inte vore Scandicbunden s a s (du vet vad jag menar).

Men andersenhotellet ser ju trots allt riktigt läckert ut!

RedLightdistrictkänslan kring stationen stämmer och jag skulle inte välja att bo där, men främst för att det är längre bort. Jag tycker inte området i sig är skrämmande bara ruffigt och slitet.
Av Pelle77
19 okt. 2012 16:43
Är nära en bokning på Andersen. De har billigare pris via mail än på söksidor SAMT de priser man fpr upp på deras egen hemsida. Kräver att man mailar kreditkortsnummer. Jag är ju lite småallergisk mot sånt men det kanske är överdrivet. Ringer i så fall hellre, men nästan samma sak där. Varför har man inte grejat en riktig bokningsrutin..

Men det ser riktigt coolt ut och jag som mest bor på stora hotellkedjor tycker det är kul att bo på designhotell. Lite fnask í gathörnen kan jag sta ut med.

Till restaurangen. Velar mellan Radio eller Retour som jag fått tips om. Angenäma bekymmer detta. Någon här som varit på endera?