Koh Chang eller yttre Hebriderna, vad är skillnaden?

Av Bengtar
24 jan. 2010 07:42
Visningar: 270
En liten miss i turistreklamens värld.
Saxat från Borta bra.se;
Skotsk strand i
thailändsk reklam


Blå himmel, vit sand, turkost hav. Bilden får stranden Kai Kae Beach på ön Koh Chang att se ut som paradiset, och för många är just detta sinnebilden för Thailand.

Det finns bara ett problem, bilden är tagen i Skottland, närmare bestämt på Berneray Island som är en liten ö i de yttre Hebriderna.

Det var britten Ian McNamara som gjorde upptäckten. Ian bor på Koh Chang där driver ett litet guesthouse på Koh Chang, och när sedan han berättade om avslöjandet på sin blogg, har nyheten om den skotska stranden i Thailand blivit en liten världsnyhet som uppmärksammats av såväl BBC News, The Daily Mail som The Sun.

Hur bilden kunnat hamna så fel vet man inte säkert, men troligen är det så att den thailändska turistmyndigheten inte orkat skicka en fotograf till stranden utan helt enkelt lånat" bilden från Berneray Islands egen hemsida.

Bilden togs för fyra år sedan av fotografen Jim Kirriemuir, som inte tar så hårt på det inträffade utan konstaterar att även om stränderna uppvisar flera gemensamma drag, såsom vit sand och rent hav, så finns det också skillnader:

– När du badar inser du snabbt om du är i Thailand eller Skottland, säger han.

RESPRESS
Se även bilden!
http://www.bortabra.se/Nyheter/Skotsk-strand-i-thailandsk-reklam.html

Bilden från Yttre Hebriderna är jättefin, mycket snyggare strand än vad som finns på Koh Chang?
Eller varför inte resa till platsen där bilden är tagen?
Dom har säkert bättre whisky där.
Av Mpc
24 jan. 2010 09:46
bengtar gräs växser inte ner vid strand på koh Chang det är det först man ser sen ja vilka öar ser man utan för chang inte är dom så stora som bilden visar
Av Msdr
24 jan. 2010 12:33
Den där bilden är inte ens i närheten av att likna Koh Chang!! Det borde ha upptäckts sekunden som den där skotska stranden hamnade på en thailändsk sida...
Stranden liknar mest fina skånska stränder faktiskt, om något :)