Hjälp! Hotell i Bangkok!

Av Oscom
15 jan. 2010 22:11
Visningar: 475
Hejsan, med snart 2 månader till vår avresa sitter vi nu utan hotell i Bangkok.

Det är ju rena djungeln där ute så jag tänkte vända mig till er med mer resvana för hjälp.

Vi är tre personer som skall åka. Jag (24) Brossan (20) Morsan (ung som få) vi vill helst bo extremt centralt med 2-5 min promenad till köpcenter/motsvarande.

Alla tips är av intresse då vi måste nog boka i slutet av veckan!!

TACKSAM FÖR ALLA SVAR!!!

//O
16 jan. 2010 09:28
Generellt tips: bo så nära Sky Train som möjligt då det är det bästa sättet att ta sig fram i Bangkok (alt gå vilket snabbt blir jobbigt i värmen & avgaserna).

Du skriver inget om prisnivå men det finns två bra Holiday Inn hotell nära Sky Train - den ena ligger på Silom Road (4-stjärnigt hotell, tog ca 5 minuter att gå till närmaste Sky Train station) http://www.sawadee.com/hotel/bangkok/holiday/ och det andra hotellet (också 4-stjärnigt) ligger på Ploenchit Road max 100 m från Sky Train stationen och det tog 15 minuter att gå till MBK därifrån http://www.ichotelsgroup.com/h/d/hi/1/en/hotel/bkkpc

Billigast är förmodligen att boka via www.sawadee.com eller www.agoda.se men jämför med hotellets hemsida också!

Det är kul att bo lyxigt i Bangkok då det är tämligen prisvärt ex Hotel Intercontinental på Ploenchit Road precis bredvid Holiday Inn, men kollar du på www.sawadee.com så hittar du alla prisnivåer!

Lite mer "off" men helt fantastiskt bredvid floden ligger Hilton Millenium http://www1.hilton.com/en_US/hi/hotel/BKKHITW-Millennium-Hilton-Bangkok-hotel/index.do Deras middagsbuffé är helt otrolig och intas utomhus (restaurang Flow) till skenet av levande ljus och vy över Chao Praya-floden.

Vagabond har en bra resguide om Bangkok http://www.vagabond.se/Redaktionellt/Stadsguider/Bangkok_-_cityguide/

Läs gärna Lonely Planets Guide om Thailand - många bra tips samt "vett och etikett" och varningar för de lurendrejerier som tyvärr förekommer i Bangkok - det är vanligt att "vänliga" thailändare tilltalar dig och påtalar att just idag är Grand Palace stängt (viliket det aldrig är) men att de kan visa dig ett annat tempel samtidigt som du kan köpa "förmånligt" guld/juveler etc. Gå inte på den luringen!
Av Macho
16 jan. 2010 09:44
Hej.
Kan tipsa om ett hotell som heter Bossotel i Bangkok.
Det ligger nere vid floden, ca 7-8 min. gångväg till skytrainstation.
Vi betalade 1300 kr för tre nätter med frukost för 2 pers.
Hotellet ligger granne med State tower.

Macho
Av Karten
16 jan. 2010 10:26
Hej, ja vill no bo nära shopping centra så är det väl så nära MBK som möjligt ni ska bo. MBK ligger i västra delen utav Sukhumvit Road men där har vi aldrig bott.
Men som Kajsavarg skriver så är det enkelt att åka med skytrain från t.ex Silom Road.
Vi har bott på både Holiday Inn och och Narai på Silom och båda finns att boka på www.sawadee. Holiday är dyrare än Narai och håller också därmed lite högre standard än Narai men jag kan tycka att Narai är bra nog.
Narai´s poolområde är helt OK och sedan är man är ju faktiskt inte så mycket på själva hotelet (alla fall inte vi). Det är ca 10 min att gå till Skytrain stationerna från båda hotellen.
Men vill man ha lite mer lyx så är Holiday Inn kanon.

mvh joakim
16 jan. 2010 11:07
Hej

Som sagt så kan jag rek Bossotel Inn som ligger bra till bara några minuter till floden för ev båtturer .
Kända hotell som ligger nära Bossotell Inn är bla Shangri-La och The Oriental.
Du har dessutom bara några minuter till Shoppingsområdet i Silom, med marknaden Suan Lum Night bazar,Robinsons varuhus mm

Ett annat boende är ju Rikka Inn, på den mysiga gatan Khao San Road, därifrån bor du nära till vad Bangkok kan erbjuda.
På själva Khao San Road finns det massor av små affärer,cafeer, enkla matställen mm.
När det blir kväll, så stängs gatan av för den lilla trafik som trafikerar den.
Khao San Road är även en träffpunkt för människor från alla hörn,där man kan sitta ner och prata öven kanske en kall öl.

Hoppas du hittar nått/SIam
17 jan. 2010 15:20
Vill tipsa om Asia Hotel Bangkok, som ligger ca 10-15 minuters promenad från MBK och Siam square. Direkt utgång (2:a våningen) till en Sky Train station! Perfekt så man inte behövde stångas med taxi och tuk tuk förare hela tiden. Vi bodde där i april förra året, jättebra. Rum finns i alla priskategorier i princip. Hotellet har 2 pooler.
Kolla in sidan: http://www.asiahotel.co.th/asia_bangkok.htm. Tror dock det kan bli billigare att boka via en hotelbokningssite, ex vis sawadee eller dyl.
Av Annkan
17 jan. 2010 18:20
Ett helt ok ställe är Stable Lodge med pool,, 200 meter till Skytrain har kollat nu & det går lös på ca: 1600 bath/natt Trevlig resa //Anka
Av Kiiwii
18 jan. 2010 10:02
Jag kan rekommendera Bossotel! Ligger 5 -10 min promenad från skytrain nere vid floden. Trevligt område och bra hotell med mysig mindre pool. Bra frukost!
.( http://www.sawadee.com/hotel/620114). Bodde några nätter på Prince Palace( http://www.sawadee.com/hotel/620212). Stort fint hotell mitt i ett ganska stort marknadsområde. Stort fint poolområde på 12:e våningen. Taxi därifrån till Mbk tog 5 - 10 miin beroende på trafiken. Vi tyckte bättre om Bossotel för det var mysigare och mer personligt. Denna gång tänker vi prova Stable Lodge (http://www.stablelodge.com/index.html). Tror jag iaf.... Många jag har pratat med har bott på Asia Hotell med direkt anslutning till Skytrain och de har varit väldigt nöjda(.http://www.sawadee.com/hotel/620105)
Lycka till!