Förutom Thailand?

Av Eddi74
2 juni 2011 21:47
Visningar: 254
Hej.
Skulle vilja ta två veckor å bara sitta i baren å snacka med folk från hela världen. Festa lite på kvällen, sen softa på beachen dan efter. Ingen sightseeing. Bara avkoppling. Frågan är, finns det såna ställen förutom i thailand, och isåfall var i asien?
Av Annl
6 juni 2011 16:36
Hej,

Glöm Thailand och stick till Zanzibar i stället -det är rena paradiset och ser verkligen ut som på bilderna i resemagasinen - turkosblått vatten och kritvita stränder. Där kan du verkligen softa och klimatet är fantastiskt liksom att ligga och guppa i de varma vågorna i Indiska oceanen. Helt grymt! Vill du inte ha någon sighseeing skippar du det även om det finns att tillgå (jag skippade allt sådant och njöt bara i solen när vi kom dit efter en veckas safari och rörde mig bara mellan solstolen, poolen, havet och baren/restaurangen, vilket var underbart).

Vi bodde på östra sidan men på din beskrivning av vad du vill ha så låter det som att du bör bo på norra sidan - där är mera party och inte så mycket barnfamiljer.

Trevlig resa!
10 juni 2011 11:43
Kuta beach/Bali eller Gili Trawangan utanför Lombok!
I virrvarret av gränder i Kuta mellan Poppies I + II finns hur många små mysiga ställen som helst där man verkligen träffar folk från hela världen på kvällarna. Tycker också att det är mer blandat där än i Thailand, gamla som unga går liksom mer på samma ställen. Det är nog australiensarnas förtjänst för de är härligt befriade från sådana tankar och det smittar av sig på alla andra. På dagen har man en milslång strand där man kan sitta och titta på alla surfare som kämpar i vågorna. Vid solnedgången är det fullt med folk på stranden + massa små improviserade barer i form av att någon tar med sig en kylväska öl och säljer.

Till Gili Trawangan kommer också alla nationaliteter och eftersom ön är så liten går det inte att undgå att träffas överallt :D. Superstränder + fantastisk snorkling direkt vid stranden.

Tänk bara på att Indonesien har omvänd säsomg mot t.ex. Thailand, de har regnperiod på vår vinter & torrperiod April-Oktober ca.
Av Eddi74
10 juni 2011 15:51
Tack för förslagen, båda två! Är sjöman, så genom åren har resandet blivit ett jobb. Skönt att bara göra ingenting ibland. Ska defenitivt kolla upp båda. Kanske syns därute.
Av Stina_
11 juni 2011 13:23
Hej!

Jag skulle också rekomendera Kuta på Bali. Billigt och passar bra för avkoppling. Varmt och skönt men blir aldrig den där jobbiga värmen.

Mycket bättre än Phuket, Thailand där det är alldeles för mycket svenskar.

MVH/ Stina
Av Jonnyx
15 juni 2011 14:41
Om du bar vill sitta i baren och snacka med folk, festa och ligga på stranden så behöver du inte resa så långt. Det räcker med Spanien, Marbella täcker garanterat det behovet. Det kanske till och med räcker med Tylösand, fast det blir ju ett dyrare alternativ förstås.

Soliga hälsningar från Costa del Sol,