Borneo/Malaysia

Av 56an
3 jan. 2011 11:36
Visningar: 1464
Hej!
Vi är ett medelålders par som har tänkt besöka Borneo under ca tre veckor. Först av allt skulle vi behöva få veta mer om väderförhållandena under februari/mars. Hur är det med regnperioder då? Främst är vi intresserade av orangutangerna som lever i reservat. Men vi behöver tips på fler "måsten" som vi inte vill missa. Även tips på boenden, resvägar/transporter och allt annat som kan göra resan intressantare, enklare osv är vi tacksamma för. Så dela med er av era erfarenheter.
Tack på förhand
Av Ukunda
3 jan. 2011 12:06
Åh så härligt att ni ska till fantastiska Sabah! En plats som ligger oss mycket varmt om hjärtat:Jag har varit på Borneo två gånger,första gången 93 med min man och nu 2008 återvände vi med våra tjejer då 10 och 12 år. Att bestiga Mt KInabalu är en av mitt livs absoluta höjdpunkter och jag skulle kunna berätta hur länge som helst om de underbara dagarna vi tillbringade i Mt Kinabalu National Park och i Poring en bit därifrån. Det är inte alldeles lätt och man behöver vara vältränad men vilken valuta för slitet när man ser solen gå upp och hela Borneo ligger för dina fötter. Åker du till Sabah och har en hyfsat god kondition och älskar natur så tycker jag du ska:
1. Bestiga berget
2. Selingan ( se sköldpaddorna lägga sina ägg )
3.Danum Valley ( lite mer orört än det exploaterade :
4. Kinabatangan ( jag rekommenderar en tripp med nasalislarvatustours. )
5.Öarna utanför Semporna med Mabul och Kapalai i täten Givetvis Sipadan om man får gå i land där för militären-kan variera.
6. Kota Kinabalu med Tunku Abdul Rahman Park
(Se upp för kubmaneterna. 3 dödsfall den månaden vi var där. )
Vi älskar Sabah och för den delen hela Malaysia. Tidpunkt för våra Borneobesök har varit juni-juli. Jag jobbar som lärare och det är då jag kan åka en längre sammanhängande period.
Ha en underbar tid och jag hoppas du kommer att älska Borneo som jag gör ( och fälla en tår över alla oljepalmodlingar som växer där regnskogen en gång stod....) Hälsa näsaporna från mig ! / ukunda

Visst ja, ni ville till Sepilok. Det är där ni kan se de ljuvliga Orangutangerna. Vi bodde en kort promenad från centret på ett enkelt men trivsamt guesthouse. Det var för många besökare senast för att man skulle få den där härliga närkontakten med aporna. 1993 var det bara vi och skötarna och det var helt magiskt när vi på en promenad i jungeln fick kontakt med en tidigare " inneboende " orangutang som med sin unge kom ner till oss och fick lite bananer. Tyvärr är Sepilok mer av djurpark nu tyckte vi och barnen såg knappt en skymt av aporna för alla hysteriskt skrikande och fotograferande asiatiska turister som inte förstod att man ska vara tyst. Den största upplevelsen av Orangutanger var de tidiga turerna på Kinabatanganfloden när hannarna skrek ut sina revir-häftigt! missa inte ett jungeläventyr-gärna med nasalislarvatustours.
Lycka till! Ukunda/ Eva