Borneo

Av Kitten
27 mars 2006 23:18
Visningar: 9091
Hejsan!
Planerar resa till Borneo, Sabah.
Tänkte ta en trekking tur ut i djungeln, till urangutang centret och en sväng ut till Turtle island. Har hört att det ska va svårt att få hotellrum på ön och att man bör boka i tid. Är det någon som vet?? Hur går jag till väga i sånt fall?Någon som vet kostnaden?
Någon som varit där.....tacksam för alla tips jag kan få....hotell? restauranger?äventyr?marknader?

Hälsningar Kristin*
Av Annans
3 apr. 2006 10:41
Hej! Har precis kokmmit hem från Borneo. Vi flög till Kota Kinubalu, därefter Gaya Island som du kan skippa, Manukan Island är mycket bättre.
Sen åkte vi vidare österut, med lokala färdmedel. Vi åkte till Mount Kinabalu, vackert svalt o skönt.
Därefter Poring Hot springs. en nationalpark med mycket att se, bra spår för djungelpromenader. Man kan gå hängbroar 41 m ovan jord.Därefter Sabah the garden, ett the plantage, boende i långhus, bedrövlig mat men vacker natur, även där djungeltrekking. Vidare till Sepilok, bodde på Sepilok djungelresort, gångavstånd till parken med aporna. Jättemysig resort,billigt,bra mat. Orangutangerna, ja lite jippobetonat men värt att se.
Från denna resort kan man beställa flodtur, kostar 560 skr för transport, boende och flodtur. Intressant tur på floden, man ser mycket djur o fågel och massor med näsapor. Dock lite scoutlägerbetonat boende.
Vägarna på Borneo är bedrövliga, speciellt på "landet", resandet billigt, men tar LÅNG tid, varav värt att rekommendera inlandsflyg vilket är mycket billigt, 200 skr Sandakan-KK, mot 6-8 tim på buss. Vi avslutade på Manukan island, lite lyxboende på slutet men bra bad o snorkling. Ett dygn i Kota Kinubalu, bodde på hotell De Borneo för 300 kr natten, fräscht o trevligt. mitt i stan och nära marknaderna.
Marknader finns flera, både dag o kväll. Hård prutning gäller. Varuhus i många våningar, kläder o skor mycket billigt. Restauranger för alla smaker.
Vädret, ja drygt 30 grader varje dag, mycket fuktig och regnskur nästan varje eftermiddag, rekommenderas regnjacka och bra skor för trekking, det blir rätt lerigta och finns en del mindre trevliga kryp o djur som t.ex skorpion o diverse ormar.
Vill du fråga om nåt är du välkommen att skriva.
3 apr. 2006 15:11
Hej hej,
är tacksam för all info som skrivits om Borneo.

Ska själv åka till Borneo nästa vecka o landar i Kota Kinabalu vid 19-tiden på kvällen. Jag undrar om någon vet om vi bör boka boende innan vi åker hemifrån? Har tänkt stanna i KK 1-2 dagar innan vi vill ut på djungelturer, kanske räcker det att vi bokar turerna då??

Är det någon som vet om det finns hyfsade hotell för mindre än 300kr/natten, eller blir det hostels i så fall?
Är supertacksam om någon kan hjälpa!

Jessica
Av Annans
4 apr. 2006 06:36
Hej!
När du landar på KK, gå till det statliga taxibolget, ligger till vänster utanför dörrarna, köp taxibiljett till önskat mål, så slipper du blåsas. Vi bodde på Hotell De Borneo, toppenställe mitt i stan och nästgårds med marknaderna och hamnen med restaurangerna. Frukost i pristet 300:-, aircon, vilket är skönt efter lång resa.
Personalen hjälper också till att boka turer.
4 apr. 2006 11:03
Tack för hjälpen!

Vet du möjligtvis hur jag hittar Hotel de Borneo? kan inte hitta något på nätet, du har kankse hemsideadress, tel el fax till dem? Vore i så fall väldigt tacksam. Antar att det väl är bäst o boka hemifrån så vet man vad man får när man kommer fram.

/Jessica
Av Annans
6 apr. 2006 07:18
Hej
Jag har tyvärr inget nummer eller så till hotellet, men det var gott om platser när vi var där.
Annars finns turistinformation direkt till höger utanför avgångshallen, de kan hjälpa till med allt.
Hotellet ligger annars nära marknaden med frukt, skiljer bara en huvudgata, du hittar det säkert...
Av Kitten
15 apr. 2006 09:14
Hejsan!
Annans....vill tacka för alla dina tips. Har varit bortrest i 2 veckor och har inte hunnit gå in på sidan.
Vet du om det är billigast att boka flygresor innom asien på plats eller hemifrån?
Hälsningar Kristin*
Av Annans
15 apr. 2006 10:29
Hej själv!
Att boka biljett till Borne, vi köpte flygstol med air Malaysia, vilken vi hittade via sökning på någon resesida på nätet, tyvärr kommer jag inte i håg vilken. Vi betalade 8.500 per stck och det var direkt flyg till Kuala Lumpur, byte och sen till KK. Dessvärre kostade det lärengar, för vi fick veta av andra backpackers att det var etydligt mycket billigare att flyga till Bangkok och sedan där köpa biljett vidare, vilka kostade typ 200:- enkel till KK.
Och billiga biljetter till Bangkok hittar du nog på nätet. Sen kan jag tipsa att det är mycket billigt att flyga inrikes på Borneo, avstånden är enorma, om du landar i KK och ska till tex Sepilok, Sipadan etc så är det heldagsbusstur eller mer, och du kan flyga till Sandakan för typ 200:-, det är det värt, tro mej.
Hoppas du får en trevlig tur och hör av dej om du vill veta nåt.
Av _elin_
18 apr. 2006 11:49
Hej!

Jag var på Borneo i sep-okt 2005. Ska ni vara borta länge så kan jag varmt rekomendra er att köpa någon form av reseguide typ Lonley Planet eller Rough Guide. Den sist nämnda hade vi och den var verkligen guld värd när man for runt där på landsbygden.
Innan vi åkte letade jag mycket info på nätet, denna sidan tycker jag är kanon, här finns det mesta att hitta.
http://www.visitborneo.com/
Har du några funderingar så hör gärna av dig så kan jag kanske tipsa dig om något.

Mvh
/Elin

Ps. På min sida finns lite bilder från resan.Ds
Av Kitten
18 apr. 2006 20:13
Hej!
...............och tack Elin! Är de någon som vet hur man förbokar hotel på Turle Island?? Har sökt och sökt på nätet men inte httat någon hemsida för ön eller resorten där???
Det verkar som man får va ute i god tid för att få ett rum!

Vår hälsningar Kristin*
Av Kitten
20 apr. 2006 15:36
Hej!
Det vore jätte gulligt!
Tack på förhand***
Kristin
Av _elin_
22 apr. 2006 00:38
Hej igen!

Nu ska vi se vad min reseguide säger...
"Hmm, det går bara att åka till ön med en researrangör som heter Crystal Quest och då måste detta göras på en tur. (man får nog inte släppas lös hur som helst på ön). Dubbelrum kostar från 125RM per person.
Det kostar även 10RM att gå iland på ön. Hittar dock inga priser av vad båtfärden dit skulle kosta :(

Crystal Quest, Sabah parks jetty, Jalan Buli Sim-Sim, 400 m west of the town center.
Tel: 089-212711 (Logga in för att se e-postadress)

Jag hoppas att informationen stämmer något så när med verkligheten...det bästa är ju om du kan maila dem och höra.
Lycka till!!

/Elin
Av Kitten
24 apr. 2006 13:21
Super Tack Elin!!!
Va inne på deras hemsida och de du läst verkar stämma.
Jag ska skicka iväg ett mail till dem ikväll.
Kristin*
Av _elin_
24 apr. 2006 23:03
Så lite så :)
När har du/ni planerat att åka?? *nyfiken*

Mvh
/Elin
Av Kitten
26 apr. 2006 19:05
hej hej**
Nja...som det ser ut nu verkar det inte bli förren till nästa vår. Tanken vr att dra iväg nu i maj.För visst är det under vårkanten det är bäst att åka för att slippa allt för många turister, som mej själv:)Blev erbjuden ett jobb nu som jag bara MÅSTE tacka ja till. De e jag och min sambo som åker ihop. Tanken var att ta dykcert där men nu pasar vi nog på o tar det i sommar här hemma. Har 10 dagars semester ihop i sommar så de blir kanske en rest resa om vädret är för trist.
Hälsningar Kristin*
Av _elin_
26 apr. 2006 23:54
Aha, så lustigt....
Jag och min sambo funderade oxå på att dra iväg på en lång resa nu i vår (pga vissa omständigheter med jobbet) men samma hände här. Jag var tvungen att tacka ja till ett annat jobb....så vi vet inte alls när det blir istället eller vart :)

/Elin