Boende - jobb i Australien, Gold Coast

Av Hoorn
21 nov. 2011 19:58
Visningar: 2817
Jag och mina 2 vänner har tänkt att åka ner till Australien, Gold Coast till hösen 2012. Tanken är att vi ska stanna där ett halv år. Någon som bor där eller har varit där som vet om det är lätt att fixa jobb utan några speciella erfarenheter eller boende (möblerad lägenhet). I så fall hur gör jag, några bra hemsidor?
Av Bex
1 juni 2012 08:26
Hejsan,
jag bor här nere och för vissa kan det vara väldigt svårt att hitta jobb, speciellt som student men är man bara här på working holiday så är det enklare då man inte är begränsad till 20 timmar i veckan.

När det kommer till boende så finns det ett par sidor man kan använda sig av. Nu vet jag inte om ni vill bo med andra (shared accommodation) eller hyra eget :)

http://www.realestate.com.au/rent
http://www.rs.realestate.com.au/share
http://au.easyroommate.com/
http://www.gumtree.com.au/s-rentals/gold-coast/c18364l3006035
http://www.gumtree.com.au/s-shared-accommodation/gold-coast/c18294l3006035

För att nämna några. Går alltid googla om du vill hitta fler :)
2 juni 2012 19:10
Nu är detta kanske en gammal diskussion, men för andra som undrar över olika sorters vardagsförberedelser (working holiday, att plugga utomlands, hur man hittar jobb och boende, hur det fungerar med skatt och bankkonton, visum och biljetter med mera) så tänkte jag lite skamlöst tipsa om min e-bok "Stora Australienmanualen" som ni kan ladda ned från http://www.australienmanualen.se.

Jag har bott och jobbat i Sydney i 6 år och efter att ha jobbat ideellt i den svenska communityn där så tyckte jag att det var dags att skriva ihop en bok med svar på alla de vanligaste frågorna som jag vet att svenska Australien-vänner ställer sig.