Bo och jobba i Australien

26 feb. 2017 18:36
Visningar: 308
Hej, jag och min sambo vill bo i Australien i 6-12 månader och jobba. Någon som har erfarenhet av att söka jobb på plats? Vi är snart utbildade "hälsocoach" och pt båda två och kommer antagligen få in lite pengar via det också. Hur är det att hitta boende, är det lätt hemifrån? Vad ska man tänka på? Vi tänkte oss någontstans i Queensland eller New South Wales.

Alla tips välkomna!
3 juni 2017 16:16
Boende går alltid att hitta, men Australien i allmänhet (och Sydney i synnerhet) har väldigt dyrt boende.

Ni kan dela med andra (om ni pallar) eftersom många annonser om att dela lägenhet i andra, tredje eller sjunde hand ligger ute.

Är ni villiga att bo i förorten är det billigare.

Däremot tror jag ni får räkna med hostel i början innan ni kommer dit och kan söka på plats.
4 juni 2017 00:02
Jag har jobbat där men bara som servitris, hostelpersonal och liknande, så jag vet inte hur det är i er bransch men de jobben var väldigt lätta att få iaf (jag sökte på plats). Mitt intryck var att svenskar hade gott rykte där, och om man talar bra engelska underlättar det ju såklart.
24 juni 2017 12:00
Citerat från Angie_sthlm:
Jag har jobbat där men bara som servitris, hostelpersonal och liknande, så jag vet inte hur det är i er bransch men de jobben var väldigt lätta att få iaf (jag sökte på plats). Mitt intryck var att svenskar hade gott rykte där, och om man talar bra engelska underlättar det ju såklart.
Så är det. Ska man generalisera har "vi" oftast lätt att komma överens med australier. Kanske för att vi gillar hav och öl - inte nödvändigtvis i den ordningen - och faktiskt (oftast) sköter våra jobb.
Res till Australien
Bo och jobba på farm med sina barn?
Australien Tjolantan, 20 juni 2012
Updaterad av Sanneingvarsson för 6 år sedan
13
Jag undrar om man som vi åker med våra 3 barn på 11,7,3 år om man kan jobba och bo på en farm i Australien någonstans mellan Sidney och cairns? Var kan man kolla upp det! Får man då arbeta för att få bo och äta där? ... Ziesta: Hejsan, Kolla upp WWOOF där olika typer av gårdar runtom hela landet ...
Boende - jobb i Australien, Gold Coast
Australien Hoorn, 21 nov. 2011
Updaterad av Tamarama för 7 år sedan
2
Jag och mina 2 vänner har tänkt att åka ner till Australien, Gold Coast till hösen 2012. Tanken är att vi ska stanna där ett halv år. Någon som bor där eller har varit där som vet om det är lätt att fixa jobb utan några speciella erfarenheter eller boende (möblerad lägenhet). I så fall hur gör jag, ...
Bo och jobba
Australien Hanniizz, 4 jan. 2018
Updaterad av Worldofmarie för 1 år sedan
1
Hej! Jag undrade vilket ställe som är bäst om man vill bo och jobba i Australien? Vill bo på ett ställe med både stad och strand och som är hyvsat billigt :) ... Worldofmarie: Den kombin är svår att få ihop. Kanske bäst att åka dit först. När du trivs på ett ställe kan du ju gå runt och söka jobb.
Jobb och Boende i Sydney! TIPS VORE BRA!
Australien Haauta, 1 sep. 2013
Updaterad av Angie_sthlm för 6 år sedan
1
Tjena! är en kille på 18 år som tänkt åka ner till Australien ( Sydney ) år 2014 efter min gymnasieutbildning. Jag har en yrkesutbildning ( VVS ) och har därför mailat lite flytt/bygg firmor , lite mer arbeten man måste jobba med kroppen. (VVS var inge för mig men jag tänker göra klart ...
Arbetsvisum i australien, skaffa bostad och jobb hur fungerar det
Australien Dr_vlj, 13 dec. 2007
Updaterad av Grekland för 11 år sedan
1
hej ska åka iväg ett år till australien med statravel eller work and travel ser det ut som har någon erfarenhet av dessa två företag eller kanske åkt själv hur klät/svårt är det att hitta abrtenderjobb om man inte har tidigare erfarnhet? är det lätt att hitta lägnehet det måste ju bli billiagre ...
Lättaste staden att fixa arbete? [AUSTRALIEN]
Australien Lahjnen, 27 juli 2015
Updaterad av Worldofmarie för 3 år sedan
13
Hej! Jag och min flickvän har bokat in Australien i september på agendan och vi var lite nyfikna på vart man lättast raggar upp jobb? Jag själv har jobbat med telemarketing i 4 år och vill rikta in mig på butiksjobb, ev cafejobb (men öppen för det mesta). Har dom mycket krav på folk dom ...

Om Australien Oceanien

Australien är ett resmål som många drömmer om. Härligt klimat, enorma storstäder och ett spännande djurliv gör det till ett självklart resmål för många svenska backpackers varje år.

Australien kan delas in i flera områden – västra Australien, norra territoriet, södra Australien, Queensland, New South Wales och Victoria. Miljonstäderna och majoriteten av befolkningen finns i södra och västra delarna av landet, där klimatet är tempererat och mer behagligt. Besök det världsberömda operahuset i Sydney, gå på cricket i Melbourne eller titta på känguruer i Brisbane.

I norra delen av landet råder tropiskt klimat och i vissa delar ökenklimat. Här finns Stora barriärrevet med kanske världens vackraste vatten och korallrev. I väst kan du njuta av subtropiskt medelhavsklimat i staden Perth, samtidigt som du har nära till vildmarken och öken. Den mest kända delen för äventyrare är Alice Springs med sin karaktäristiska röda sand. Här finns chans att klättra i berg och betrakta några av kontinentens farligaste djur. Det anordnas guidade turer eftersom det sällan rekommenderas att bege sig ut på egna äventyr i dessa ogästvänliga, men spännande, miljöer.