Bilsemester i Europa

Av Camilla
6 juni 2007 22:55
Visningar: 535
Jag och min kille ska bila i två veckor i Europa, vi kommer att åka genom Tyskland och ner till Frankrike och rivieran, eventuellt även norra Italien. FInns det någon som har några guldkorn efter vägen som ni vill dela med er av eller tips på vad man skall tänka på inför resan.

Mvh
Camilla
Av Tj
6 juni 2007 23:36
Nu var det visserligen längesen ja va där men en liten badhåla på Rivieran som heter Narbonne....kanonställe tyckte vi.
Vi åkte runt i drygt 4 veckor i Europa i en gammal folkabuss,helt klart den bästa semester hittills.
Personligen gillar jag Normandie bäst i Frankrike men det blir ju en avstickare om ni ska söderut.
Österrike är helt klart en höjdare också...Lienz,Zell Am See . Sommartid är det ju inte så många galna skidsportare där av naturliga orsaker.
MVH Tobbe
Av Camilla
7 juni 2007 08:54
Tack för ditt svar!
Ska lägga Narbonne på minnet. Eventuellt så kommer vi att åka över Österrike hem för att se några fler länder men vi får se hur mycket tid vi har. Antar att det blir ganska kort med två veckor...
Av Foxy
7 juni 2007 10:29
Hej Millan! jag är en sucker för rivieran och för ett tag sedan lämnade jag följande tips (klistrar bara in, lite lat):
I nice:
äta musslor med pommes 'molues frites'
flanera på promenade des angaise
ta en drink i baren på hotell negresco
gå runt i gamla staden
shoppa
när du tröttnar på stenstrand, ta tåget till tex cannes där du måste besöka fimfestivalpalatset, totta på kändisarnas handavtryck, frottera dig med jetsetten på croisetten, ta en drink i baren på hotel carlton (mkt coolare än hilton), äta på någon av restaurangerna i de branta sluttande kullerstensgränderna på väg ner på croisetten, gå runt inne på marché forville och njut av utbudet av grönskaer, blommor och antikviteter.
Ta tåget över till Ventimiglia i Italien och besök den berömda marknaden. Detta är min näst-favorittågresa i världen förutom transan, man åker genom frankrike, monaco och italien, 3 länder på mindre än en timme, jättevacker utsikt! På vägen tillbaks, stanna i monaco, spela på casinot eller bara glid runt, men här är dyrt!
Besök Picassomuséet, Chagallmuséet (absolut måste, helt underbar!!!!) och åk till lilla byn St Paul de Vence med konstfullt lagda stengator och gallerier i varenda hus, lite turistigt o dyrt, men så mysigt att det def är värt det.
Även Juan led Pins, Antibes och St tropez är väl värda besök, men ställena ovan är mina favvos!
Lycka till, hoppas du får det underbart!