Billigast/Bäst Dykcertifikat?

Av Bastii
12 sep. 2015 16:36
Visningar: 817
Hej, som ämnet lyder. Vart i Thailand, Vietnam eller kambodja är det billigast/bäst att ta Dykcertifikat? :) Skriv gärna vad det kostar och vart med.

Mvh Sebastian
Av Dazind
13 sep. 2015 08:44
Koh Tao i Thailand har de lägsta priserna jag sett i Asien åminstone. 9000 baht kan du nog få en kurs för inklusive boende. Bra ställe med mycket konkurrens mellan de olika dykskolorna också.
Av Pelle77
13 sep. 2015 10:03
Håller med ovanstående. Koh Tao examinerar flest dykare i världen har jag läst. Ofta finns bra kombos med dykskola och boende som paketpris. Själva dykningen är dock mkt bättre på västra sidan runt Similanöarna.
Av Jjempas
24 sep. 2015 20:47
Ta inte ditt dykcert på Koh Tao!

Min nära vän tog sitt dykcert där och var inte alls nöjd i efterhand. Visst är det billigt men inte billigast. I Malaysia kan du ta dykcertet för mer eller mindre samma pris men samtidigt få ett marinliv som är så mycket bättre. Jag har inte själv dykt i Koh Tao men min vän gjorde sin Open Water och kanske 6 dyk till. Vi möttes sedan upp i Perhentian Islands i norra Malaysia och dök tillsammans. Redan under första dyket var hon helt head over heels chockad över hur mycket bättre marinlivet var där! Utifrån vad många dykinstruktörer har sagt till mig har Koh Tao varit en riktig pärla bak i tiden men till följd av naturkatastrofer och en väldig ökning i turism har marinlivet blivit riktigt skadat.

Skulle rekommendera att du gjorde det i Perhentians islands i Malaysia eller i Semporna i Östra Borneo (Malaysia). Det är ungefär samma priser men grymt marinliv!